Nakup lcd tv-ja v BigBangu

slosplet

Pripravnik
7. mar 2008
154
0
16
V Big Bangu sem pred dobrim mesecem dni kupil lcd tv. Odločil sem se, da bom tv kupil na štiri obroke. (polog + 3 obroki). Prodajalka mi je povedala, da moram za nakup na obroke imeti osebno, davčno, izpisek iz banke zaradi kredita. Vse te papirje sem prinesel s seboj v trgovino, podpisal pogodbo o kreditu, plačal prvi obrok (polog). Danes me gospa iz Big Banga kliče, da moram dostaviti septemberski plačilni listek, ker da ne morejo urediti kredita pri banki. Kaj predlagate? TV, pogodbo imam doma. Zakaj mi je prodala tv, če nisem imel vseh papirjev? Kdo je kriv?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ja očitno je prišlo do napake. se zgodi tudi najboljšim. idi tja, pa se zmeni kaj je treba uredit, kako dalje oz. kaj je šlo narobe.

slosplet

Pripravnik
7. mar 2008
154
0
16
rekla mi je, da prinesem plačilni listek za september, da dela meni uslugo. Ma kakšno uslugo dela meni?

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Men se je neki podobnga zgodil z nakupom jogija. So mi na račun napisal jogi 160x200 in ceno jogija 90x200 in potem naknadno hotl denar in da dokler ne prinesem razlike mi ne dostavjo jogija. Sem šel nazaj v Lesnino in rekel da je napaka njihova in da če mi v 24urah ne dostavijo jogija da pokličem tržno inšpekcijo saj imam papirje v rokah in na njih dimenzijo ki jo želim cena mi pa odgovarja, kako in zakaj je pa prišlo do nižje cene pa ni moj problem. Jogi je bil naslednji dan pri meni z opravičilom in dodatnim vzglavnikom
smile-1.gif
. Predlagam ti da narediš enako. Papirje imaš urejene ostalo je njihov problem. ali naj ti trgajo oz. pošlejo položnico ali pa naj ostane pri prvem obroku ostalo pa naj pokrijejo kakor vejo in znajo. Vse ostale njihove besede so samo zastraševanje da bi pokrili napako ki so jo naredili z tvojim denarjem kar pa ni tvoj problem. In še nekaj. Če imaš slabo vest da bo morala pokrit razliko prodajalka ki je delala papirje naj te ne skrbi. Za take stvari imajo take velike firme poseben fond da pokrijejo napake.

Moj nasvet in LP M

PS: začnite se že enkrat obnašat kot potrošniki ki veste kaj počnete in ne pustite se nategnit vsakomur. Uveljavite svoje pravice!!!

slosplet

Pripravnik
7. mar 2008
154
0
16
Glih tako bom napravu kakor ti. Papirje imam urejene, prvi obrok sem plačal, tv imam doma. Oni pa naj drugič delajo z glavo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jaz bi na tvojem mestu veselo gledal TV...ce bo kredit trgali ga bodo...če ne bodo pa pač ne bodo.

Preveri pa kaj pise v pogodbi, če si morebiti dolžan sam plačevati na določen TRR ali so ti dolžni poslati položnico, verjetno imas tudi specifikacijo obrokov.

bigbang dela iz summit-om ce se ne motim?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik slosplet pravi:
Glih tako bom napravu kakor ti. Papirje imam urejene, prvi obrok sem plačal, tv imam doma. Oni pa naj drugič delajo z glavo.

bravo tako naredi, ja. drugic, ko bos pozabil denarnico na blagajni v intersparu in je nihce ne bo nasel (taksnim se to hitro zgodi), ne odpiraj teme na alterju kaksni prasci so ljudje.
smirk-1.gif

čeprav imaš pomojem slabo vest in si jo na forumu sedaj lajšaš?

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
@ GGG

Ne rabi met slabe vesti. Že tako nas potrošnike oderajo na vsakem vogalu in služijo kot .... Bom rajš zadržu zase te mastne besede. Zakaj nebi uveljavil svojih previc. Res je da nas že v OŠ učijo da imamo pravice in dolžnosti in da se moramo držati obojih in ne samo pravic (teh se največ oklepa današnja maldina na dolžnosti pa pozablja) vendar je v svojem primeru on svoje dolžnosti že opravil (razen če je kaj v pogodbi kar nevem) in sedaj lahko mirne vesti uveljavi še svoje pravice.
Jaz na svojem jogiju spim že nekaj let in to prav dobro in trdno in nobena slaba vest me ne zbuja ker sem opavil svojo plačilno dolžnost do trgovine in uveljavil svoje pravice. Še enkrat ponavljam. Trgovci (v večini in ne vsi, ker so redke izjeme da se razumemo) so prasci, mi potrošniki pa se ne zavedamo ponavadi svojih pravic in jih ne znamo uveljavljat. Tko pač je. To je dokazala tudi prodajalka z izjavo "to delam v vaše dobro". Meni to deluje na rahlo zastraševanje v prevedenem smislu "mi smo veliki in močni, prinesite denar drugače ...". In če bi on kot kupec bil naiven bi laufal k njim in dal denar, se pomožnosti še on njim opravičil za njihovo napako kar pa za moje pojme ni prav. Mogoče bi bilo če bi dekle poklicalo, priznala napako, se opravičila in prosila če lahko bla bla bla bla čisto drugače. S takim načinom bi verjetno človek z veseljem pomagal in nebi niti pomislil na svoje pravice. S takim odnosom kot ga je imela pa omenjena prodajalka pa mirne vesti obdržim svoj težko prigarani denar in peljem ženo na izlet in romantično večerjo.

