Citat:
Uporabnik Benko14 pravi:
Lahko se z motorjem voziš čisto po CPP pa te še kakšni moroni spregledajo na cesti. Ravno včeraj se je zgodil tak primer.
Smo se peljali skozi posavec v koloni, za traktorjem tam nekje 40 - 45 km/h jaz sem bil zadnji v koloni, pred mano 2 kolega in spredaj traktor ter 4 - 5 avtomobilov. 1 avto pa je stal na stranski cesti, ki se vzporedno vključuje na glavno cesto. Avto je stal že ko je šel trakaktor mimo in vse skozi, da so šli avtomobili mimo in kolega na motorju pri meni pa po gasu in vame. Dobro da sem bil toliko pri sebi, in sem pričakoval neko traparijo, da se prav čas obvozil avto. Med nami 3-mi pa ni bilo razlike več kot 5 metrov. Tako, da nevem se je atu tako mudilo na brezje k maši, ali dobesedno folk ne spremlja koliko je dovga kolona.
Vožnja v skupini je recept za nezgode.
Do sedaj sem imel neugodne situacije samo v vožnji v skupini.
Velja čredni nagon, ko gre en ven, vsi ostali za njim, pa če gre al ne gre.
Vožnja vštric oz. v diagonali je ena bolj nerodnih zadev. Fora je v tem, da če se vozi preskupaj, tisti zadaj ne vidi dobro cestišča, lukenj itd. zelo nevarno.
Da ne govorim, če je še nori vodja skupine, ki hipoma menja smeri, se ustavlja brez znaka ipd.
To so sami recepti, da se ne pride domov, ampak te pripeljejo.