Motorji v Superbu

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Dizel motor je CR da. Delam med 20 in 25.000 km letno. Zakaj se mi ne bi splačal dizel, so servisi toliko dražji?
Namreč 140KM dizel v Superbu je cenejši od 1.8 TSI.
Malo me moti na Superbu le servis na vsakih 15.000 km. Ne vem zakaj tako pogosto.

Jaz imam na 30k, pa delam raje na 15.

Jaz tudi delam na mojem na 15.000km vendar imam interval nastavljen na 30.000km. Zakaj? Ker če v roku 1 leta naštepam gor kakšnih 20-25.000km pol ne hodim na servis, delam pa nekje na 1 leto obvezno servis. Olje imam Longlife tako da v roku enega leta se ne more iztrošit, vsaj takšno je moje mišljenje...

Zadnji servis sem delal nekje par dni pred novim letom in do zdaj sem nabil gor okoli 8000km, torej kmalu bo 15.000km in kaj naj zdaj letim kar na servis po novo olje? Mislim da brezveze...

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kaj si zdaj hotel povedat?
confused-1.gif
češka estetika
aplauz.gif

OK motorji so vsi ampak res vsi vrhunski. Bencinski turbo motorji pa so zakon tak da moj glas gre za 1.8 TFSI motor.

to ni prava slika majster... superb combi izgleda takole;

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kaki stari model? Tisto je photoshopana slike tazadnjega Superb-a limuzine, prejšnja generacija sploh ni obstajala v karavanski verziji.
crazy1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
Se mi zdi, da pri Škodilakih odpade 4 letna garancija, če imaš variabilca.
tongue-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
Ne razumem tvojega posta. Kje je problem?
Imaš 4 leta garancije brez omejitve km in zato moraš pač servisirat na 15.000 km, da te malo več ocurijo. To je to. Za razliko od Renaulta, kjer jo moraš DOPLAČAT in potem imaš 80.000 km garancije
hysterical-1.gif
.
Če tega nočeš, pač servisiraš na variabilcu in imaš 2 leti garancije.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Seveda je problem, ker je servisiranje na 15kkm strošek in izguba časa. Kdo bi sploh hotel takšno vozilo, razen starih dedijev, ki jim avto stoji doma? Ko sem nazadnje "kupoval" škodo, mi tega podatka o krajši garanciji niso podali, kljub temu, da sem jim dajal podaljšan interval za pogoj. In oprosti, to je zelo zelo trapasto, da ti ponujajo nekaj drugje povsem normalnega in zato skrajšajo garancijo. Drugega kot nezaupanja mi to ne daje.

Sicer pa pri renaultu dajo tisto 4 letno garancijo itak brezplačno, od megana naprej pa imajo 150kkm garancije. Ampak ne razumem, kaj ima to vseskupaj zveze.

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Seveda je problem, ker je servisiranje na 15kkm strošek in izguba časa. Kdo bi sploh hotel takšno vozilo, razen starih dedijev, ki jim avto stoji doma? Ko sem nazadnje "kupoval" škodo, mi tega podatka o krajši garanciji niso podali, kljub temu, da sem jim dajal podaljšan interval za pogoj. In oprosti, to je zelo zelo trapasto, da ti ponujajo nekaj drugje povsem normalnega in zato skrajšajo garancijo. Drugega kot nezaupanja mi to ne daje.
Če je prodajalec nesposoben ali te je hotel nategnit to še ne pomeni, da je problem tehnika.
Izgube časa nimaš. Imaš variabilca in 2 leti garancije. Imaš IZBIRO. Pač 4 leta garancije plačaš s cca. 20-30% dražjimi servisi. Kaj ti ni jasno?
Kje je normalna 4 letna garancija brez omejitve kilometrov'
confused-1.gif
Pa pozabi na korejce.
Citat:
Sicer pa pri renaultu dajo tisto 4 letno garancijo itak brezplačno, od megana naprej pa imajo 150kkm garancije.
Brezplačno? Misliš pri leasingu, a ne?
Citat:
Ampak ne razumem, kaj ima to vseskupaj zveze.
Krajšam si čas, ker sem dobil občutek, da si bolj Renault fan.
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Sej moraš pri VW, Seat, Škoda tudi doplačat za 4 letno garancijo!
evil.gif

Zastonj je samo 2 letna ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
evil.gif

Pri čeških zadevah doplačaš zgolj skozi fiksen servis. Ni doplačila ob nakupu. Za ostale pa ne vem.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Če je prodajalec nesposoben ali te je hotel nategnit to še ne pomeni, da je problem tehnika.
Izgube časa nimaš. Imaš variabilca in 2 leti garancije. Imaš IZBIRO. Pač 4 leta garancije plačaš s cca. 20-30% dražjimi servisi. Kaj ti ni jasno?
Jasno mi ni, zakaj sploh imajo "podaljšane" servise, medtem ko je drugod povsem normalen servis na 30 jurjev. Brez pogojev pri garanciji. Meni pač dajejo občutek, da je nekaj potencialno narobe, če krajšajo garancijo in pika.

Citat:
Brezplačno? Misliš pri leasingu, a ne?
Lizingu ali kreditu. Drugače se renaulta itak ne kupi, ker se ne splača. Menda je jasno, da je tisto doplačilo za garancijo na ceniku samo zato, da te poleg popusta še lažje prepričajo v financiranje.

Citat:
Citat:
Ampak ne razumem, kaj ima to vseskupaj zveze.
Krajšam si čas, ker sem dobil občutek, da si bolj Renault fan.
evil.gif

Eh, v bistvu mi je vseeno. Gledam bolj na to kaj se mi splača za uničevat za mojih 40kkm letno kot pa kaj mi je kul. Tudi škodo bi imel.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
evil.gif

Pri čeških zadevah doplačaš zgolj skozi fiksen servis. Ni doplačila ob nakupu. Za ostale pa ne vem.

Glej ne bom trdil, ampak ko je prišla akcija 4leta ven smo pri nas kupili nov avto in je za 15k vreden avto prišlo 200+ EUR doplačila za 2+2 garancijo. To ni nikjer napisano, dobiš pa leto zaračunano! Garancijo se drugače da dobit tudi za nazaj (plačaš kasneje) če so redno delani servisi in če še velja tovarniška garnacija. Glede servisa (verjetno govorimo o menjavi olja ker servis je še vedno na 30k) je pa itak samo klasičen, torej na 15k ...

Pa še beseda vsem tistim, ki šparajo na "longlife" .. če vozi avto tujino, AC, ... potem se splača. Če pa delaš vsak dan 2x50 km (ali manj) pa še vmes par voženj do trgovine in nazaj bo lučka za "oil service" gorela ravno tako pri 15k km! In takrat se gre olje menjat, da ne bo kdo sedaj mislil da se da pri 30k prit skozi ... (mislim da se, ampak samo če misliš avto po 100k km prodat)

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jasno mi ni, zakaj sploh imajo "podaljšane" servise, medtem ko je drugod povsem normalen servis na 30 jurjev.

Zato, ker zadeve potem delajo. Pri 15.000 imaš pač fiksno, čeprav v težjih pogojih bi tudi moral it prej. Pri variabilcu pa te računalnik opozori kdaj boš šel. In običajno je to prej ali pa tudi precej prej kot pri 30.000. Za razliko od enih, ko imajo na 30.000 fiksno, zraven pa še izredne servise.
evil.gif

Citat:
Meni pač dajejo občutek, da je nekaj potencialno narobe, če krajšajo garancijo in pika.
Dej prosim, voznik Renaulta bo govoril o občutku, da gre nekaj narobe. Evo, si mi polepšal dan.
grin1.gif

Citat:

Lizingu ali kreditu. Drugače se renaulta itak ne kupi, ker se ne splača. Menda je jasno, da je tisto doplačilo za garancijo na ceniku samo zato, da te poleg popusta še lažje prepričajo v financiranje.
Eh, torej ne bluzi, da je brezplačno. Poleg tega moraš pa še članarino AMZS Plus vzet zraven.
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
Že vsaj eno leto je garancija brezplačna. Ne vem pa kaj je na računu navedeno. Ampak ti cene za avto ne dvignejo še za garancijo.