Mrzel radiator

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
468
83
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
če te prav razumem, imaš za vsak prostor posebno vejo in na vsaki veji črpalko??

Ne 2 veji in sanitarna voda. 3 črpalke vsega. Nekaj je tudi talnega. V radiatorje spuščam cca. 40 stopinj.
drva/zalogovnik je vir ogrevnja

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
če te prav razumem, imaš za vsak prostor posebno vejo in na vsaki veji črpalko??

Ne 2 veji in sanitarna voda. 3 črpalke vsega. Nekaj je tudi talnega. V radiatorje spuščam cca. 40 stopinj.

se vama lahko priključim ?
zakaj samo 40 stopinj v radiatorje ? ta težim rabi 70-90 stopinj
talno pa rabi 30-35 stopinj
če imaš zalogovnik to sploh ni problem
vse pa je odvisno kako imaš vse vezano iz zalogovnika
confused-1.gif

drva/zalogovnik je vir ogrevnja

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Mojstri, rabi pomoč.
Imam litoželezni radiator, ki je v uporabi cca 20 let. Na njem je tudi termostatski ventil. Danes pa sem opazil, da je spodnja polovica radiatorja mrzla.
Kaj sedaj?

Tako je in to je normalno!

Eno (butasto) vprašanje: ali je v prostoru hladno? Ker, če temperatura prostora (oz. v okolici termostatske glave) dosega temperaturo, ki je nastavljena na termostatski glavi, potem ta zapre ventil in posledično zmanjša pretov - del radiatorja je hladen

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.392
253
83
No, da poročam kako se je končalo.
Prvo, ni normalno, da je zgornja polovica radiatorja vrela, spodnja pa mrzla.
Drugič, zamenjal sem termostatsko glavo a ni bilo nič bolje.
Zamenjal spodnji ventil, nič bolje.
Odmontiral termostatski ventil in dal navadnega, ker sem ga imel pri roki in zadeva špila iz prve.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
se pravi da je bil termostatski ventil fuč .dobro da ti je uspelo ; verjetno smo tudi mi kaj primaknili v tvoj uspeh ??
17758-icon_confused.gif

pozdrav.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Odmontiral termostatski ventil in dal navadnega, ker sem ga imel pri roki in zadeva špila iz prve.

Kaj si zdaj naredil? Zamenjal termostatsko glavo ali (res) ventil?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:

Kaj si zdaj naredil? Zamenjal termostatsko glavo ali (res) ventil?

Hm, glede na to, da imam isti probem (v eni temi malo nazaj obrazloženo) bi mogoče tudi sam zamenjal termostatski ventil za navadnega. Problem je le, da to ne morem naredit sedaj, ko je v sistemu voda
frown-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
da crkujejo termostatski ventili pri vseh to ni normalno ,verjetno je problem kje drugje .
možno je da so res ventili tako stari ali pa so zamašeni.
če zamenjaš term.za navadnega ti bo ta delal dokler se tudi ta ne zadela da ni pertoka vode
zanima pa me katere term. ventile imata da so fuč
saj je v tem poanta če snameš glavo je to pol navadni ventil -ni več termostatski
res zanimiva stvar
shocked-1.gif

pozdrav.gif

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
No, da poročam kako se je končalo.
Prvo, ni normalno, da je zgornja polovica radiatorja vrela, spodnja pa mrzla.
Drugič, zamenjal sem termostatsko glavo a ni bilo nič bolje.
Zamenjal spodnji ventil, nič bolje.

Lej, jaz imam letos 2 nova radiatorja in 2 nova termostatska ventila in ko ventil odprem npr. za 2 stopinji, je radiator cel vroč, zgoraj bolj, spodaj malo manj (odda namreč toploto).
Ko pa temperatura doseže prednastavljeno temeraturo na termo. ventilu pa ventil samo malo dodaja tople vode, ko je to potrebno, da vzdržuje prednastavljeno temperaturo, zato je zgoraj , kjer voda priteče v radiator bolj vroč, na sredini in spodaj pa takrat ni več tako vroč, temveč samo mlačen. To je normalno.

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.392
253
83
No pri meni je bila temp. v prostoru 20°c, termost. ventil nastavljen na št. 5. Zgoraj vroče, spodaj mrzlo(mlačno občasno).
Ventil Danfoss star 9 let.
Zamenjal cel ventil ne le glavo (prej zamenjal le glavo).
Trenutno je navaden ventil a le začasno.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
to ti je povsem normalno saj ko se vemtil odpira samo dogreva prostor da zopet pride na nastavljeno tem. zato nima potrege da se odpre dokonca in je spodaj dobesedno mrzel. ko imaš v prostoru zadosti toplo se ventil zapre in je cel radiator mrzel,v tem je poanta term.ventilov.

pozdrav.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Termostatska glava ne zna 'malo odpriati'...ali odpre pretok do konca ali ga do konca zapre. Vmesna faza ohlajanja pa se čuti tako, da je zgornji del radiatorja še vroč/topel, in že hladen od spodaj.

To paje tudi vse.

Načeloma pa dela v režimu ON - OFF.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
LP
Jurga jaz pa mislim, da se motiš. V roke sem dobil navodilo o delovanju termostatskih ventilov Danfos in tam je razloženo delovanje na tak način, kot ga je predstavil Vincent. Se pa tudi meni pojavlja da greje samo sgorna polovica radiatorja, prav tako ostalim v bloku, s tem da imam sam Armalove termostatske ventile, ki so baje hitrejši od Danfosa.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Ko gledam delovanje danfusa ventila in glave ( poišči delovanje prikazno na njihovi strani je po moje drugače pokazano -video simulacija ) je pretok skozi ventil dokler se prostor ne segreje stalno ko je prostor segret ga zapre -glava reagira na +- 1 stopinjo ga začne odpirati pa zopet zapirati- no mogpče se motim. Kar se pa tiče glav so najboljše saj so polnjenje z plinom ki takoj reagirajo na padanje tem.v prostoru. NO pa se res motim .