Motorna kosa na kolesih

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Sicer še nikoli nisem bil v kakšnem vinogradu, ampak... (ups - sedaj bi bilo nadaljevanje že v stilu nekaterih odgovorov, zato bom končal
)

P.S.: upam, da boste razumeli šalo, ki je res samo šala
wink-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kr povej. Sej ni problema. Dokler je dialog normalen v šali, se lahko samo smejimo.
Jaz sem samo hotel povedati, da je laksarca zakon za kositi gor, dol, levo desno, naprej nazaj.... ampak v roki. Torej... za neravne terene ali višjo travo (zelenje)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
No, ko sta s Pepe-jem začela o vinogradih, bi bila šala, če bi jaz potegnil zraven svoje mnenje o vinogradu, čeprav še nikoli nisem stopil v nobenega in si po pravici povedano sploh ne predstavljam kaj in kako se tam kosi.
wink-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Vinograd = množica ovir, ki so med sabo razvrščene na en meter.
Kako gre košnja okrog dreves, grmov, če imaš kaj tega?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Okrog ovir gre podobno, kakor klasična kosilnica, le da je odrez nitke lahko tik do ovire, tako kakor pri nahrbtni.

Vendar je nekaj jasno - tisti, ki vam prenašanje nitkarice s svojim ropotom in težo ne predstavlja nobenih problemov, niste 'kandidati' za takšno 'kolesarko'

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
očitno je težava teža. ki jo treba prenašati. Ja.... kaj češ. Tud nam bo enkrat to težava. Ropot je pa v obeh primerih.

PS. Če še nisi stopil v vinograd. Pepe ima očitno kar velik kos teh ovir razvrščenih v vrsto z razmakom 1m. Poskusita malo testirat. Ti s svojo...on s svojo.... pa še pokošeno bo. Jaz vama pa pit prinesem.
nahrung002.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Nima časa za teste. Ko delam, se mi zmeraj mudi
smile-1.gif
.
Če bi imel nekaj, kar mi čas prepolovi, bi bilo to super. Eno stvar sem sicer že izumil. Dam otrokoma dve laksarci in jima pokažem parcelo. Letos sta enkrat pokosila. Težko pa ju je hkrati zalotiti doma. Je pa to zame najhitreje.
Če kosim sam, vzamem lahko stihl bočno z rogovi in se podim s postanki na slabo uro, da nalijem tistega pol litra bencina, nova nitka na dva do tri tanke in tako do konca. Saj gre, ampak na tak dan kaj drugega ne morem narediti. Mogoče edino še mulčenje pred tem. Na koncu si kar uničen...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
sm mislu, da bi oriolus naredil test s svojo kosilnico v vinogradu. Ker še ni bil. Pa kolk pokosi, pač pokosi. Je nekaj manj treba drugim.
Za 6ur košnje, je potrebno že vreme zadeti. Vem kako je to.... Začeti je mal težje...potem pa gre... pa na koncu ima človek že kr poln Q... laksarce
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Dobra ideja.
Ker en test ni nič, bi lahko oriolus testno kosil večkrat. Letos mogoče kratki test, naslednje leto pa ene trikrat vstrajnostni poldnevni test
smile-1.gif
. O tem bi pisal blog in bi obogatel.
Pozabil sem napisati, da dam testno površino na voljo povsem zastonj!

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Nič ne bo iz te ideje.
Leta in kilogrami so naredili svoje...

Zanesljivo pa bi bil pred nekaj desetletji (recimo 30)pripravljen tudi na kaj takšnega
wink-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Leta zamolčiš, kilogrami pa zaradi te rekreacije sami limitirajo proti želeni cifri
smile-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ahh,.. nisi za stvar. Kilogrami bodo kr sami letel dol.... počutje po končani košnji gor. Se boš počutil naslednji dan takoj nekaj let mlajši. Letnica rojstva sploh ne bo več pomembna.
PS. Znanec.. starejši gospod.. 90 let. Sam skrbi za sebe in za svojo okolico. Še sam kosi z laksarco. Sem ga vprašal, če je siguren, da je star 90 let, ker še vse sam dela in dobro izgleda za svoja leta. Pa je kr mal debelo pogledal in šel preverit osebno iskaznico. Torej.... naj piše v osebni kar koli hoče... važno je počutje..