Po delavnici imam cel kup neonskih luči dimenzij 150cm (56W), od katerih je že nekaj crknilo, so pa vse enako stare (cca 12 let). Sedaj razmišljam, da bi vse skupaj nadomestil z LED izvedbami, ampak tukaj sem naletel na parametre, ki mi ne grejo v račun.
Neonka: KLIK
Svetlobni tok: 5240 lumnov, moč 58 W, cena 2,91€ z DDV
LED: KLIK
Svetlobni tok: 2500 lumnov, moč 24 W, cena 6,99€ z DDV
Nisem poiskal najboljše možne LED verzije, ampak v vsakem primeru je razlika v svetilnosti ogromna (na papirju). Ali sem kaj spregledal? Ja, poraba LED je seveda precej nižja, ampak svetilnosti se nisem pripravljen odpovedati zaradi nižje porabe, sploh ker je razlika v nabavni cevi minimalno 2x, lahko celo 3x. Poleg tega bi moral pri predelavi na LED pobrati iz ohišij vse balaste in predelati na direktno 240V napajanje, kar je dodatno delo.
Lahko kdo pokomentira? Hvala.
Neonka: KLIK
Svetlobni tok: 5240 lumnov, moč 58 W, cena 2,91€ z DDV
LED: KLIK
Svetlobni tok: 2500 lumnov, moč 24 W, cena 6,99€ z DDV
Nisem poiskal najboljše možne LED verzije, ampak v vsakem primeru je razlika v svetilnosti ogromna (na papirju). Ali sem kaj spregledal? Ja, poraba LED je seveda precej nižja, ampak svetilnosti se nisem pripravljen odpovedati zaradi nižje porabe, sploh ker je razlika v nabavni cevi minimalno 2x, lahko celo 3x. Poleg tega bi moral pri predelavi na LED pobrati iz ohišij vse balaste in predelati na direktno 240V napajanje, kar je dodatno delo.
Lahko kdo pokomentira? Hvala.