Nakup lcd tv-ja v BigBangu

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pri meni se je zgodilo sledeče:
v noramnu sem vzel pohištvo na obroke. in so na odplačilni ančrt dvakrat napisali isti mesec in na koncu je prišel zadnji obrok nov in ne dec. in zadeva je tekla in tekla in vse se je plačevalo in odplačalo. po enem letu so mi poslali opomin, ki sem ga vrgel stran, ker so vsi trjaniki bili plačani itd.
potem so klicali. sem jih prosil, da mi povejo kaj ne štima, pa so mi trdili, da niso bili vsi obroki plačani, ker nisem imel denarja. to me je razjezilo in sem šel preverit. in vse je bilo plačano. nadlegovali so me pol leta, vsake 14 dni, dokler nisem šel k njim in jim razložil, da po tretjem klicu bi človek pričakoval, da se ve kje je napaka, da jaz sem našel pogodbo in vidim kje je napaka, da jim pokažem in jim rečem, naj si vtaknejo razlikov rit.
potem sem imel mir.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Z ženo se je v Lesnini na Brdu zgodilo isto... Cena, ji je bila na jogiju nalepljena je bila več kot ugodna in odločila sva se za nakup. Je potem prodajalec ugotovil da je cena napačna, žena se ni dala... Če je cena taka, potem ga naj prodajo po taki ceni. Na koncu je nadrejeni prijazno prinesel odločitev, da cena res ni ustrezna artiklu, ampak to ni najin problem... In kupila sva ga po "nalepljeni" ceni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Zanimivo. Zanima me sicer, kaj bi se dalo narediti, če pač ne bi hoteli? Četudi se pokliče inspektora, lahko oni vmes že nalimajo pravo ceno in potem se gre o besedi vs besedi.

Ampak verjetno se nikomur ne da "jebat" s tem, ker že čas, ko bi se vlačli po sodiščih je več vreden.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če kdo ne ve: Velja cena, ki je prikazana.
To je zakon, ki velja v večini civilizacije.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Se razume. Ampak kako dokazat kaj takega, če se naleti na trmastega prodajalca?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Vsak telefon ima za fotoaparat,...poslikas, poklices vodjo izmene...in tu se ponavadi ze zadeva reši.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Da ja?

Primer.

Pridem v štacuno, vidim nekaj za 100€, kar mi ugaja in spakiram v voziček in grem do blagajne. Pridem do blagajne in se izkaže, da je cena 150€ ....

in kaj sedaj...hitro vzet ven GSM in fotkat, ter se ob tem otepat prodajalca, ki mi verjetno tole ne bo pustil kr na easy? Potem pa še z nekim "bogim" fotoaparatom narediti čist, jasen posnetek, ki bi veljal na sodišču?

Dvomim
smile-1.gif

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Se ti ne zdi da si pozabil na danes kar dobro zaščito cene. Reče se ji črtna koda. Če maš tak strojček ki bo printal čtrne kode z drugimi cenami pol pa kr v akcijo. Pa ne pozabit da je to protizakonito in ne se čudit če bo tvoj naslednji post iz zapora.

Mislim zakaj se nekateri tukaj samo razburjate in pluvate po postih v katerih ljudje pišejo dejstva ki držijo kot pribito. Če je cena 100€ pol je 100 in ne 150€. Če se pa želi prodajalc s teboj stepst zaradi tega pol se pa ponavadi človek ki ima vsaj malo soli v glavi omakne razen če se ti da zajebavat mu pusti da te mahne in ga potem toži.
A loh zdej človeku pomagate al pa nehite nabijat poste v prazno. Moj predlog, čeprov vem da se bo spet kdo najdu k bo tale post popluval. No vsaj nasmejim se mal doma primitivizmu ljudi.

LP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Če kdo ne ve: Velja cena, ki je prikazana.
To je zakon, ki velja v večini civilizacije.

Super, grem danes v trgovino z strojčkom za nalepke pa bom povsod dal gor 1 cent.
confused-1.gif
Pa dr. Ruglja pozdravi ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Nisem vprašal tega, zato da bi smetil temo, ampak zato da vidim kaj narediti, če bom kdaj res v takšni situaciji. Če je na drugi strani fer trgovec, bo itak urejeno b.p. ampak kaj pa če ne. Osebno ne vidim nič, s čimer bi dokazal svoje, razen če bi imel veliko prič in zadevo vlekel na sodišče.

PS, določeni "dipo" ali pa kaki taki sploh nimajo kod, na roko napisano ceno na listeku
wink-1.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Kolega je imel podobno stvar... še hvalil se je kako je poceni prišel čez... čez par let so mu pa prek sodišča lepo trgal vse + obresti in sodne stroške.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nisem vprašal tega, zato da bi smetil temo, ampak zato da vidim kaj narediti, če bom kdaj res v takšni situaciji. Če je na drugi strani fer trgovec, bo itak urejeno b.p. ampak kaj pa če ne. Osebno ne vidim nič, s čimer bi dokazal svoje, razen če bi imel veliko prič in zadevo vlekel na sodišče.

PS, določeni "dipo" ali pa kaki taki sploh nimajo kod, na roko napisano ceno na listeku
wink-1.gif

Noben trgovec si ne želi, da se mu dela scena v trgovini. In če prideš na blagajno in se ugotovi, da so nalepili napačno ceno, mi lahko verjameš, da bo vsak, ki pozna zakon, postal glasen, če bo treba... Tega si pa noben normalen trgovec ne želi in se bo stvar rešla za tebe ugodno. Kaj bojo pa potem naredili s tistim, ki je limal narobe cene, je pa drugo.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Se razume. Ampak ok, dokler je govora o par € ali par 100€ verjetno ni sile.

Kaj pa če bi se šlo za kakšen bolj resen denar, par 1000€ recimo.

Trgovine itak imajo varnostnike in se ga pač pokliče in odstrani osebo, če bi se začela delat cena. Marža pri nekaj 1000€ je tudi konkretna in se verjetno vsak trgovec tudi ne bi kar tako dal.

Ampak ostaja vprašanje....se da sploh kaj narediti, ker pomoje ne ravno kaj dosti. Razen pač kakšno preverjeno ali pa svet, ampak tisto itak nihče ne jemlje resno
wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sem v hervisu kupil trenerko za 15 EUR - imeli so popust 70% (razprodaja) in je nekdo nalepil listek samo na zgornji del, drugje sta bila 2 listka, torej je trenerka stala 30 eur, ampak ker je bil samo en listek gor, sem šel do blagajne in vprašal, je rekla da drugač je cena 2x15 eur (vsak del posebaj) samo da je nekdo zajebal in lahko kupim za 15 EUR
smile-1.gif

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Citat:
Uporabnik Lokos pravi:
Se ti ne zdi da si pozabil na danes kar dobro zaščito cene. Reče se ji črtna koda. Če maš tak strojček ki bo printal čtrne kode z drugimi cenami pol pa kr v akcijo. Pa ne pozabit da je to protizakonito in ne se čudit če bo tvoj naslednji post iz zapora.

Mislim zakaj se nekateri tukaj samo razburjate in pluvate po postih v katerih ljudje pišejo dejstva ki držijo kot pribito. Če je cena 100€ pol je 100 in ne 150€. Če se pa želi prodajalc s teboj stepst zaradi tega pol se pa ponavadi človek ki ima vsaj malo soli v glavi omakne razen če se ti da zajebavat mu pusti da te mahne in ga potem toži.
A loh zdej človeku pomagate al pa nehite nabijat poste v prazno. Moj predlog, čeprov vem da se bo spet kdo najdu k bo tale post popluval. No vsaj nasmejim se mal doma primitivizmu ljudi.

LP
467716-post_slo.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Ne vem če se splača delat "čeha". Druga zadeva je če ti določenos tvar hočejo prodat po drugi ceni kot jo oglašujejo..
Sicer pa me zanima zakaj hoečjo sedaj septembersko plačno listo.....
prav tako se mi tudi odnos trgovke ki te je klical ane zdi korekten...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ksz
jaz že izkoriščam svoje potrošniške pravice.
kupoval igračo avtomobil za darilo. točno določen model. embalaža je bila poškodovana, vsebina brez napake.
sem na informacijah rekel, da bi rad točno tega, ampak da je škatla zanič in da želim zato popust. avtomobil je nato stal 20 evrov, namesto 25. kr v redu popust.