Najtežji del dneva

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zarad takih stvari, se jst pol ure prej vstanem in sem pol ure prej v službi. gužve nikjer nobene, parking lahko izbiram. ne razumem pa sodelavcev k se mi vsi čudvajo kak se mi lušta že tko zgodi vstat in v isti sapi jamrajo, da so se spet 1uro vozel v služo ker je bla gužva in da so parkiral na konc parkinga. jaoooo...

kriza je na poti iz službe, ker v Lj ne poznajo vljudnosti pri vključevanju na glavno cesto in potem spet zastonjin trobljenje in grde besede, ker nekdo ne more sam noge z gasa spusti pa z lučmi poblendat, da mi da znak da se lahko varno vključi pred njega. sam zeloooo velikokrat in če je le mogoče, spuščam folk. res da samo enga max 2, ampak če bi večina tako delala bi šlo vse skup velik hitrej.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.732
5.888
113
Sicer sem iz Mb-ja vendar sem bil včeraj v LJ in moji občutki so katastrofalni.

Od železnižke postaje, do izhoda na avtocesto za Kranj, sem porabil skoraj 1 uro. Pa saj to ni res. Toliko časa koliko porabim da se iz Mb pripeljem v Lj, toliko ga še porabim da se prebijem skozi vso mestno gužvo. Seveda se itak najdejo pacienti, ki prehitevajo kolono, se vrivajo itd... Mentalni invalidi... kaj moreš.

Tako da lahko samo rečem, ljubi moj Maribor, nikoli te ne bom zapustil.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Evo, jaz prakticiram isto, najraj sem že pred sedmo na šiht pa je. Tako tud mal pred tretjo lahko grem, pa se spet izognem gužvi. S tem pridobim povprečno eno uro na dan...vozim se iz Tržiča -> Trzin... pa še živčen nisem nikol.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
ksz
Vsi skupaj ste precej nestrpni do tistih, ki se vrivajo v kolono!
Jaz pa prav vsakega, z leve ali z desne, z veseljem spustim. -Zadaj!
evil.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
ksz
Vsi skupaj ste precej nestrpni do tistih, ki se vrivajo v kolono!
Jaz pa prav vsakega, z leve ali z desne, z veseljem spustim. -Zadaj!
evil.gif

Tako je
grin1.gif

Glede vožnje in šihta: je že kr redkost da se začne šiht ob 7ih, kar lahko potrdite tudi tisti ki začnete takrat delat
grin1.gif
Še bolj luštno je pol urce frej, ob 6-6.30 si ap cap po LJ..
Čim je pa 7.30 je pa tema
stupid-1.gif

Lahko samo molim ali da bom začel ob 7ih ko bom v službi oz bo dovolj blizu za moped
grin1.gif

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
Škoda je le to, ker je že precej ljudi to pogruntalo in se začenja kolona z Gorenjske tudi že ob šestih zjutraj.

Normalna ni centralizacija vsega v LJ, Mejduš tričetrt folka bi lahko isto delo opravljalo tudi izven LJ, ne pa da danes šiht obstaja samo še v LJ. Blagor free lancerjem, ki lahko sami razpolagajo s svojim časom, pa kakšnim jutranjim radijskim voditeljem...

Tistemu na začetku, ki ******* da se komaj v 45min pripelje iz Litije, z Gorenjske kot so že rekli si car, če se spraviš pod eno uro, ni važno od kod. Čas porabljen za do službe se sicer skoraj linearno povečuje za 5minut/leto. Kar je bilo včasih 35min je danes 1h-1h15, krivda za to pa ni v cestah in avtomobilih, temveč CENTRALIZACIJI !!!

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

zarad takih stvari, se jst pol ure prej vstanem in sem pol ure prej v službi. gužve nikjer nobene, parking lahko izbiram. ne razumem pa sodelavcev k se mi vsi čudvajo kak se mi lušta že tko zgodi vstat in v isti sapi jamrajo, da so se spet 1uro vozel v služo ker je bla gužva in da so parkiral na konc parkinga. jaoooo...

kriza je na poti iz službe, ker v Lj ne poznajo vljudnosti pri vključevanju na glavno cesto in potem spet zastonjin trobljenje in grde besede, ker nekdo ne more sam noge z gasa spusti pa z lučmi poblendat, da mi da znak da se lahko varno vključi pred njega. sam zeloooo velikokrat in če je le mogoče, spuščam folk. res da samo enga max 2, ampak če bi večina tako delala bi šlo vse skup velik hitrej.

