Nakup "hothatcha"

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Upam da sedaj ne bomo zašli iz teme s to porabo.

Če lahko pridem na 6,5l (grandma style), se meni zdi vse ok. Itak samo zarad porabe vozit na servis stroškovno nisi nič naredil.
Tudi pri prejšnjem nisem šel na servis (povprašal seveda sem pri menjavi olja, pa ni znal nič povedat), ko sem imel 2 leti 8,4l, potem leto in pol pa 9,2l, seveda enak stil vožnje. Se pravi bi moral dat največ 100€ za servis, da bi prišel v tem času na nulo, karkoli več bi bil pa že na izgubi.

Klanci so pa v mejah normale. Tolk pač pijejo bencinarji, pa če se na glavo postaviš.
Če grem še nazaj, 8l sem dosegel s 60KM, 7l pa s 50KM. Tako da razmerja med porabo in močjo so kar prava.
Vem pa da če greš na 200KM+, si s porabo praktično na enakem kot z mojim 135KM, ampak ta je ugoden že zarad svojih 99kW in 195/55/16 gum.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ali vozis neke cudne avte, ali pa cudno vozis. Ker tvoje porabe pri teh konjih so res visoke. Sam sem imel vse zivo bencinsko med 70 in 110km, pa z nobenim nisem prisel do 8l povprecne.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Tolk pač pijejo bencinarji, pa če se na glavo postaviš.

Sem ji že imel nekaj, od tega 5 močnejših od tvoje Alfe, pa noben ni porabil toliko, in ne vozim "grandma" style.

Kot so ti že tudi ostali povedali, ali imaš res "specifično" relacijo, ali pa je nekaj narobe s tvojim načinom vožnje ali avtom...

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ali vozis neke cudne avte, ali pa cudno vozis. Ker tvoje porabe pri teh konjih so res visoke. Sam sem imel vse zivo bencinsko med 70 in 110km, pa z nobenim nisem prisel do 8l povprecne.
Sem vedel da je poraba še najbolj zanimiva debata.

Smo v temi hothatch, če nisi opazil, verjamem da ti nisi prišel do 8l.
Tudi sam drugače ne vozim povsem brezglavo, ampak pač zame nekaj normalnega, kot bi verjetno vozila vsaj polovica voznikov, če bi bil bencin zastonj.
Pač v naseljih dam v peto, izven tudi ko dosežem željeno hitrost v šesto, vmesna pospeševanja so pa vsa konkretna. Ampak tudi ima avto tolk navora, da se da iz naselja hitro pospešit tudi v četrti (sicer to ne pomeni da bo malo popil, manj kot v tretji bi pa že moral, sploh ker pri nižjih obratih ne smeš takoj do podna pohodit), v peti pa enako hitro kot prej pri 1.6 16V 105KM v tretji.

V glavnem sem pa z navorom (230Nm) in s tem pospeševanjem v četrti in peti zelo zadovoljen, tudi številke se gibljejo že tam kjer so 200KM avti, sicer so mal zgoljufali s prestavnimi razmerji in ima pač mal več obratov, ampak za regionalke kjer se sam vozim, so razmerja idealna.
Avto se bo tako menjalo samo zarad manjka moči, se pravi pospeševanje iz nižjih hitrosti, druga in tretja bi lahko dali več od sebe.

Relacija sicer je mal specifična, ampak na 11l pomoje nikjer ni noben problem prit, razen na AC samo pri vključevanju.
Sicer je pa zame do 13l povsem sprejemljivo, vem da za večino ni, zato pa so na prejšnji strani objavljene prodajne številke hot hatchev naravnost smešne.
Sploh Corsa OPC, ko sem sam prvič videl ceno na Avto.net, sem se samo nasmejal, to bi jih morali vsaj 100 v enem letu prodat.

Nazadnje urejeno:

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.912
113
S tole porabo ste pa skoraj tako dolgocajtni kot fašisti s svojo fobijo pred vsem rdečim. Skoraj!

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Če pa pravi da mrzlega pohodi "le" do 4000 obr, ko je ogret pa so baje obrati vedno nad 6000!
hysterical-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.157
3.881
113
Pusti ga, men je pa zabavno. Mali "oblada". Mlekec okol ust.

Za avto obvladat mu manjkajo pa še kakšni trije jugeci, v maline parkirani.

