Nalepka proti versko blaznim

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Če nimaš možnosti preveriti kdo stoji pred vrati ne odpiraj, sam se izogibam nekaterim vsiljivim akviziterjem in raznim drugim nezaželjenim obiskovalcem na ta način.Vendar ti si odprl temo na povsem drug problem in zato se ne sprenevedaj, nič nimam proti tebi vendar me moti način pisanja s katerim si odprl temo.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.077
490
83
tam ko se terc po tori rola
Brez veze lepiti neke nalepke na vrata... Pač ne odpreš in to je to. Se že naveličajo. Ne bom pa pozabil, poleti je bilo... Pridem iz službe, pa moja reče, da se je zjutraj ravno tuširala, ko sliši, da nekdo pozvoni in isti trenutek že odpira vhodna vrata in ono 'dober dan, rabite kaj?'... Še dobro, da so bila zaklenjena. Je na brzino ogrnila plašč in skozi kukalo pogledala, kdo je bil. En model, ki po bajtah prodaja bučno olje in te reči. Naslednjič ga pričakam in sva malo imela debate, da nima kaj odpirati vrat, ker bo naslednjič štrom notri, da mu parklje spraži.
Z Jehovci je pa tako.. -svoje dni so k očetu lazili in ga prepričevali, da se vpiše k njim. Jim je pri prvem obisku deloval nekako mencajoče in so takoj zavohali potencialno žrtev. Pa so vsak mesec lazili k njemu z onimi Stražnimi stolpi, cajtengami. Enkrat pa očeta ni bilo doma in odprem jaz. Pa začneta mene masirati z onimi pravljicami. Čez čas povem, da me ne zanima, pa še kaj nabijata... Potem mi pa poči živec ''Bosta šla sama ali vama pomagam?'' Malo sta se spogledala in brez besed odšla, kar hitro. Ni pa ju bilo nikoli več, niti k očetu. Tako, da... enkrat poveš in to je to.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
če hočejo otroci kak evček zaslužit grejo pet, če ne znajo druzga. ali jim je petje lažje. nožno da nimajo pravljice prav nič s tem.

Nabirajo za neke reveže po svetu kao.
bonk.gif

upam da so se zlagali in nabirajo zase da bodo kakšen žur naredili za novo leto.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Brez veze lepiti neke nalepke na vrata... Pač ne odpreš in to je to. Se že naveličajo. Ne bom pa pozabil, poleti je bilo... Pridem iz službe, pa moja reče, da se je zjutraj ravno tuširala, ko sliši, da nekdo pozvoni in isti trenutek že odpira vhodna vrata in ono 'dober dan, rabite kaj?'... Še dobro, da so bila zaklenjena. Je na brzino ogrnila plašč in skozi kukalo pogledala, kdo je bil. En model, ki po bajtah prodaja bučno olje in te reči. Naslednjič ga pričakam in sva malo imela debate, da nima kaj odpirati vrat, ker bo naslednjič štrom notri, da mu parklje spraži.
...
Tale zgodba.. ne vem, če drži vodo...
grims-1.gif

Odpira vrata , dober dan rabite kaj...hm, hm,...
No, dobro, da so bila zaklenjena.
smile-1.gif

Eh, verniki.
evil.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
enkrat sta dva prišla k meni, ko sem lih drva za zimo klal (govorimo o teh jehovcih). pa sta mi začela s tistimi njihovimi in da bi mi nekaj brala. sem jima dal sekiro in rekel, da če mi njihov bog drva scepi bom pa njihov. ni bilo učinka...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik skala pravi:
bonk.gif

upam da so se zlagali in nabirajo zase da bodo kakšen žur naredili za novo leto.

Žal ne, še nek ceglc so mi pustili, tekst na njemu pa med drugim...

Citat:
Na Madagaskarju radi bi šole imeli,
v Senegalu vrtca bi bili veseli,
Malavi, Ruanda želita opremiti sobe,
v Brazliji most premostil bi tegobe..

Skratka keš bo šel bogvedi kam.

Saj na pust in take zadeve sem pripravljen, vedno kupim kak karton smokijev in frutabel, da ne more kdo spulit keša tamalim, tole je pa.. krneki..

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.077
490
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
...
Tale zgodba.. ne vem, če drži vodo...
grims-1.gif

Odpira vrata , dober dan rabite kaj...hm, hm,...
No, dobro, da so bila zaklenjena.
smile-1.gif

Eh, verniki.
evil.gif
Kako misliš, da ne drži vode..? Model pozvoni in isti hip hoče odpreti vrata. Ker so zaklenjena, na glas zaurla ''Dober dan, rabite olje?''... Nima mi kaj odpirati vrat, tudi če bi bila odklenjena. Potem bi pa tako kar notri šel...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
No, tko je tebi tvoja napletla zgodbo...
Zato se pa reče: "Kdor verjame, je vernik", ali pa "Če verjameš, je res".
Sploh, če na brzino ogrne plašč in gre gledat, kaj/kdo teži.
Un dohtar je tut ženi dajal Hofmanove kapljice, in ko je mož nenapovedano predčasno prišel in slišal razlago, je rekel, "Ja vidim, saj ti še zdaj Hofman s hlač vn gleda!".
grims-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
A ni ključavnica z verižico zato, da preprečiš nenaden vstop tistim, ki imajo ključ?
Aja, ja! Maš prav!
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik retro pravi:
Ne vem če je moderatorjem tako vseno ampak opozoril bi vas na naslednje-

Zakon o verski svobodi (ZVS-A)
3. člen
(prepoved diskriminacije, razpihovanja verskega sovraštva in nestrpnosti)
tt

(1) Prepovedano je vsakršno spodbujanje k verski diskriminaciji, razpihovanje verskega sovraštva in nestrpnosti.

