Najcenejši DVD-ji

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Kje se dobi najcenejše DVD-je, katere znamke. Torej, da delujejo.
smile-1.gif

Hvala.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Misliš prazne medije? Jaz sem zapeko že krepko čez 2000 DVDjev, vse izključno na Verbatim DVD-R, pa nikoli niti najmanjšega problema (ali reklamacije
evil.gif
). So pa po 8 ali 9 EUR tortica (25 kom) v BB. Pa tudi če bi bili 2x dražji, bi iste kupoval.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Res je. Tudi jaz kurim izključno Verbatim DVDje. Tudi na šihtu porabimo palete samo tega. Za mene je 10€ in manj za tortico 25ih kosov sprejemljiva cena.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Verbatim, poticka 10 enot je okoli 3 eur, jaz jih kupujem in ni problemov...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Najcenejših DVD-jev jst nebi kupoval... sem se pred časom nategnil in kupi tortico 50 CD-jev v mullerju... uuuuulta ugodno. 20%+ cenejši od konkurence. Samo škoda ker vsakega tretjega nisem mogel zapečt, tiste ki mi je pa ratalo pa so bili že po pol leta neberljivi.

Zdaj uporabljam eProformance DVD-je. Kupujem jih ne sam, tako da nevem kakšna je cena ampak problemov pa še nisem imel z njimi.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ne vem zakaj kupujete DVD-R, jaz vzamem DVD+R, je hitrost bistveno višja. Obvezno pa TDK. Večkrat posojam filme, da se tile DVDji nonstop neki premetavajo iz roke v roke in raje vidim kvaliteto pred kvantiteto...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Evo, sem že nabavil.

DVD-R 4.7GB 120min 50pack 16x Cake Verbatim Spletna trgovina: 14,87 € / 3.563,45 SIT

So pa te stvari postale zelo poceni. Hvala vsem za info.
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem uporabljal včasih Trendes SUPERNOVA. So bili kar sprejemljivi, ampak ena serija je bila slabo berljiva na določenih pogonih... Večino sem pa seveda zapekel Verbatim... Razočarali so me tudi Hyundai...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Danes praktično nobene oz so minimalne (DVD+RW lahko zapisuješ hitreje, manjša razlika je tudi v kapaciteti), ker večina predvajalnikov in zapisovalnikov predvaja tako ene kot druge. Sta pa nastala dva standarda zaradi pregovarjanja Pioneer vs. "DVD+R Alliance" (Sony, Philips...).
DVD-R so bili včasih nekaj dražji... danes ne vem kako je s tem, ker že nekaj časa nisem nakupoval DVD-jev.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Dwayne pravi:
Kaka je pa razlika med DVD(minus)-R pa DVD(plus)+R?
Plus je malenkost novejša in boljša tehnologija.
Ampak ta razlika se v praksi izgubi, ker je merodajna kvaliteta izdelave plošče.
Torej če vzameš Verbatim in nekaj brez napisa s kramarskega sejma, je boljši Verbatim, ne glede na plus ali minus.

Očitne razlike v praksi :
- plus (ali minus, se ne spomnim) ne podpira simulacije pisanja
- minus porabi 20MB ekstra placa za vsak novi session, plus pa le 2MB
- plus omogoča spremembo Book-Type, torej lahko na ploščo zapiše "to je DVD-ROM" in eni predzgodovinski predvajalniki bodo predvajali ploščo, katero bi sicer zavrnili, če bi gor "pisalo" DVD+R (ali DVD-R ali karkoli drugega)

To je en preveč podroben članek : http://www.cdfreaks.com/reviews/Why-DVDRW-is-superior-to-DVD-RW

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
DVD-R je boljši pa v tem, da ga podpira več starejših dvd predvajalnikov, pa par mb več placa je na njih.

Jaz kupujem DVD-R, ker moj yamahin hišni kino bolj slabo prebavlja +, potem pa kar vse pečem na -.

Drugače pa se strinjam s tem, kar ste ostali napisali: Najbolj je važna kvaliteta ploščka. Sam kupujem izključno Verbatimove, če se le da japonske, ki jih je sicer zelo težko dobit (trenutno jih ima Comtron).

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Evo, sem že nabavil.

DVD-R 4.7GB 120min 50pack 16x Cake Verbatim Spletna trgovina: 14,87 € / 3.563,45 SIT

So pa te stvari postale zelo poceni. Hvala vsem za info.
smile-1.gif
Prejšnji teden sem kupil ravno tako torto, le DVD+R, za 15,99 v Big Bangu.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
kakšne imate pa kaj izkušnje z maxell DVDji? v tisti rač. trgovini zraven hotela lev ( oz zraven venera shopa) ima neko akcijo teh DVDjev DVD+ ( ali -)R 3x25kom za 16.90€

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Odvisno iz katere firme so, včasih so Maxelli celo Taiyo Yuden. Je pa problem, ker na ovitku ne piše odkod so. Niso pa zanič, če to sprašuješ. Nekje kot TDK in Sony, kupujejo od istih firm.

Jaz ne tvegam in kupim vedno Verbatim iz Japonske ali vsaj Tajvana, Indijske precej ljudi odsvetuje.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kako pa razlikuješ od kod je Verbatim ? A piše na ovitku ?
Ah, a misliš na "made in ..." ? (glih eno torto držim v roki. Piše ...india
frown-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To je to ja. Made in Japan je Taiyo Yuden (zelo redki, jaz sem si jih kupil v Comtronu 300 kom), Made in Taiwan je CMC Magnetics, včasih Prodisc, Made in India pa je Moser Baer.

Tak po vrsti kot napisani je tudi kvaliteta.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
kakšne imate pa kaj izkušnje z maxell DVDji? v tisti rač. trgovini zraven hotela lev ( oz zraven venera shopa) ima neko akcijo teh DVDjev DVD+ ( ali -)R 3x25kom za 16.90€

Sem kupil enkrat en paket 10 komadov Maxell DVD-R (nujno potreboval, pa Verbatim-ov nisem nikjer dobil). Pekač (NEC) mi jih sploh ni prepoznal, tudi po flešanju na novejši FW. Sem jih potem šenkal kolegu - na njegovem pekaču pa so delali. Prvič in zadnjič sem kupil karkoli razen Verbatim
grin1.gif