Citat:
....To je za tiste, ki vožnjo obvladamo in vemo kje se sme pritisnit in kje ne....

hysterical-1.gif

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Na normalno moderiranem forumu bi bilo zadnjih 8 postov pobrisanih.
Zadnja dva sta pa sploh kot bi ju 8-letnik napisal, sta pa verjetno že v 50-ih. Res, čestitke.
Pa da odrasel človek uporablja emoticone je tut mal bolano. Sam sem jih samo prvo leto ali dve pri okol 20-ih.

So pa vsaj prve 3 strani uporabno branje. Ampak na tem forumu se vse takoj sfiži, ker morajo nekateri uporabniki v vsak topic nabijat brezvezne poste, ki ne dodajo nobene uporabne vrednosti. Sploh pa 1000+ postov nima normalen uporabnik kaj imet.

Pa še kar je zanimivo, od vseh uporabnikov vedo vse poste na pamet, wtf, tisto o 4000 obratih se še sam komaj spomnim. To moraš bit resno bolan.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kako šele moraš biti bolan, da imaš s 135hp jajčkom 11l povprečja pri običajni vožnji na šiht.
confused-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
On je dinamik, v 2. do 90km/h, pri 120km/h da v 4. da lažje prehiti, v Podvinski klanec se fura 170km/h, samo zato ker lahko se celo pot vozi pri 6400 obratih (s prejšnjim avtom) itd itd... Ni to kr tak.
hysterical-1.gif

Prehiti ga samo 330cd ali leon cupra
Citat:
Če pa pride kdo za mano v naselju (po regionalkah smo že ugotovili da je to praktično nemogoče, bila sta recimo 330Cd in Leon Cupra, ampak to je enkrat na dve leti)...

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Danes z najbolj normalno vožnjo kar jo sam premorem sem imel 9,7, po ravninah 100-110, pospeševanja iz 50 pa večinoma v četrti (razen iz krožnih iz druge ali tretje), najprej seveda nekje 50% plina (v višji prestavi ne smeš takoj pohodit), potem hitro do 100%. Pri 100% plina je trenutna poraba 40l/100km, tako da 10l povprečne ni nič čudnega.
Ne vem kaj ti zdaj hočeš, da se cijazim, potem pa tebi prinesem kantico s prišparanim gorivom.

Pa sam avtu ne bi rekel jajček, razen če imaš sam 250PS, za normalno vožnjo je povsem ok.
Povej mi za ker drug sub-200PS avto, ki ima 6,5s 80-120 V. To je povsem drug avto kot recimo 1.8 140, ki rabi 15s.

Vidim da moram zamenjati nick, ker takih stalkerjev pa še ne, kot rečeno, to moraš bit resno bolan, da greš enega na netu stalkat.
Tudi ne vem kakšen je motiv, spremenit mojo vožnjo vam s takimi retardiranimi posti ne bo uspelo.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.157
3.881
113
Malo manj resno se jemlji pa ti bo lažje. Pa alfo iz riti in desno nogo na servis.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Citat:

Citat:
Uporabnik as21 pravi:
Motor je 1A (s faceliftom ima sicer malce močnejo verzijo 208KM-moj je bil 200 KM) Da od sebe ko rabiš. Moja poraba je bila 7.2 l (40%mestne vožnje, 40%avtoceste, 10% relacij)-če ga teraš prideš na max 9.5 l, ampak to je mislim da resnično max za ta motor (peljal sem tudi novinarski avto od Peugeot Slovenije in je imel povprečno 9.1)
Sicer se o porabi in stroških na splošno tukaj sploh ne bi smeli pogovarjat, ampak meni je 105KM pil 9l, 135KM sedaj pa 9-11l, in to pri običajni vožnji na šiht (9l je že praktično kruzanje), pri izživljanju sem dosegel tudi 13,5l. Po 12 tankanjih je pa povprečje 10,8l.
Tako da tem številkam žal ne verjamem, če gre za ravno cesto že, ampak po moji ovinkasti in klancasti cesti pa ni šans.

