Mater meni se že ene par dni ponoči v dnevni v šipo zaletavajo gledam gor po strehi ap to pa nič ne najdem. Danes pa nekaj hodim okoli hiške na igralih za froce (še dobro da so pri babici) pa vidim puno nekih sršenov. Pogledam not pa gnezdo premera 20cm in visoko ene 30cm. Naj se lotim z sprejem al naj pokličem gasilce? Nevem če bi se glih sam tega lotil
Letos jih je brutalno dosti, jaz sem jih zvečer v manj kot uri potamanil 15 komadov. Sosed ne utegne pasti praznit, tak hitro se mu polnijo v sadovnjaku.
Si že rešil? Vprašaj vaše lokalne gasilce, nekateri se ukvarjajo tudi s tem. Sicer pa območna izpostava NIJZ ali pa kak čebelar. Ima obleko, ki zadrži tudi sršene. Sicer se to naredi nekak tak: gnezdo od spodaj gor pokriješ z precej močno vrečo (navadno za smeti preluknjajo v minuti), pred pokritjem luknjo fajn pošpricaš da tisti taprvi pocrkajo preden sledi napad, pošpricano imaš iz notranje strani tudi vrečo. Ko pokriješ, odtrgaš na vrhu, konkretno zavežeš in takoj sežgat. Ogenj naj bo v kovinskem sodu, ko vržeš gnezdo na ogenj pokriti z gosto kovinsko mrežo, da falanga ne pride skozi do tebe. Nato si odpreš pivo in gledaš kak vreča, polna besnih gorečih sršenov, skače v sodu
So pa evropski sršeni tudi pri nas zaščiteni. Avstrijci v večini puščajo gnezda, kjer je sršen namreč ni nobenega drugega mrčesa ker ti potamanijo vse