Nakup novega avta....

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
A ni teorija pri teh lizing popustih nekako taka:
- raziskava trga kaže, da popvrečni slovenec nebo dal za Golfa, Megana, Astro 20k in več everčkov, kot so uradni ceniki, (tako v AT, kot NEM itd)
- treba je nakaj ukrenit, dajmo jim popuste
- kako, da Hans in Dolfe nebota namesto v Nemčiji pridrvela v Slovenijo (Hrvaško...)?
- tako da jim ponudimo lizing, malo še na njem zaslužimo, na koncu smo cenejši, kupi pa lahko samo nekdo z domačim osebnim dokumentom.
25-30% v Sloveniji "prodanih" VW-jev gre v "izvoz" na trge EU.
Če se ne motim, ima podobno statistiko renault in še nekaj znamk...

maš kak (kredibilen) vir za tole ?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.683
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
- raziskava trga kaže, da popvrečni slovenec nebo dal za Golfa, Megana, Astro 20k in več everčkov, kot so uradni ceniki, (tako v AT, kot NEM itd)
- kako, da Hans in Dolfe nebota namesto v Nemčiji pridrvela v Slovenijo (Hrvaško...)?
- tako da jim ponudimo lizing, malo še na njem zaslužimo, na koncu smo cenejši, kupi pa lahko samo nekdo z domačim osebnim dokumentom.

To 100% drži in se na veliko dela. Avti so pri nas cenejši.

B81

22. jul 2007
36.934
10.504
113
Rečmo da pride GOLF 22 k eur v DE in 20 k v pri nas. Nemec kupi avto za npr. 6 mesečnih plač, slovenec pa za koliko? Kje je avto dejansko dražji?

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
V Avstriji pa je 25 k.

Slovenec da zanj najmanj, ker ga kupi s 120k na števcu za 12k EUR.

Avstrijcu, ki novega uvozi iz Slovenije, se najbolj smeje! Sploh, ker je dal zanj manj mesečnih plač kot slovenec za rabljenega.

Nemcu pa je vseeno za zgornja dva.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

To 100% drži in se na veliko dela. Avti so pri nas cenejši.

o čem zdaj vidva, da dejansko 30 % pri nas pokupijo tujci, al da se 30 % prodanih, dnevno registrira pri nas in "izvozi"
grin1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ona dva očitno govorita o prvem, dogaja se pa drugo, za doseganje tržnega deleža, v kakšnem številu boš pa verjetno točno težko izvedel.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
no sej to je glih to, ker dejansko lahko grem pogledat 100 zadnjih faktur, da vidimo procente, samo če sta pripravljena dat jajce na mizo pa stat za svojimi izjavami
grims-1.gif

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Ona dva očitno govorita o prvem, dogaja se pa drugo, za doseganje tržnega deleža, v kakšnem številu boš pa verjetno točno težko izvedel.

Jaz sem govoril o drugem - torej enodnevni registraciji na trgovca in nato s tovornjakom v tujino. Guglajte "enodnevna registracija" in sami presodite koliko to drži.
Podatek o 25-30% izvozu mi je dal en od VAG prodajalcev - ni pa to nikakršna skrivnost.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Lansko leto sem gledal Mondea v hibridni izvedbi. Dobi se ga itak samo v eni obliki (limuzina), z enim opremskim paketom (titanium). Razlike med drzavami torej niso in ne morejo biti velike, cene na ceniku pa:
Avstrija 38k
Nemcija 36k
Slovenija 32k - s tem, da je bil ze na ceniku naveden popust 6k, se pravi 26k

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
ni nujno, da isti paket opreme, pomeni enako opremo med državami

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Evo, bi se lahko ze vozil z novim avtom, pa ne vem ce bi ga sploh prevzel.
Ob narocilu sem pokazal prodajalcu sliko v katalogu kaj od opreme zelim/moram imeti. Sedaj pa te opreme ni, je pa nekaj drugega, kar pa ne rabim popolnoma nic.Se pa lahko oboje tako imenuje kot je napisano v predracunu, ceprav sedaj vidim da se zeljena oprema imenuje drugace. Tisto kar smo sedaj dobili, nisem zasledili v katalogu, vsaj ne na sliki.
Kaj sedaj narediti?
Montaza zeljene opreme ni ravno delo ene ure, predvidevam da bo sedaj stala cca jurja ( tovarnisko pa pol manj, ker je sedaj najbrz treba podreti nekaj avta za montazo), poleg tega jo prodajalec sploh ne more narociti kot rezervni del, ampak bi zadevo naredila delavnica ki se ukvarja s predelavo vozil.
Montirana oprema je stala cca 370 evrov.

Skratka, nekaj dni si ze belimo lase. Najbrz vkljucno s prodajalcem.
Tudi ce tega ne vzamemo, lahko novega dobimo sele cez kaksne pol leta, ker se ga zaradi FL sploh se ne da narociti. Pa po tej ceni ga zaradi FL tudi najbrz ne bo. Druge znamke (skoraj) ne pridejo v postev, ker nam ta znamka/model najbolj ustreze zeljam.(ali pa sem premalo raziskal ponudbo, pa cena avta ni bila odlocilni faktor za izbiro proizvajalca/ modela.)

Za nastalo situacijo krivim predvsem uvoznika ker ima slabe kataloge ( stari podatki, cudna/nepopolna izbira dodane opreme) pa slabo informirane prodajalce, ki napisejo sifro dodatne opreme z imenom ki ga ni v katalogu( niti sifre), mislim da niti slike nisem zasledil.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Sem na kakiju, podpiram slo proizvajalce ne pa rastoderja
wink-1.gif

Baba poslusa, jaz sem pa.gluh...
Saj me ne jebe cel svet,se pa najdejo cvetke. Ta teden tudi se ena druga (cestarska)

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.771
6.165
113
blizu močvirne prestolnice
Jaz ne kupuje derby banan. o tudi druge znamke. Sicer pa če so zafrknli ti naj dajo nadomestno vozilo, dokler ne dobiš novega? Boš videl, ti ne bo treba čakati pol leta.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Se ne moremo zmeniti kdo je naredil napako in kdo jo bo "placal".
Dobavljeno opremo za 370 evrov lahko odstrani z nekaj vijaki v minutki ali dveh, pa naj izstavi nizji racun. Pa pravi da nima kam potem (pro)dati te opreme. Kam naj jo pa jaz dam?
Vozim s seboj kaksnih 20kg tovora po nepotrebnem?
bonk.gif

Ali si jo naj v dnevno montiram?

Nazadnje urejeno: