Nakup starega velikega avta z 200+ KM

Lisica

Pripravnik
10. sep 2007
48
0
6
Kakšno je vaše mnenje glede tega?
Gledam recimo 10+ let stare avte (kilometre pustimo, saj je nekako jasno, da jih imajo vsi več kot piše) v vrednosti do 5000 EUR z veliko konji. Kakšne večje Alfe turbo, Volvoti T5R,... , Še bolj mi v oči pade kakšen Jaguar letniki okoli 91 in podobno. Ali so to nepremičnine (v smislu okvar, porabe bencina,...) ali v bistvu dober nakup, saj dobiš veliko avta za malo ceno?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
verjetno so to bolj nepremičnine kot karkoli drugega razen jaguarja verjetno! Kak uporabnik omenjenih vozil bo pa lahko bolj iz prve roke napisal!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.995
10.747
113
kod Džej-Zija
Zakaj pa jaguarja? Jaguar se je po starih angleških statistikah kvaril takoj za jugom. Sicer pa računaj, da so to premijski avtomobili, zato boš temu primerno plačal registracijo, zavarovanje, servise in rezervne dele.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Dobiš veliko avta za malo ceno, če pustimo ob strani možnosti večjih okvar pa samo poglej malo kake so cene bencine (in kakšne še napovedujejo) pa mi povej, če imaš dovolj globoko denarnico za avto, ki ti žere 15+ litrov
tongue-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sem misli da so jaguarji bolj zanesljivi avtomobili! bencin pa zavarovanje pa čekaj crkne bo verjetno kar drago!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.995
10.747
113
kod Džej-Zija
Lahko, da novejši so. Spomnim se, da se nekoč bral statistiko ravno za tiste letnike kot je omenjen. In takrat se niso ravno dobro odrezali.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Za tole me bodo obesili za jajca, ampak resnica je pač taka: če že greš v take avanture (v ozadju glas samega Hudiča: "Dobrodošel med nami! Ni več poti nazaj..."
evil.gif
), lahko priporočim le bavarski vrstni šestvaljnik.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
6 valjnik je edina razumna oblika V6 nikakor R6. Alfa 166 turbo potolče vso nemško konkurenco v tem razredu. Motor je res pravi turbo, najprej luknja, nato nenormalno potegne, plus kromirane sesalne cevi pa je zmaga. Pa še ne kvari se toliko kot tevtonske kište.

Tex

Pripravnik
22. maj 2008
33
0
6
T5R je odličen avto, stroškov sicer nekaj je, toda da se preživeti.( zanemarljivo oz skoraj nič dražji od navadnega 850 )
Sosed je imel Jaguar, XJ6 '91 tudi nič problemov,razen klima ni delala
frown-1.gif

Frend ima Jaguar 'XJ8 99 nič problemov !
Sam gledam na to tako, da če ze voziš, višji razred vozi najvišjega
wink-1.gif

Torej bo MB S500 zate odličen avto, morda tudi kak A8 4.2, ali pa BMW 740 ti zadnji trije so nekako večni konkurenti, katere seveda vse pomede zopet MB. So pa vsi trije odlični oavtomobili, daleč pred Jaguarjem, ki je dizajnersko sicer stajliš prostorsko pa v kurcu, o Alfi raje nebi,ne tič ne miš, VOLVER T5-R ? Hiter,hitrejši, in če ti zapaše lahko tudi najhitrejši,se pa ne more primerjati v luksuzu z temi galejami čeprav ima vso potrebno opremo.
Registracija je pač registracija, prav tako nobeden ne kuri malo, toda roko na srce, če odmisliš tisto skatlo cigaret,in pa četrto in peto pivo vsak večer zunaj, si z bencinom hitro rešil
wink-1.gif

Torej avta imaš veliko za malo denarja, bencin je porihtan, registracija je pač malo dražja, če kupiš še dober avto, se pa znebiš odvečnih stroškov. Tistih 500Eu boš pa najberš lahko zbral enkrat letno za redni servis.

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
Naj še jst dodam lepo počas in po vrsti!

Začnimo pri sosedih Italijanih! Predvsem so najboljše izbire Alfe 166....razne Lancie Theme so podobno sranje! Maserati Quattroporte V6 ali V8 je prevelik strošek še za bogataša...

Alfa je najbolj kaka 3.0 V6 al pa 2.0 V6 Turbo!

Pa preidimo k njihovim tekmecem Francozom...

Mamo edino te zadeve:

Renault Safrane...ni velik strošek jih je pa malo!

Še bolje pa je kak Peugeot 605 z 3.0 V6 al pa 2.0 Turbo in pa še naj naj od Francozov pomoje ---> Citroen XM z istimi motorji kot Peugeot!

Pol so Angleži:

Tuki poleg Jaguar/Daimler ni nič kar je poceni in čez 200km in kolikor toliko vzdržljivega!

