Nakup motorja....

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Edini ki gostilniske razlaga je snecer,ki skos turi svoje kawasakije povsod. Ne razume napisanega in mu kar zila stopi na celu,ko prebere,da je nekaj presvoh. Bolj kot.govorimo,da za uzitek v voznji,brezskrbnost,lagodnost....je bolje vec kubikov. Pa si tipicno predstavlja cestaka z 200konji. Tolk o tem kdo bluzi.

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
202
109
43
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Edini ki gostilniske razlaga je snecer,ki skos turi svoje kawasakije povsod. Ne razume napisanega in mu kar zila stopi na celu,ko prebere,da je nekaj presvoh. Bolj kot.govorimo,da za uzitek v voznji,brezskrbnost,lagodnost....je bolje vec kubikov. Pa si tipicno predstavlja cestaka z 200konji. Tolk o tem kdo bluzi.
aplauz.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Bluziš ti.

Jamraš, da je treba pri "manjšem" agregatu več šaltaš, ker sicer ne moreš v 5. prevozit Dolomitov.

Ko se omeni avtomatika pa v jok, da to ni motor.

Nikjer jaz svojega kawasakija ne vlečem poleg, ti si tisti butl, ki ga je not potegnil v to temo.

Preberi si prispevek motofrika pa boš videl, da je prešvoh le tvoja gostilniška ekipa, ki se ti smeji.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Toliko je vrst motorjev, tipov in kubatur... da si lahko prav vsakdo najde tega, ki mu ustreza. In ga, posledično, hvali. Kar je povsem logično, saj ga je kupil po svojih željah in zmožnostih. Kaj ti hasne ušpiæena raketa, če boš pa po 200 kilometrih iskal najbližjega kiropraktika. In po drugi strani... ne boš s chopperjem rinil podirati rekorde na Marijo Reko. V tem je vsa znanost. Spoštuj druge in spoštovali bodo tebe. Živi in pusti živeti. Ne bom pozabil, pred leti, en hud lokalni bajker.... seveda mašina najnovejši tip, se je na glas hvalil da je ta dan naredil že 100 kilometrov... Zraven parkira en striček svojega starega boxerja, ''bajker'' ga zviška pogleda in vpraša ''no, kje ste se pa vi vozili danes?'' Eh, odgovori, ravno sem se vrnil s Finske... Tip je nataknil čelado in odbrzel brez besed.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Pa folk se tebi smeji in tvojim Versys pravljicam
smile-1.gif

Ja kdo se temu smeji? da vidim, da če poznam.

Dal sem pa link od Vulcana650, ki je lušna nova zadeva in v tem rangu najboljši "cruiser". In tu ni kaj dodati, pač čisto dejstvo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Toliko je vrst motorjev, tipov in kubatur... da si lahko prav vsakdo najde tega, ki mu ustreza. In ga, posledično, hvali. Kar je povsem logično, saj ga je kupil po svojih željah in zmožnostih. Kaj ti hasne ušpiæena raketa, če boš pa po 200 kilometrih iskal najbližjega kiropraktika. In po drugi strani... ne boš s chopperjem rinil podirati rekorde na Marijo Reko. V tem je vsa znanost. Spoštuj druge in spoštovali bodo tebe. Živi in pusti živeti. Ne bom pozabil, pred leti, en hud lokalni bajker.... seveda mašina najnovejši tip, se je na glas hvalil da je ta dan naredil že 100 kilometrov... Zraven parkira en striček svojega starega boxerja, ''bajker'' ga zviška pogleda in vpraša ''no, kje ste se pa vi vozili danes?'' Eh, odgovori, ravno sem se vrnil s Finske... Tip je nataknil čelado in odbrzel brez besed.

Iz finske savne
evil.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Tale Vulcan S je res luštna zadeva za svoj denar. Na veliko testih pravijo, da so vozne lastnosti bolj nakedu podobne, kot tipične cruserju. Zanimivo. manjka mu samo jermen. Če mi gre kej bolj na jetra kot vsakodnevno mazanje ketne na kakih daljših turah, pa pucanje tistega šmira. Kako je kej z predelavo iz ketne na jermen, se to da. Na biciklu vem da gre.

http://motosvet.com/2015/06/02/vozili-smo-kawasaki-vulcan-s/

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Za VN800 so delali predelave na jermen, eni Švabi. Nekje še imam slike z neta. Ketna je tudi mene ''motila'' na 800...ne toliko mazanje, kot umazanija. No, mazanje odpade, si namontiraš ono mazanje...kaj je že... scot oiler ali kaj je že....?

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Avtomatski mazalec verige je cista zmaga.Ce imas mali kanistercek, pa zdrzi 3 jurje vsaj,ce mas vecjega tolk vec.Omenimo se, da je veriga 10x bolj cista kot s spreji, nobenih kep smira in podobno.Pa se menjas jo kasneje kot je potrebno pri sprejanju.

Snecer, pol internetnih zanesenjakov se smeji tvojim nebulozam. Ceprav, vsakemu svoje, to velja., Da pa forsiras eno in isto in drugim dopovedujes neke svoje pravljice, je pa res smesno. Vsak sam ugotovi kaj mu pase...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ti pravim ne poznam, moram ti pa reči, da me veliko ljudi kontaktira na internetu zaradi koristnih in uporabnih informacij.

Avtomatski mazalec meni ni všeč, je še dodatna navlaka na motorju.

Do sedaj se preizkusil večino sprejev na trgu in ga ni čez sprej PDL, to je edini sprej, ki ne dela kepe, ne maže.

