To verjetno drži.Ali z drugimi besedami: vse kar prišparaš skozi lastništvo gre v cooorac ob prodaji. Vmes pa si si grenil življenje s polnilnicami
A mi lahko daš kak primer te grozne izgube vrednosti, ker kolikor jaz gledam - res pa samo Tesle, je izguba vrednosti (po mobile.de) zanemarljiva.Sicer pa ne pozabi še na eno zadevo in sicer izgubo vrednosti, kjer imajo trenutno EVji izjmeno veliko težavo (no, odvisno s katerega vidika gledaš, prodajalca ali kupca). Glede na to, da boš kupil rabljeno, se boš največjemu deležu izgube vrednosti že izognil, ampak upoštevaj še nekaj, glede na to, da boš delal kar nekaj kilometrov. Ko bo EV proti 200.000km (še posebej izven garancije za baterijo), se ga praktično ne boš mogel znebiti. Noben preprodajalec ga ne bo vzel noter, če ga boš pa hotel prodati, ga boš moral dati praktično skoraj zastonj. Tako da upoštevaj, da se ga znebiš recimo pri nekje 140.000km ali še manj, ko ima avto še 20.000km garancije na baterijo. Ali 8 let. Boš morda še nekaj dobil zanj.
Fantje, kmalu bo točka preloma. In potem bo vprašanje, komu bo bolj cena padla, fosilcem ali starim EV.
In če dela veliko km z polnjenjem doma, bo pri veliki kilomatraži že v stroških noter prinesel vse razlike v ceni, padcih vrednosti in to z velikim plusom.
Koliko jih bo še kupilo starega dizla, ko bo liter na črpalki po 2 EUR+. In to se bodo kmalu odločili.
A mi lahko daš kak primer te grozne izgube vrednosti, ker kolikor jaz gledam - res pa samo Tesle, je izguba vrednosti (po mobile.de) zanemarljiva.
Res pa da VW & co. električarja ne bi kupil niti pod razno, ker tam pa to menda res drži glede na objavljene cene.
Heh, prehitiš ga s petokrako.In smo spet tam. Če kupuješ EV, kupi Teslo. Pa še tam tvegaš, da jo boš vozil v Zagreb in ti bo nek faliran študent iz filofaksa risal kljukaste križe gor![]()
Zgoraj se pogovarjamo o IDju in ne o Tesli.A mi lahko daš kak primer te grozne izgube vrednosti, ker kolikor jaz gledam - res pa samo Tesle, je izguba vrednosti (po mobile.de) zanemarljiva.
Res pa da VW & co. električarja ne bi kupil niti pod razno, ker tam pa to menda res drži glede na objavljene cene.
Ob ustrezni organizaciji in predvidljivih poteh ni nobene potrebe po stresu.Glede na to, da imam že dovolj stresa v službi, se res najbolj nagibam na karavan hibrid.
Govorimo o podaljševanju dosega na cesti, brez obiska črpalke. Ev brez obiska polnilnice. Ko govoriš o plug and charge, ima bencinar na Petrolu še hitrejšega.Plug and change že dela nekaj časa pri VW ju., tak da ne rabiš kartice iskat.
10 l kantico pa boš lepo nekaj časa držal.
Ampak ti že veš..
Ok ID mi nikoli ni bil intimna opcija, rajš kitajca pol.Zgoraj se pogovarjamo o IDju in ne o Tesli.
Vprašaj sicer prodajalce Tesel koliko časa že prodajajo Teslopo tisti ceni.
Sam trenutno spremljam na mobile.de cca. 20 avtomobilov (ne Tesel) in v enem mesecu se je 1 (z besedo en in to najcenejši) prodal. Tako da trenutno je fajn položaj, če si kupec.
Če sem fejst zloben, jim to v trenutni situaciji ni prav modra odločitev! Ne po količini prodanih in ne po imidžu Tesel.Stelantis je ze napovedal, da bo kupoval penale, ali kako naj temu recem, pri Tesli.
Teslo nočem. Pač iz principa. Kitajcev pa sploh ne, vsaj zaenkrat. Zato sem gledal ID.4., ker mi je po funkcionalnosti čisto ok. Sicer sem prebral veliko na forumih, da se ne kupuje električnih VW itd., sam nikjer pa ni tako prepričljivih argumentov, zakaj. Oz. sklepam, da tako slab pa spet ni, saj je NemecZgoraj se pogovarjamo o IDju in ne o Tesli.
Vprašaj sicer prodajalce Tesel koliko časa že prodajajo Teslopo tisti ceni.
Sam trenutno spremljam na mobile.de cca. 20 avtomobilov (ne Tesel) in v enem mesecu se je 1 (z besedo en in to najcenejši) prodal. Tako da trenutno je fajn položaj, če si kupec.
Lahko vmes kaj polniš? Pozimi bo namreč dokaj tesno, če sploh.
Sicer pa ne pozabi še na eno zadevo in sicer izgubo vrednosti, kjer imajo trenutno EVji izjmeno veliko težavo (no, odvisno s katerega vidika gledaš, prodajalca ali kupca). Glede na to, da boš kupil rabljeno, se boš največjemu deležu izgube vrednosti že izognil, ampak upoštevaj še nekaj, glede na to, da boš delal kar nekaj kilometrov. Ko bo EV proti 200.000km (še posebej izven garancije za baterijo), se ga praktično ne boš mogel znebiti. Noben preprodajalec ga ne bo vzel noter, če ga boš pa hotel prodati, ga boš moral dati praktično skoraj zastonj. Tako da upoštevaj, da se ga znebiš recimo pri nekje 140.000km ali še manj, ko ima avto še 20.000km garancije na baterijo. Ali 8 let. Boš morda še nekaj dobil zanj.
Dali pa so za njih malo manj kot 60.000?!Sem gledal na mobile.de in manj kot 2 leti stari ID. 4 z večjo baterijo stanejo malo nad 30.000.