Če te pa slučajno kaj skrbi ali pa da te nebi lahko malo pobrskaš po tehle straneh:
http://www.uvp.gov.si/
http://www.zps.si/
Lahko pa pokličeš zastonjsko telefonsko kjer svetujejo 080 88 99 (brezplačno svetovanje potrošnikom). So pa še ostali kontakti kjer sem našel tole cifro. Poglej tukaj http://www.uvp.gov.si/si/javne_sluzbe/brezplacno_svetovanje_potrosnikom/

LP

PS: začnite se že enkrat obnašat kot potrošniki ki veste kaj počnete in ne pustite se nategnit vsakomur. Uveljavite svoje pravice!!!

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
To še zdaj rabimo, nekega fanatika, ki bo balkanski način med potrošnike širil.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
In kaj točno je tukaj balkanskega. Jaz sem napisal moje mnenje in mislim da z njim tudi pomagam. nikomur ga ne vsiljujem. Lahko ga kdorkoli upošteva ali pa ne. Meni je je vseeno. Sem pa svoje izjave utemeljil kako in zakaj tako mislim, ti pa svoje o balkanskem načinu nisi poleg tega pa tudi žalil nisem nobenega kot ti mene z fanatikom. Lahko tudi rečeš da me nisi a vseeno sem tvoj post vzel kot žalitev. To je tudi moj zadnji post v tem smislu v tej temi saj nisem tukaj da bi se zagovarjal ali prepiral ampak da pomagam oz. da izrazim kaj mislim saj je uporabnik prosil za mnenja.

LP M

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16

Sem že 3x napisal post in brisal...

edit: če si e trikrat napisal bi se pa res lahko potrudil in bil malo bolj vljuden!!!

Nazadnje uredil moderator:

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Se strinjam. Če bi se lepo opravičila in razložila za kaj gre, bi razliko tudi sam gotovo nakazal (kot se je že kdaj zgodilo).

S sistemom "prinesi denar, ali pa se ti huda piše", pa je gotovo ubrala napačno pot. Morda pa ta način večkrat vžge, kdo ve.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Ti kar glej in ne plačaj. Big bang ima vse legitimne razloge, da zadevo preda odvetniku in iztoži denar. Poglej si malo kaj si podpisal, ko si vsez t.i. ban kredit. Če se ne motim, vsaj v moji pogodbi tako piše si se s pogodbo obvezal, da boš v kolikor ti banka ne odobri kredita ali če bo potrebovala dodatne dokumente le-te tudi prinesel oz. kako drugače uredil plačilo.
Moje predlog. Ne bodi brezveznež in lepo odnesi tja to kar potrebujejo, ker boš drugače čez nekaj let plačal ta LCD preko sodišča, z vsemi stroški in zamudnimi obrestmi. Primer, ki ga je nekdo napisal o jogiju ni niti približno podoben tvojemu, ker tam so se oni zmotili in dali napačen jogi. Tukaj pa te je sistem banke spustil skozi in odobril in torej s tabo sklenil legitimno kreditno pogodbo, banka pa sedaj dodatno zahteva še nek dodaten papir, ki ji ga boš kot pogodbena stranka moral dostaviti zlepa ali zgrda.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ja, pač to morš zrihat. Pri nas smo meli 2 leti nazaj eno stvar na obroke, pa vem, da je en obrok izpadel, se ne spomnim točno v čem je bila finta, pa so nam poslali položnico. Je pisalo na kuverti SUMMIT LEASING, sem se tak prestrašila, sem si mislila, jao, kaki leasing te mi mamo? V glavnem, za svoje dolgove si dolžen poskrbet ti in nihče drug, če pa greš prek svojih zmožnosti, pa si tudi sam kriv.

slosplet

Pripravnik
7. mar 2008
154
0
16
Sej bom plačal, ker sem pošten državljan. Samo odnos zaposlenih mi pa je dvignil pritisk.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Se enkrat, preveri kaj pise na pogodbi ane?
Saj ni tako težko razumet pogodbe...

lp

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
zna bit da so banke vmes malo zaostrile pogoje, če so pred časom dajal robo na lepe oči (izpisek) pač zdej hočejo plačilno listo. če jo maš, ne vem kje je problem.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Najprej. Jogi ni bil napačen. Bil je pravilen. Napačna je bila cena ker je bila nižja. Bila je cena manjšega jogija dimenzije pa take kot sem jih želel. Vse se je izteklo meni v prid brez tožb ipd. Samo pogovoritit se je bilo treba lepo s poslivodjo in mu razložit da veš kake so tvoje pravice in da si svoje obveznosti poravnal pa je bila stvar rešena. Brez kreganja, tožarjenja, odvetnikov ipd.
Kar se tiče pa tega tvja sem pa povedal kaj bi naredil če le ni kakega haklca v pogodbi za katerega ne vem. Mogoče bi bilo dobro skenirat pogodbo in jo tukaj objavit pa bo še kdo kaj povedal. Pa mimogrede, če v trgovini ne vedo kaj počnejo se jim da tudi lepo povedat (še posebej pri prodajalkinem odnosu) da je kopčev čas in pot tudi nekaj vredna in zahtevat popust ali kaj podobnega drugače pa naj kar smi pridejo po papirje. Njihove napake ni nihče dolžen popravljat razen čekaj v nasprotju s tem piše v pogodbi.

LP

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ma kaj te glumiš nekaj
poznaš sam 1 stran zgodbe. ziher ga ni poklicala pa rekla naj prinese toti papir or else.
smirk-1.gif
ti si pa s tem kaj si napisal še hujši kot ti trgovci

edit: prosim, da se v tej temi neha žalit !!!

Nazadnje uredil moderator: