Najcenejši DVD-ji

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Oni sami nimajo nobene fabrike, drugi delajo za njih. Saj te firme delajo za miljon drugih znamk, ampak za Verbatim (oz. Mitsubishi) delajo DVD-je po njihovih specifikacijah.

DVD-je proizvaja vse skupaj enih par tovarn, največje so CMC Magnetics, Moser Baer, Prodisc, Ritek, Infodisc...

Za TDK pa največ proizvaja CMC, ki je drugi najboljši (za Taiyo Yuden), svoje proizvodnje mislim da nimajo več.

Obstaja pa še MAM (včasih Mitsui), ki izdeluje medije za profesionalno arhivsko rabo, cena je temu primerna - 152€ za 50 pack.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
neki piše po madžarsko, potem pa zraven tajvan. tako da predvidevam, da so iz tajvana
17758-icon_confused.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Nero CD-DVD hitrost: Disc Info
Osnovni podatki
Tip diska: : DVD+R
Knjižni tip (Book Type) : DVD+R
Izdelava: : Ricoh
MID : RICOHJPN R03 (004)
Hitrosti zapisovanja: : 6 X - 8 X - 12 X - 16 X
Kapaciteta praznega nosilca : 4.38 GB
: 4482 MB
: 4700375040 bytes

če se ne motim, naj bi iz tega razbral firmo. ricoh?
confused-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Točno tak, spada pa v drugi razred kvalitete. Prvi razred so tisti TDK, ki so tudi izdelani pri njih. Ampak kot pravim ne vem, če jih še izdelujejo, poleg tega pa v trgovini skoraj ne moreš videt razlike, razen če točno veš kako izgleda embalaža - razlike so banalne, recimo oblika črk OPEN - CLOSE na vrhu
tongue-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
To je to ja. Made in Japan je Taiyo Yuden (zelo redki, jaz sem si jih kupil v Comtronu 300 kom), Made in Taiwan je CMC Magnetics, včasih Prodisc, Made in India pa je Moser Baer.

Tak po vrsti kot napisani je tudi kvaliteta.
Na moji torti, zgoraj omenjen nakup v BigBangu, piše Made in Japan.