Še dobro, da nisi v Beogradu. Tm te spusti naprej le redko. Pri semaforjih ti začnejo trobit, takoj ko se prižge zelena. Tko da si ne smeš prvoščt 2sekundnega kasnejšega speljevanja, ker maš pol za sabo že cel orkester v yugoti in podobnih garah
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Pri semaforjih ti začnejo trobit, takoj ko se prižge zelena. Tko da si ne smeš prvoščt 2sekundnega kasnejšega speljevanja, ker maš pol za sabo že cel orkester v yugoti in podobnih garah
hysterical-1.gif
Tukaj se vidi, da Beograđani spremljajo promet ne pa kot v LJ ko se prižge zelena se prvi na semaforju ne premakne 10sek. pol je pa itak že rumena pa rdeča
uf-1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Sem se vozil že po marsikateri državi, ampak se mi zdi da smo Slovenci najbolj nesposobni. Pač v Beogradu je to trobljenje nekaj navadnega, kakor v Grčiji, Tuniziji, Maroku,... Pa kdor dol trobi ni živčen, pri nas, pa je to mal drgač, kdor trob, je že na meji živčnega zloma. Tko da sem se po Beogradu peljal čist normaln.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Vsi ki zivijo izven LJ hodijo pa delat v LJ bi morali avte puscati na dolgem mostu in uporabiti mestni potniski promet(al pa kaksne pristojbine placevat).
Tisti ki zivimo v LJ placujemo vecje najemnine in dajemo vec dnarja za nepremicnine in ostalo,medtem ko teli svercerji delajo zdraho z plehom po LJ zivijo pa izven Lj.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Lol, hahaha.
hysterical-1.gif

Potem pa najbolje, da uvedemo za vse "prebivalce osrednje slovenije" (beri: zabarje) takso zaradi ustvarjanja kolon po "periferiji" med vikendi, ko hodijo u hribe, na kras in na obalo in delajo guzvo na cesti.

Kaj pravis, se strinjas z mano?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
rade vole bi šel na trolo, sam če ne vozi mimo moje službe, če presedam porabim 5x več časa, vedno jo je potrebno čakat, polna ne vzgojenih mulcev, niso udobne, cenovno za ne študente je spet vrjetno ravno na meji al ja al ne....

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Berem tole in ugotavljam:

- ali stanujete na napačni lokaciji
- ali delate na napačni lokaciji
- ali pa imate napačni delovni čas
oz kombinacijo teh faktorjev.

Delam od 6ih do 2eh, za 11km do delovnega mesta pa porabim od 10 do 15 min. Zakon.

Pa še parkiram kjer čem, je zjutri še vse prazno
cheer.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Res bi bilo lepo, če bi se podjetja oz. pisarne preselile malo izven LJ, poslovalnice pa bi pustile v Centru. Meni je ful moreča ta vožnja zjutraj ob sedmih, da ne omenjam parkirišča.
bonk.gif
A ni bil Arhar tisti, ki je v predvolilnem boju za župana izjavil, da bi NLB pomaknil proti Viču? To bi ful razbremenilo strogi center.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
osebno se po beogradu dosti bolj sproščeno peljem kot tukaj, ko dobivam živčne zlome. beograd je 10x večje mesto od lj pa je promet tekoč, tukaj pa si vsi vzamejo čas.
sm se v ponedeljek vozil po ljubljani, pa sm 15min rabil za 1km. razlog? vsi so se vozli v križišče, čeprav ni blo prostora na drugi strani, pa so vse čisto zabasali. noben ni mogel nikamor.
stupid-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Saj nisem rekla, da bi to naredil, ampak bila je ideja.
No glede NLB-ja in TR2 pa ne mislim več razpravljat. Ker bi mogli poznat razmere na TR in okoli parlamenta, pa bi bilo vse jasno. Ob 10-ih vrsta za garažno hišo na TR2 do Ilirije.
cheer.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Tako je zadnjič na AC kolona za ABC in on lepo pride po drugem pasu (ne za ABC), se ustavi 10cm pred mano in začne rinit noter. Prvič: zablokiral je normalni vozni pas, drugič lahko bi me pogledal, nakazal in bi ga spustil (sicer vedno (morda) še preveč spuščam normalne ljudi) in tretjič lolek sploh smernika ni prižgal in rine v mene. No, na koncu je odnehal. In kar je najbolje: ni bil čapac, temveč cca. 50 let star moški: očitno mu je hondaška mislenost udarila noter, ker je imel Accorda.

Taki pa tud men pokrov dvignejo. Zapeljem cist zraven njega, potem pa se nej rine mimo mojega twingota ce se hoce. Meni se kaj dosti ne bo poznalo, ker je spredaj ze mal obdelan, on bo mel pa kar lepo odrsan avto. Samo se sevad najde zamano en kekec, ki ga pa lepo spusti. Če bi vsi za mano lepo vozil in ga noben ne bi spustu, kej tazga ne bi več nardil.

Sicer pa kultura na cesti je na psu. Na srečo pridem iz Vrhnike zjutrek v Lj. in nimam tezav s kolono. Razen na Vrhniki, ko se gužvajo Logačani.
evil.gif