Nakup avta pri avtohiši/dealerju

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Aja.. Nič grem še do sosednje teme pofijakat
smile-1.gif
.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
A misliš, da tovarna pozna prvo, drugo, tretjo....klaso avta?
grin1.gif

Mene - kupca prav nič ne zanima kaj se dogaja v ozadju. Če plačam nov in brezhiben avto, želim brezhiben avto. Kdo bo nosil stroške šlampastega šleperista ali študenta v luki ni niti najmanj moj problem...

Ne govorim o luki, ampak o tovarni.

Pred časom izvedel o pritožbi stranke, ki je eno leto po nakupu ugotovila odstopanje v debelini laka. Zadeva je bila tovarniška in znotraj tolerančnih meja, pa je odvetnik lahko pomahal v slovo. Šlo je za znamko Ford.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Pa je že kdo dejansko kupil avto pri avtotrg. Keko...izkušnje?
smile-1.gif
Jaz dobro poznam nekoga, ki je tam pred kratkim kupil avto. Avto na pogled sicer lep, ampak servisne pa ni. Avto je imel v oglasu 40k km, servisna pa seveda izgubljena. Prodajalec se je lepo zavaroval, ker na pogodbi nikjer ne piše stanje km. Sumim, da jih ima v resnici tam okrog 90-100k km. Je bila pa cena avta v primerjavi z ostalimi na a.netu v spodnji polovici. Ni pa nikjer vidno, da bi bil avto kaj skockan.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Sicer malo starejša tema, ampak, ali kdo pozna Avto Center v Radomljah, oz Honda Ambrož?

Pri njih bi vzel rabljeno vozilo, pa me zanima, ali ima kdo kakšne izkušnje z njimi?

Nazadnje urejeno:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Aha, ker jaz sem zadnjič gledal Hondo Accord karavan. Sicer vse lepo in prav z avtom, notri pa fleki na sedežih, fleki na počivalu za roke, prtljažniku,... In potem mi prodajalec reče, eh to se kemično sčisti pa bo kot nov!?!?!? Ne, ne bom kupil avta pa ga potem dajal na kemično čisščenje, kjer bom ugotovil, da kar nekaj madežev ne gre ven.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
To da je italijanski me ne moti, dokler je vse tako, kot je opisano v oglasu...

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Ima kdo izkušnje z avtodelto?

www.avtooglasi.com/index.php?lang=si&state=SI&mod=stk&oglas=T&ph=1&tid=253

Ima kdo izkušnje z AVTODELTO? Imam občutek da so kolega "nategnili" oziroma če ga niso ima res ogrmono smole. Ve kdo kaj več o njih? Nisem slišal veliko slabega več znjih in tudi marsikdo je zadovoljen z njmi, glede na prebrano po formuih. Prodajalec mu je v zatrdil da oni so avtohiša in imajo resen ugled in da si ne bi mogli privoščiti zbitih km itd... Avto pa sigurno iz Italije. Sam bi šel stran od avta, ampak kolega so prepričali, res je bil lep za pogledati. Gre se za golf 4.

Avto je bil NA ZUNAJ kot nov. po kratkem času pa sami problemi, ki se kar ne končajo.

Kaj pa se lah sploh pri golfu kvari da se ne neha?? Tudi če je zjeban ne more bit grozn drago in se ne nehat ker ta avto nima velik stvari mehanskih in na mašini da se pokvarijo,..... če pa govorimo o izrabljenih zadevah, kot so motorčki, stikala, tesnila itd,...je pa kupil rabljen avto za 3 jurje in ne novega za 20....spomni ga na to!

Nazadnje urejeno:

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Ampak je pa sila zanimivo, da ko je govora o Golfu (VW), so težave čisto normalne.
Če bi bilo pol toliko napak pri Renaultu, bi bla cela mubaraka .....

Načeloma imaš pa prav, govora je o precej starem vozilu ... in v tem primeru ne moreš pričakovat, da bo vse OK. In ko se okvare začnejo, se za nekaj časa ne nehajo ....
grims-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Pri nas ima sodelavec enega tipa (pojma nimam kater..nabavil dva avta pri njemu) ki ti pripelje avto z nemčije..poveš cca. kaj bi rad, potem pa javi, ko je kaj ustreznega. Seveda..kilometrina je okoli 200 jurjev za cca. 3 leta starega, kar je običjano za ceno po kateri se avtomobili kupujejo pri nas.
Če želiš pa 80 jurjev (kar se pri nas oglašuje) je pa to 30 % zraven pri ceni oz. rečeno drugače...takih avtov ni - vsaj ne po takih cenah.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Ampak je pa sila zanimivo, da ko je govora o Golfu (VW), so težave čisto normalne.
Če bi bilo pol toliko napak pri Renaultu, bi bla cela mubaraka .....

Načeloma imaš pa prav, govora je o precej starem vozilu ... in v tem primeru ne moreš pričakovat, da bo vse OK. In ko se okvare začnejo, se za nekaj časa ne nehajo ....
grims-1.gif

Glej VW je Das Auto
hysterical-1.gif

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Evo, eno optimistično vprašanje, da malo obudim temo...
smile-1.gif

Iščem kakšno avtohišo/dealerja, za katerega bi kdo lahko trdil, da je pošten. Iščem rabljen avto, tam do 12k EUR, enoprostorca 5008 ali C-MAx grand.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Kar tako, za vmes - kupujem megana in upam da ga jutri kupim. Sem pa gledal enega pri avtohiši in poleg napak, ki rabljenemu pritičejo, našel še vsaj dve hibi, ki nista ravno sprejemljivi. Prvi odziv je bil - bomo uredilil. Naslednji dan sledi klic - vi kar izberite drug avto, tega bo zagotovo nekdo kupil.
No, avto je po par dneh res očitno bil prodan, saj oglasa več ni. Hočem pa povedati samo to, da so nekega neukega kupca nategnili vsaj toliko kot katerikoli prodajalec. Trenutno, če bo vsreme po sreči, grem po avto za primerljivo ceno, vendar v mnogo boljšem stanju. Kupljen direktno od fizične osebe. Se mi dozdeva, da sploh nima veze - avtohiše, dilerji itd - vsak bi te nateg..il tudi za pet evrov, kaj šele jurja.