To temo se da gledati tudi malo širše... močnejši protim šibkejšim (v prometu seveda).
Včasih sem veliko kolesaril, imam veliko prijateljev-motoristov in tudi sam premišljujem o nabavi motorja. Zato sem vedno previden in recimo temu "ustrežljiv" napram šibkejšim udeležencem v prometu. Glede na to, da je lepo vreme nekatere kolege že prepričalo, da registrirajo svoje dvokolesne konjičke smo prav zadnjič imeli debato na to temo. Na koncu smo prišli do zaključka, da je problem vozniške kulture predvsem v "egoizmu" posameznikov. In takih "posameznikov" je pri nas preveč. Premnogi avtomobilisti se recimo nad "neustrežjivimi" kamionarji razburjajo, pljuvajo čez njih, kolnejo... ne pomislijo pa, da je potem primerjava med motoristi in avtomobilisti zelo podobno (za mene identična). Počasnejši naj se prilagodi hitrejšemu a seveda po pameti.
Argument nestrpnih počasnejših "saj je omejitev taka in taka" z zakonskega stališča sicer drži a kaj imajo ti počasnejši od tega, da nervirajo tako sebe kot tudi ostale udeležence v prometu. Le izzivajo nestrečo. Če keri motorist res vozi prenevarno/nepremišljeno si pač mislim svoje a z izzivanjem vsekakor ne bom tisti, ki ga bo imel na vesti.
Off: Glede na to, da je ta off že nekdo načel - komentirati moram še izjavo, da vam grejo najbolj na živce kolesarji... postavite se v njihovo kožo. Kot prvo - na cesti imajo enake pravice, kot vi. Če dodate dejstvo, da mimo kolesarjev, ki recimo vozijo 25 km/h letijo vozila, ki vozijo 90, 100 ali celo veliko boste prišli do odgovora, zakaj včasih vozijo "ne čisto ob robu". Ko smo mi kolesarili je zadnji vedno vozil bolj proti sredini, saj so se le tako avtomobilisti dovolj izognili celotni skupini. Če se avto mimo kolesarja pripelje z tako veliko razliko v hitrosti na recimo 50 cm distance verjemite, da ni prijetno voziti.