(2) Prepovedana je neposredna in posredna diskriminacija zaradi verskega prepričanja, izražanja ali uresničevanja tega prepričanja.

(3) Različno obravnavanje zaradi verskega prepričanja pri zaposlovanju in delu verskih ter drugih uslužbenk in uslužbencev (v nadaljnjem besedilu: uslužbenec) cerkva in drugih verskih skupnosti ne predstavlja diskriminacije, če zaradi narave poklicne dejavnosti v cerkvah in drugih verskih skupnostih ali zaradi vsebine, v kateri se izvaja, versko prepričanje predstavlja bistveno legitimno in upravičeno poklicno zahtevo glede na etiko cerkva in drugih verskih skupnostih.

Uradni list RS, št. 14/2007 z dne 16. 2. 2007: 3. člen ZVS

Zakon o verski svobodi (ZVS-A)
2. člen
(verska svoboda)
tt

(1) Verska svoboda v zasebnem in javnem življenju je nedotakljiva in zagotovljena.

(2) Verska svoboda obsega pravico do svobodne izbire ali sprejetja vere, svobodo izražanja verskega prepričanja in odklonitve njenega izražanja ter svobodo, da vsakdo, sam ali skupaj z drugimi, zasebno ali javno, izraža svojo vero v bogoslužju, pouku, praksi in verskih obredih ali drugače.

(3) Nihče ne sme biti prisiljen, da postane ali ostane član cerkve ali druge verske skupnosti ali da se udeležuje oziroma ne udeležuje bogoslužja, verskih obredov in drugih oblik izražanja vere.

(4) Uresničevanje verske svobode vključuje pravico do odklonitve izpolnitve obveznosti, določene z zakonom, ki resno nasprotuje verskemu prepričanju osebe, če se s tem ne omejujejo pravice in svoboščine drugih oseb, v primerih, ki jih določa zakon. Pogoje in postopek v zvezi z uveljavljanjem pravice do ugovora vesti vojaški dolžnosti določajo predpisi s področja obrambe in izvrševanja vojaške dolžnosti.

(5) Država zagotavlja nemoteno uresničevanje verske svobode.
2. člen 4. člen

Citat:
(zdravo življenjsko okolje)

Vsakdo ima v skladu z zakonom pravico do zdravega življenjskega okolja.

evil.gif

Sicer pa se verska svoboda nanaša tudi na NEVERNE, in petje verske mladine pred vrati je kršitev "verske svobode" občana, ki mu verski blazneži ne dajo miru.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
(2) Prepovedana je neposredna in posredna diskriminacija zaradi verskega prepričanja, izražanja ali uresničevanja tega prepričanja.

Jaz sovražim vse ki mi uletijo na vrata nepovabljeni, ne glede na prepričanje. Antisocialen pač press. Torej nič ne diskriminiram.

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Dej resno vsi skupaj malo pazite na besede, ker nekoga zmerjati blaznež, ker zbira denar za revne otroke na način, da v božičnem času poje božične pesmi, je pa res tudi za Slovenijo malo preveč.

Pa pejte raje ven in se malo podružite s prijatelji.

Pa blagoslovljen božič vsem!

I

Izbrisan uporabnik #488

Kolko dni pa ga ti praznuješ?

Malo sramotno je na današnji praznik omenjati in voščiti neke verske praznike, sploh po veroizpovedi, ki je uničevala in uničuje Slovence.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Evo spet sem ob 5€ ker je versko blazna mladina prepevala pred vrati, dokler nisem plačal da so se spokal.

A obstaja kaka nalepka ali tabla proti tem, kot imam recimo na kaselcu proti reklamam?

Pa še za prodajalce vrečk za zmrzovanje, voščilnic in raznih nabirk in proti barvnim odkupovalcem barvnih kovin.

Hočeš povedati, da si tak pussy, da nekaj otrokom ne upaš povedati, da od tebe ne bodo nič dobili? Se bojiš "maščevanja"; ti bodo spustili gume na biciklu?
hysterical-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Jaz sovražim vse ki mi uletijo na vrata nepovabljeni, ne glede na prepričanje. Antisocialen pač press. Torej nič ne diskriminiram.

In svoje sovraštvo izraziš tako, da jim daš 5,00 EUR?
hysterical-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
ker danes godujejo Štefani in Štefke jim vsekakor velja čestitati k godu, drugače pa smatram da je več nevernih blaznežev kot vernih, sem trdno prepričan da so ti otroci ali mladina prišli z dobrim namenom in zapeli kar si slišal, torej to niso verski blazneži temveč versko navdihnjeni in so hoteli del teh prazničnih radosti deliti po hišah, so pa verjetno to delali prostovoljno in ne z namenom kasiranja če pa že pa jim dam prav saj je vsak cent dobrodošel v tak ali drugačen namen.
ta tvoja ..nalepka proti versko blaznim.. ja, naredi jo male drugače in zapiši nanjo neverni blazneži in si jo nalepi na vrata da bojo vedeli obiskovalci tvojega doma s kom imajo opravka.