Tako da RR in Bentley odpade
smile-1.gif
pa sploh Rover...hahha

Pol so Švedi

poleg Volva 850 mamo še odličneg SAAB 9000 ki mislim da je zaradi Turbo 4 valjnika eden najbolših ki jih bom našteu, ker je najmanj zahteven za vzdrževanje poleg tega je lep in udobne in ravno prav športen! Karoserija je neverjetno čvrsta in tut izdelava je avionska!!!

Torej SAAB pred Volva!

Pol so tle legendarni Nemci:

VW.....tle brezveze govort ker ni nč takeg edino kak Passat VR6 ki pa je velik strošek in pokvarljiv pa grd!

Opel je imel včasih pestro ponudbo....za malo denarja se dobi kak Senator 3.0 al pa Omega 3.0 vrstni šestak in zadnji pogon!

Stroški vzdrževanja napram ostalim Nemcem v tem rangu so še najugodnejši!

Pol mamo kakeg Audija S4 in pa Audi V8!!! Oba solidna a dokaj redka!

Audi A8 je tut zakon edin pije velik ker ma Quattro a vseen bolje kot kak 740i al pa S500 ki sta še hujša!

Pr BMW se splača kak neuničljiv 535i (E34) al pa pr Mecki kak E300 24v al pa E320 takrat letnik 1995!!! Vsi so trpežni!

Pol pr Američanih kak Cadillac Seville edina opcija ker je dokaj evropski ampak vseeno če se da se Ameriških avtov izogibat!

Pol so še tle kaki Japonci!

Recimo Nissan Maxima 3.0 V6!!! Vzrdžljiv, tih, udoben in poceni! Pa še popije ne veliko za 200KM!

Pa kak Honda Legend 3.2 oz še bolje Lexus LS400 ki mislm da je naj naj med Japonci!

Če je sreča in se najde kak pošten Mitsubishu Galant....al pa Mazda Xedoxs 9!!!

Pa da ne pozabimo še kakeg Subaruja Legacy 2.0 Turbo al pa 2.5!!!

Med korejci je so Hyundai XG al pa KIA podobnega ranga....sam to so Korejci....nezanimivi tako da roke proč!

Aja pozabil sem še Forda...predvsem evropskega...Torej kak Scorpio ni slaba zadeva al pa Sierra Cossworth!ž

To je to lahk da sm kej pozabil!

To so avti za dušo, tle spet ni treba tok gledat stroškov, ker če ne druzga ga imaš vsaj nekaj časa...toliko kot bi recimo kupil neki dost dražji avto in novejši pa šparal na porabi,... no pri teh avtih maš še tok več za odštet za vzdrževanje!

Ni kej tko je to!

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
6 valjnik je edina razumna oblika V6 nikakor R6. Alfa 166 turbo potolče vso nemško konkurenco v tem razredu. Motor je res pravi turbo, najprej luknja, nato nenormalno potegne, plus kromirane sesalne cevi pa je zmaga. Pa še ne kvari se toliko kot tevtonske kište.

pa ti to sam pri sebi verjameš? bmw v6 motorji pobirajo eno nagrado za drugo, alfe še pes noče poscat. Od kot pol tebi te informacije? vseved sindrom?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
6 valjnik je edina razumna oblika V6 nikakor R6. Alfa 166 turbo potolče vso nemško konkurenco v tem razredu. Motor je res pravi turbo, najprej luknja, nato nenormalno potegne, plus kromirane sesalne cevi pa je zmaga. Pa še ne kvari se
toliko kot tevtonske kište.

glumac
bonk.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ko ga zalaufas in vidis kako mirno se vrti ti je takoj jasno zakaj vztrajajo na R6
cool-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Težka izbira ane pač tistga ki ti je všeč. Je pa to definitvno bolj za dušo kot pa ugoden nakup:d

Jaz bi izbral T5R ali pa Safran Bi-turbo

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
jaz sem lani kupil eno takšno "nepremičnino", ki pa se je izkazala za odličen nakup. saab 93, turbo int., 185 KM, 150.000 km, avtomatska klima, potovalni računalnik, ABS...letnik 99, cena 4200 EUR. kupljen pri najboljšem (in na saab forumu najbolj hvaljenem) saab serviserju v sloveniji, ki mi je dal 6 mesecno garancijo na vse. sicer je nisem rabil, ker po enem letu (27.000 km sem naredil v tem letu) še vedno ni niti ene napakice. servisi poceni, sploh, ker ima ketno in ne jermena. poraba 9-10 l (sem pa voznik, ki nima težke noge!), mešana vožnja. težko se bom kdaj premaknil s te znamke. udoben, velik, za moj okus super oblika...tisith par litrov več bencina plačam z veseljem, ker pač pri avtu ne gledam le na to, kako čim ceneje priti s točke a do točke b, temveč tudi kako udobno in varno se pripeljem.tisith par EUR na 100 km me tako ne boli.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Volvo bi bil vsekakor zelo dobra izbira, če človek v avtu ne išče športnosti. Pa mislim, da so servisi tudi kar dragi.