Fiesta ST - 14,6l (pri takem avtu največ šteje športna vožnja):
http://www.siol.net/avtomoto/testi/avtomobili/2013/08/ford_fiesta_st.aspx
Corsa OPC - 12,7l:
http://www.siol.net/avtomoto/testi/avtomobili/2015/04/pv_opel_corsa_opc.aspx

pametuj potem še vsem na sprintmonitorju:
http://www.spritmonitor.de/de/...amp;powerunit=2

pa ne glej testov naših kvazi novinarjev.če bi se mi z njihovimi avti vozil, na njihove stroške, bi imel tud vsake 5000 km nove gume in porabo v nebesa.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ti ne razumes. Loeb je amater za alterase.
grin1.gif

Izgleda niso še vsi ugotovili tega.
grims-1.gif

Drugače pa take porabe ni težko doseči z 1.4Turbo Alfico. Ni potrebe, da voziš ravno kot popoln bedak.

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
TCT imam, ki ima 230 namesto 206Nm ter prestavo več.
Je pa verjetno eden izmed max treh v celi SLO.
Iz tvojega linka:
Citat:
hervatting van 80-120 km p/u in 5 en Dynamic: 6″14 sec.

Ford Focus ST 2012 250PS - 6,1s
http://www.zeperfs.com/en/fiche4366-ford-focus-iii-st.htm

Res da ta podatek še zdaleč ni vse, ampak za povprečnega voznika, ki na cesti ne podira rekordov, je prožnost veliko bolj pomembna kot pospeški v prvih treh prestavah.
Recimo kaj ti pomaga 6s do 100, če pa iz semaforja ostali rabijo 20s do 50.

Res en fajn avto za take, ki hočemo da avto potegne, ne da moramo izvajat ekstreme, ki gredo potem v nos takim kot je amacar.
Res čudno da sem moral z nepremičnino od 1.6 16V avta v 2. do 90 in prestavljat pri 6400 (če ga še popravim, pri prehitevanju iz 120 je bila boljša izbira 3., kakšna 4. neki), še v večje ekstreme bi šel, če bi bil avto tega zmožen. Če ti je pač avto podhranjen in si še ne moreš privoščiti drugega, pa to res ni nič čudnega. Najbolje da v četrti iz 50 pospešuješ, če še druga ne da nič od sebe.

Nazadnje urejeno:

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Če še kdo vedno ne verjame moji porabi, min 9l, povprečna 12l, max 15l:
http://www.avto-magazin.si/avt...nctive/podatki/
Citat:
Vožnja s stalno hitrostjo je lahko varčna, ker pa je turbo, bo motor precej požrešen pri (hitrih) pospeševanjih. Težka noga lahko porabi tudi 15 litrov na 100 kilometrov.

Ker ste mislili da sam ne znam vozit ali da je z mojim avtom kaj narobe, sam imam min 8l (recimo zjutraj na šiht), res ornk cijazenje na enaki relaciji 6,5l (ali pa če je enakomerna vožnja po ravnini, recimo AC kjer se ne vozim), povprečna 10-11l, max 13,5l.
Pač en davek mora bit na prej omenjeno odlično prožnost. Zastonj ni nič na tem svetu.

Kdor bi imel pa s tem avtom manj kot mojo povprečno, mu pa niti ni namenjen, prejšnja lastnica recimo ga je imela samo za vožnjo po LJ in je imela ob nakupu na BC 7l. Za tako vožnjo vseeno če si nabaviš Punta 1.2 60, do 50km/h itak ni take razlike v pospešku.

Nazadnje urejeno:

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Takšno porabo je imela naša AR 33 boxer 20 let nazaj... Nimi še uspelo imet več kot 8l na 100km porabo ne z bravom 1.4 tjet 120km in ne z leonom 1.4 125km. Skoraj ne verjamem da ima mito takšno porabo...

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Mah, 8l sva imela oba s fotrom pri testni Astri K 125KM, pa je bila sama ravnina, klanci pa zahtevajo še svoj dodaten davek, tako da pod 10l brez šparanja po klancih pač ne prideš.
Oz. tudi moj Mito je imel 8l do testne vožnje in nazaj, tako da povsem odvisno od relacije.

Še s tem jajčkom od Clia so imel skoraj 10l, ne vem kakšne dokaze naj vam tukaj še dam na pladenj:
http://www.avto-magazin.si/avt...amique/podatki/
Turbobencinar, pa četudi podhranjen, ni za težko nogo in veliko kilometrov, je pa za vse to en 2.0 dizel.

Nazadnje urejeno: