Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
V tem topicu si, priznam, napisal veliko zanimivega in kar mi je všeč, tudi lepo argumentiral. Vendar....
Z zadnjim postom si pa krepko brcnil v temo in vseprej napisano si sam diskreditiral.
Dal si primerjavo, po tvojem tehnološko Audijevo čudo ( ?! )s klasičnim atmosfercem ( bokser izvedba ) !
Pa primerjamo dizel motorje, Subarujev je edini take sorte na svetu ( bokser) s čudovitim zvokom - če je že to neko merilo.
Audijevi dizli izstopajo v čem? V ničemer...
Subarujev pa....
Oprema....pri obeh se da dobiti "vse" kar ti srce poželi....
Drži pa še nekaj....Audijevi vozniki so pristaši svoje znamke...dokler ne vidijo, občutijo boljšo alternativo....so pa največji tepci za volanom ( moje izkušnje ).
Subarujevi vozniki so pa najzvestejši vozniki, za njih ni konkurence....in opravičeno.
V bistvu ne mormo metat voznikov subarujev in audijev v isti koš, ker je miselnost obojih preveč različna...
lp
Glej dal sem primerjavo primerljivega, avta sta enak velikostni rang, imata oba enako dober pogon in izbral sem primerljivo motorizacijo. To da Audi ne dela več atmosferskih bencinarjev in da subaru nima nadtlačno polnjenih mene (kot kupca) ne zanima, zanima pa me zakaj Audi pospeši do 100 km/h 1 sec prej, gre 15km/h hitreje in ima en liter nižjo porabo?!
Sicer vem da je so to "chiken fight" argumenti, ampak VSAK kupec bo najprej pretehtal tole.
Audi je 5k EUR dražji drži, v opremo se nisem spuščal ... japonci imajo tiak dve stopnje opreme ki sta dokaj bogati in tako ne moreš neposredno primerjat z nemško logiko kjer za vse nekaj plačaš (je pa omenjen Audi bolje opremljen od osnovne različice z 2WD, subaru pa ima še eno različico ki ima ceno 34k EUR).
Subaru (vsaj v Sloveniji) živi samo od fanov, ki vozijo Subaruje že 20 let. To da so eno najbolj lojalnih uporabnikov mi je jasno, ampak so delno tudi zavedeni!
Glede motorjev, dal sem primerjavo bencinarja ker je neposredno povezava na temo. Lahko pa dam še dizla.
Subaru: 2.0D, 150KM, 9.6s, 203km/h, 6.1l/100km, 161g/100km, 31.390 EUR
Audi: 2.0 TDI, 140KM, 9.6s, 207km/h, 6.2l/100km, 162g/100km, 33.980 EUR
.. sem pogledal še opremo in pri Audiju je v to ceno vključena vsa osnova oprema za ta rang vozila: avto klima, ESP, el. pomiki vsega, usnjen volan, tempomat, ksenon plus, parkirni senzorji, dinamično podvozje ...! Za Subaru pa nikjer ne najdem podatkov o opremi.