N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik LaUros
Seveda uporabljam WiFi, sej zato je tukaj, tudi OpenSSH imam. Wifi Switcher bom ocitno moral kmalu namestiti
bonk.gif

telefon uporabljam nekje tolk kot prejsnega N97 in se razlika v bateriji kar pozna... res pa je da imam kar nekaj klicev na dan, tudi precej daljsih.

Meni je tudi baterija na začetku pošla že tekom dneva, občutek pa imam, da je na njo, bolj kot "ubijanje" procesov, pomagalo to, da sem jo nekajkrat pustil, da se je povsem spraznila in jo nato do konca napolnil, pa to, da si osvetlitev zaslona prilagajam trenutni vidljivosti. Trenutno imam čez dan na 2. črtici, zvečer oz. ob temnejšem dnevu (kot danes), pa je dovolj, da je na 1. črtici. Za hiter in enostaven dostop do nastavitev osvetlitve si namesti Simple brightness applet (če ga še nimaš). Kako bo z osvetlitvijo poleti, pa bomo še videli.

Baterijo sem nazadnje polnil včeraj in sicer ob 10h zjutraj je bila napolnjena, sedaj mi battery-eye kaže, da je še nekaj malega nad 20%, indikator na namizju pa mi je nekje na 1/3.

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Moja je na polnilcu, ker je ze crknila vmes.

Simple brightness applet seveda imam
wink-1.gif
ampak sem spet prezivel kar nekaj ur na mobitelu danes...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Kolikor sem videl obstaja tudi XMMS. Če pa zadeva pri nas deluje pa tudi mene zanima
smile-1.gif
Predvsem kako funkcionira, a je možnost direktno iz galerije oz. posnete fotografije izbrati da se pošlje preko MMSa ali je treba prav v aplikacijo in tam dodajati predmete?

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Kolikor sem videl obstaja tudi XMMS. Če pa zadeva pri nas deluje pa tudi mene zanima
smile-1.gif
Predvsem kako funkcionira, a je možnost direktno iz galerije oz. posnete fotografije izbrati da se pošlje preko MMSa ali je treba prav v aplikacijo in tam dodajati predmete?

Pri fMMS gre za samostojno aplikacijo. Slika se pošllje kot priloga. Podpira samo slike (ki jih očitno zna ustrezno zmanjšati). Problem imam z nastavitvami za MMS (gateway, IP, vrata,...) Nekaj sem našel, pa ne uspem pravilno vnesti v aplikacijo.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Meni fMMS dela na Tušmobilu brez težav. Imaš pa na strani aplikacije delujoče nastavitve za Debitel , kar je menda povsem enako kot za Mobitel.
Citat:

Debitel

* Connection Name: Debitel MMS
* Connection Type: Packet Data
* Access Point Name: mms.mobitel.si
* User Name: mobitel
* Password: internet
* Use Proxy: Yes
* HTTP Proxy: 213.229.249.40
* Port number: 8080
* MMSC: http://mms.mobitel.si/servlets/mms
* Resize image: 300
* Phone Number: (Your Phone Number)

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Pravkar sem posodobil operacijski sistem, zaenkrat še vedno vse dela
grin1.gif

Ve kdo katere so bistvene novosti? Sam nisem še nič gledal...
Je pa to že tretji update sistema (vsaj odkar imam telefon), kaže da so kar resno zastavili tole...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Tukaj imaš seznam, kaj je bilo posodobljeno. Sam nisem opazil kakšne razlike v delovanju telefona, pa tudi s prejšnjimi verzijami nisem imel nekih težav. Mogoče, pa so komu te posodobitve prav prišle. Vmes je namreč tudi popravek za avtonomijo baterije.
Kot sam praviš, že 3. posodobitev v približno 1 mesecu. Očitno so N900 malo bolj resno vzeli.

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Sem tudi sam že našel vmes. Meni se zdi edino bolj gladko skrolanje v brskalniku.
Me pa prav zanima, kaj bodo pogruntali glede avtonomije. Kaj bistvenega verjetno ne, glavna pijavka je tako ali tako wlan (če ga veliko uporabljaš), tesno za petami pa mu je verjetno zaslon.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Enako mislim, da ti dve stvari najbolj kurita baterijo. Če si že nisi, si lahko zmanjšal moč oddajnika na 10mW (iz 100mW).

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne vem, če se da generalno nastaviti, da je vedno na 10mw. Za to možnost nisem zasledil kakšne aplikacije ali ukaza v terminalu. Za posamezno wlan povezavo pa si nastaviš v Internet connections. Tam greš na urejanje (edit) želene wlan povezave, kjer nato 3x izbereš next in prideš do gumba advanced, tu nato pod zavihkom Other lahko nastavljaš moč in režim delovanja wlan-a.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Na poti je še ena aplikacija za izboljšanje avtonomije baterije - AutoDisconnect. Nisem je še poizkusil, ker bom raje počakal, da prileze do testnega repozitorija.

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Najnovejsi (1.1.1, torej 3. popravek) resi avtonomijo baterije, vsaj zame. Iz 6ih ur sem prisel na dva dni, kar je popolnoma sprejemljivo.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Danes sem imel možnost telefon malo preizkusiti na soncu (no, končno, da je malo posijalo!) in bil sem prijetno presenečen nad reakcijo zaslona ob direktni izpostavitvi sončnim žarkom. Osvetlitev sem imel na 1. stopnji in se je lepo prilagajala razmeram, tako da ni bilo težav z vidljivostjo. Res spodbudna stvar za poletje.

Nazadnje urejeno:

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
ksz...

Mogoče se bom tudi jaz odločil za nakup rabljenega N900 in me zanima, kako lahko na licu mesta ugotovim, da je aparat pristen in ni neka fake kopija.

Hvala!

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
ksz...

Mogoče se bom tudi jaz odločil za nakup rabljenega N900 in me zanima, kako lahko na licu mesta ugotovim, da je aparat pristen in ni neka fake kopija.

Hvala!

To je pa zelo preprosto preveriti. Odpreš OVI navigacijo in vidiš, da pozicioniranje ne deluje brez internetne povezave, ali pa poskušaš odpreti kak MS Office dokument (Word, Excel...) in vidiš, da za njegovo odpiranje ni nobene aplikacije, čeprav se nasprotno oglašuje.
grin1.gif

Malo heca mora biti. Pomoje je najboljša varianta, da ti nekdo, ki že ima telefon, malo demonstrira stvari (npr. nalaganje aplikacij z terminalnem oknu ipd..

Glede Office dokumentov pa se ne rabiš bati, ker so sedaj razne variante za to. Najbolj enostavna je, da si naložiš KOffice viewer, ki omogoča zgolj odpiranje dokumentov, ne pa urejanja. Lahko pa si naložiš Easy Debian in imaš marsikaj kar imajo PC-ji, od OpenOffica, Gimpa...

Kar se tiče navigacije, se zdi, da se nekaj premika, ker so objavili posodobljen Nokia Map Loader s podporo za N900 .

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
A nimajo fake telefončki ponavadi dual sim?
Drugač pa glede na starost telefona bi moral imeti recimo vsaj še ene 20 mesecev garancije
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: