Nakup 4X4 karavana

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.978
6.211
113
blizu močvirne prestolnice
Le utiševalec pove vse tako kot mora, ostali ste pač preveč pristranski.

Lamagras, ali ti misliš da ti bomo kmetje pustili voziti po naših travnikih?

Lamagras

Pripravnik
7. dec 2010
69
0
6
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Le utiševalec pove vse tako kot mora, ostali ste pač preveč pristranski.

Lamagras, ali ti misliš da ti bomo kmetje pustili voziti po naših travnikih?

Še nikoli nisem nikjer pustil avtomobila in prikolice, brez dovoljenja lastnika zemljišča
smirk-1.gif

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Pa po kakih hribih pa se mate namen vozit?

Jaz dejansko z 4x4 octavio ter dobrimi gumami še nisem počakal, pa sem se že marsikje vozu. Slabost folkswagnove grupe 4motion vozil je pa v tem da so enostavnmo prenizki. Razen allroada, scouta in pa SUV. Sem pa slišal ja da bi naj subaru bil top shit, kar se tiče 4x4.
Sam za 2t prikolico rabiš ti že kr konkreten avto. Kaki 1.9 pasati odpadejo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Sem pa slišal ja da bi naj subaru bil top shit, kar se tiče 4x4.

hysterical-1.gif

kje si pa to slišal??? Pa od koga - a ima dedc izkušnje, je že kdaj probaval kakšnega 4x4? to me pa res zanima.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.150
113
škodo ste vozli že kaj po servisih?
evil.gif
tole je na daljši rok najbolj pokvaljiv 4x4 v zgodovini. Se mi zdi da ne obstaja ena 4x4 škoda, ki neb imela težav spogonom

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Citat:
Uporabnik bose pravi:
Na www.volksvagen.de sem zasledil naslesnje " 4MOTION ist der permanente Allradantrieb von Volkswagen.
Beim permanenten Allradantrieb 4MOTION von Volkswagen wird die Motorkraft bedarfsgerecht auf alle vier Räder verteilt."
Če prav razumem gre pri 4motion za stalni 4kolesni pogon.

4Motion je tako kot pri Audi quattro samo skupno komercialno ime,
pri obeh znamkah odvisno od modela je uporabljen Torsenov diferencial ali Haldex sklopka.

V večini primerov bo problem zaradi prenizkega podvozja.

Dobre gume so seveda samoumevne in pri vožnji navzgor se je potrebno zavedat, da je potem potrebno priti tudi dol.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Sem pa slišal ja da bi naj subaru bil top shit, kar se tiče 4x4.

hysterical-1.gif

kje si pa to slišal??? Pa od koga - a ima dedc izkušnje, je že kdaj probaval kakšnega 4x4? to me pa res zanima.

nism ziher če si seznanjen z besedno zvezo top shit
tongue-1.gif

Citat:
top shit - Top of the line. Best in its class. An adjective, meaning high-quality, that is preferred by those of color.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
skoraj vsak subaru ima že plinsko napeljavo

ja in zaradi tega unicene ventile oz. stelanje le-teh na 15k km, ko je treba vzeti ven komplet masino... hvala lepa ampak japonci niso pogruntali nic pametnega ze 15 let. Pravzaprav nikoli... kopiranje pa obvladajo.

stupid-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
tole z ventili ima prav. Vendar pri 2.5 ni treba motorja ven jemat, in se tako še vedno splača, pri 3.0 pa ga je treba ven vzet, in zato ga ne montirajo, ker se ne splača več.

Drugi del stavka je pa "rahlo" falil.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.008
113
kod Džej-Zija
Falil je tudi kilometre, ker se nastavljanje ventilov dela na 30.000 km. Pa falil je pri tistih modelih motorjev, ki so že tovarniško prilagojeni na plin, ki imajo vgrajena trša ležišča ventilov in nastavljanje ni potrebno.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
evil.gif
tole je na daljši rok najbolj pokvaljiv 4x4 v zgodovini. Se mi zdi da ne obstaja ena 4x4 škoda, ki neb imela težav spogonom

Dej sploh ne govori.
d055.gif
Saj o starih TTjih se tudi da veliko zanimivega prebrat.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
evil.gif

Tole pa lahko iz osebnih izkušen potrdim. Pred leti je bila pri hiši octavia 4x4. Kupili smo novo in že prvo leto je 4x4 pogon crknil... Avto šel na servis in na pooblaščenem servisu so rekli da oni ne vejo kaj bi to lahko bilo narobe. Potem so nekaj rihtali 4x4 pogon je neki časa delu potem spet odpovedal. Nato sploh nismo zaradi tega več vozili na servis. No zgodba tega avta se je nesrečno končala tako, da je pri 100k crknu menjalnik in avto se je prodal po smešni ceni
frown-1.gif

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
evil.gif

Se ti kar slabo zdi. Ne vem kakšna je statistika, naša je pri hiši že lep čas pa ni bilo niti enega problema s pogonom. Poznam še pa osebno 4 ljudi, kateri imajo octavio 4x4 prav tako noben nima problemov z pogonom.
Spremljam tudi skoda forum pa še nisem zasledil da bi kdo pisal o problemih s pogonom.

Na podlagi česa si prišel do te ugotovitve?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Drugi del stavka je pa "rahlo" falil.

V bistvu, če povemo po resnici .... subaru se oklepa neke konzervatvine logike, ki ga je pripeljala do slave, ampak se je že zdavnaj iztekla. Drži se je pa kot pijanec plota!
evil.gif

Začnimo z motorji, razen da boxer leži horizontalno in ima malo manjše težišče od klasičnega pokonci postavljenega motorja so daleč za časom. Tako tehnološko kot ekološko! Recimo ropotajoč zvok bokserja mene nikakor ne prepriča, ampak se mi zdi kot da je pod pokrovom nekaj narobe (zamik faze). Simetrični stalni 4WD pogon je bil cool začetek 90h let (pa že takrat je audi s quattrom bil boljši) danes pa je tehnološko zastarel. O kaki sodobni tehniki pa niti ne bomo izgubljali besed - cena pa je taka kot da bi bil avto posut z zlatom!

Sicer pa kaj bi govoril, podatki za aktualna dokaj podobna modela:

Audi A4 quattro 1.8 TFSI - 160KM (cena 35k EUR)
Max. hitrost: 219 km/h
0-100km/h: 8.9 sex
komb. poraba: 7.7 l/100km
Izpust CO2: 182 g/km

Subaru Legacy SW 2.0 - 150KM (osnovni model za 30k EUR)
Max. hitrost: 206 km/h
0-100km/h: 9.8 sex
komb. poraba: 8.6 l/100km
Izpust CO2: 199 g/km

Skratka v vseh pogledih slabše lastnosti subaruja, med drugim je celo lažji ... cenovno se mi ne da primerjat opreme, ampak bi rekel da je tam-tam za napisno ceno.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Sori ampak od škode 4x4 pogon je katastrofa, to je znano dejstvo. Z subarujem se to ne more tut pribljižno primerjat.

Pa ne govorim na pamet al pa ker bi "kje to slišu" ampak je bilo objoe doma škoda 3 leta, subaru zdej 1 leto in je razlika ko noč pa dan
wink-1.gif