Čas posla, če imaš centralno stojalo, da malo namažeš, cene novih ketn setov pa so tudi nizke.

Tako da neka izjemna prednost scot oiler v končni fazi ni.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Dodatna navlaka? Navlaka je tist stender, ki ga vlacis s sabo, da sprejas verigo.
smile-1.gif
Zopet neke pravljice.....ocitno se nikoli nisi imel mazaca, okoli trobis pa nebuloze.
Preverjeno veriga dalj zrdzi, 10x bolj cista je, da ne rabis mislit na mazanje je pa sploh prednost.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tisti stender ni nobena navlaka, nekateri motorji imajo centralni štender, moj ga nima. In tisti nastavek, ki ga ima ga povsem nadomešča, pa še manjša teža je kot centralni štender. Z njim lahko po potrebi menjam, gumo, flikam itd...

To je prva zadeva.

Imaš ti centralni štender na motorju? Če ja, potem si ga dol odšraufaj, ker vidim da si pameten. Al zakaj maš to navlako na motorju?

Vidiš kako glup izpadeš v trenutku?

In kot sem prej napisal: ja folk mi piše tudi zaradi tistega nastavka...

--------

Scott oiler sem že gledal, zame navlaka. Al vozim piksno zadaj, al pa jo montiram nekaj z vezicami in še čem, si na krmilo montiram stikalo za doziranje (cvikam kable..), z vezicami preko nihajke cevko itd..

Meni se zdi to čista navlaka, ker ketna v nobenem primeru ne zdrži več kot 30k km na tem dvovaljniku.

Ok, zdrži več, samo je neenakomerno raztegnjena in vožnja ni več gladka.

Nebuloze trosiš ti, ker očitno še nikoli nisi probal PDLja.

Če bi ga, bi videl, da je to prva liga na trgu, ketna je čista, namazana in ni prav nobene svinjarije.

Kakšen problem je, da ko se ustaviš na 400km+, da ti vzame sprejanje eno minuto. Pa še malo se pretegneš.

Drugi pa v tem času skadi čik, spije kavo.

Si ti komu dal kdaj kakšen pameten, koristen nasvet?

Gledam tu tvoje prispevke. Bojiš se kot nek froc in skrivaš svojo zasebnost, pa samo flancaš po drugih.

Samo nakladanje te je in zavist.

I

Izbrisan uporabnik #488

Mimogrede, ker pizdek Shitznit se samo spušča v mene.

Da dam spet kakšen koristen nasvet.

V ponedeljek je akcija v Lidlu. Kljub prazniku

http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?id=781

Čistilo za verige, čistilo za motor in sprej za ketno, samo 1,99 EUR.

Imam nek podatek, da bi naj bil ta W5 sprej za ketno rebrandan PDL za Lidl... ki seicer pride 14 eur.

----------

Morda komu koristna informacija.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Samo pravim, da trosis nebuloze. To je zate pomoc? Zakaj turis kawasakije in PDL, a mas procente od tega?
hysterical-1.gif

Ocitno je, da nisi nikoli imel oilerja in si cel magister glede navlake. In je ocitno, da ti trosis bedarije. Sam sem probal kar nekaj sprejev in je oiler vrhunski proti njim. Preverjeno drzi veriga dalj casa, cistejsa je, V tistem casu ko ti nasprejas verigo, je kanistercek doma napolnjen in si dober za nekaj tisoc kilometrov....
Da je navlaka?
bonk.gif
Zmontiran je pod sedez recimo, prostorsko te ne ovira, manjsi kot pixna spreja in to tamala, ne rabis stenderja....itd. Od kod je potlej bolje PDL pixno okoli vlacit, pa stender?
Iz prebranega lahko kdo verjame meni in je to zanj odlicen nasvet, ali pa tebi, pa bo to khm....nateg.
priden.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
30 jurjev ketna zdrzi z lahkoto, z oilerjem 50. Na dvovaljnem motorju, ki je mocnejsi kot 650. Tolk o tvoji kvaliteti nekih kvazi orignialnih verig, ki so cenovno kao ugodne. Tolk pljuvas po original verigah, ki jih zmontirajo na uradnem servisu, in promoviras kettenmax, po drugi strani pa menjas ketno pri 20k. Kao preventivno, ker je ze voznja obup. Vrhunski motor, Versys.
hysterical-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pa tist nastavek, nadomestilo stenderja.....seveda, vsak bi rad prisparal 150 evrov za centralca.....men ni tezko dat 150 za stender, al pa 100 za oiler.....ker mi odtehta. Ti, pa ki vse gledas cez cente, mas pa zgodbice o navlakah.....

I

Izbrisan uporabnik #488

PDL sprej drži isto par tisoč km. In ni nobene razlike, če ga vozim v kufru al pa z vezicami nekje pripetega na motorju.

1. Torej imaš scot oiler na svojem motorju ali ne?

2. Imaš centralno stojalo na motorju?

Nekako zelo težko odgovarjaš na vprašanja.

3. Koliko km ti je držala veriga s scotoilerjem na er/versys?

4. Si kdaj sprobal PDL?

Hvala in lep pozdrav.

Scott oiler ima 250ml flašo + ohišje, ki ga moraš nekam natresti. In ne, pod sedežem nimam prostora za to, tam imam druge zadeve, prva pomoč, orodje itd.

PDL pa vozim piksno 400ml, ker preprosto imam plac v kufru.

Iz prebranega lahko vsak vidi, da ti sploh nimaš motorja, ne mažeš ketne in sedaj pametuješ, kaj je najbolje
smile-1.gif