Mozoljčki po britju

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Sem kar novo temo odprl. Ali kakšna stvar dejansko pomaga, delajo se mi po vratu, po žiletkah in po brivniku, vseeno. Jasno je, da izdelki, ki vsebujejo alkohol ne pomagajo.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Meni so se delali mozoljčki, ko sem nekaj časa uporablala fotrov brivnik, ker je moj bil že za en k***c. Kasneje pa so se mi delali tudi, če sem se prehitro bril z britvicami. Zaj pa si vzamem malo več časa in lepo počasi obrijem in niam nekih problemov.

Lahko pa tudi tako nardiš, da si samo skrajšaš na 1mm in sploh ne bo problemov.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Probi z tem
zmaga.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
nivea rulz ja, jaz sm tudi bil celi rdeč pa flekast po praktično vsem, zdaj z to niveo pa je boljše
cheer.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Sem kar novo temo odprl. Ali kakšna stvar dejansko pomaga, delajo se mi po vratu, po žiletkah in po brivniku, vseeno. Jasno je, da izdelki, ki vsebujejo alkohol ne pomagajo.

Ravno kak teden nazaj sem v sorodni temi tukaj napisal da imam te identične težave. Po britju sem se namazal z malo prej omenjeno Niveo Balsam - Sensitiv. Nič ni pomagalo.

Ta teden sem pa ugotovil da se mi mozoljčki ne pojavijo več, če se namažem s peno za britje in jo pustim na sebi dalj časa (4-5min) in se nato obrijem.
Pomoje je tudi zelo pomembno da vlečeš britvico narahlo, oz. da ne drgneš preveč na kožo ker potem pobereš precej kožne povrhnjice. Pa britvica tudi ni fino da je že obrabljena ker težje brije oz. potem moraš spet močno pritiskat..

Skratka težav nimam več, razen če brijem z el. brivnikom.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Problemi so ker nekateri imamo močno brado in mehko kožo, sploh pa brivniki v tem primeru ne pridejo v poštev
ne-ne-1.gif

Bral sam v enem "strokovnem nasvetu" da se je pred britjem najbolj tuširat saj tako zmehčamo kožo in je britje otročje lahko in posledično naj nebi bilo mazoljčkov.

Če se pa tuširate 2X mesečno pa nanesite "Pervol" in bo tudi tako koža mehka
hysterical-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Po britju umij obraz z kaksnim deep peeling gelom, nato pa namazi z obicno kremo za obraz.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Problem ni v tem, kaj uporabljaš po britju, pač pa "ritual" pred britjem. . . .
Jaz se vedno brijem po tuširanju z obvezno TOPLO
grin1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
zmaga.gif

Vsakodnevno britje.
Tako kot to je s brivniki, dokler se ne navadiš kot "peš". To da se prej lepo s toplo vročo tuširaš je zelo priporočljivo, ker omehča kožo. Predstavljaj si, da prašiča paugaš brez kropa
write.gif
.
Jaz se doooolgo časa nisem bril vsak dan, ker se mi je zdelo, da daljše lažje brijem. To je sicer res, a rdeči vrat potem tut ni izginil v 2-h dneh.
Vsak dan se brit! Lepo dišiš in gladek kot rit
zmaga.gif

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Problemi so ker nekateri imamo močno brado in mehko kožo, sploh pa brivniki v tem primeru ne pridejo v poštev
ne-ne-1.gif

Bral sam v enem "strokovnem nasvetu" da se je pred britjem najbolj tuširat saj tako zmehčamo kožo in je britje otročje lahko in posledično naj nebi bilo mazoljčkov.

Nek podoben nasvet sem upošteval sam in dejansko od takrat načeloma nimam več težav (občasno se mi mozoljčki še vedno delajo, ampak tukaj ne najdem nobenega pravila). Tuširanje s toplo vodo in potem se lahko b.p. obrijem brez kakšnih težav. Če se dovolj dolgo špricam, mi niti pene ni potrebno uporabiti.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Eno vprašanje: Ali brijete (z britvico) v smeri rasti dlak ali proti smeri rasti dlak?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
S TOPLO vodo se temeljito umiješ pred britjem, da zmehča dlake, potem temeljito namažeš s kremo za britje, se počasi obriješ in umiješ z MRZLO vodo, da skrči kapilare, žile..kakorkoli se že reče.

Za po britju imam aftershave od Loccitana. Najboljši dosedaj.

Nazadnje urejeno:

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Meni enostavno ne pomaga nič. Iščem lasersko odstranjevanje ali kaj podobnega, da bi bil za zmeraj mir.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Na vratu sem imel tudi sam nekaj časa veliko mozoljev, dokler mi ni sošolec povedal trik - briješ se po vratu navzgor, ne navzdol kot po licu. Torej v strani rasti dlak. Od takrat nimam več mozoljev po britju, pa se nikoli ne mažem z raznimi kremicami, še kolonjsko si včasih pozabim dat. Aja, pa brije se s hladno vodo, to vejo ljudje že od nekdaj.