Motoristi vs. avtomobilisti

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Imaš pijačo v dobrem.
nahrung002.gif

Ponavadi so strpni ljudje strpni tudi na cesti. Kdor pa je objessten, agresiven, konflikten,..., pa to pokaže tudi na cesti in verjetno tudi na forumu.

Hehe, ti nisi mene še slišal, ko sem stuck za kakim počasnetom pa se ga ne da prehitet
jezen.gif

Ampak samo slišal, ker pač ne grem zdaj iz jeze delat pizdarij, recimo na slepo prehitevat....

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
timecop omejitev je 90kmh,se pa vidi da pojma nimaš o prometu in vozniški etiki.
Res je da ne bi smela iti tam prehitevat(polna črta je zaradi viadukta),.
Povej mi kakšno olajšanje bi mi prineslo če bi klical policijo??Moj avto je itaq fuč.
Ah ja,timecop če bi ti imel vozniški izpit bi vedel tole:Kadar smo udeleženi v prometni nesreči v kateri je nastala le premoženjska škoda moramo takoj ukreniti vse potrebno da zaradi tega ne bi bila ogrožena varnost prometa.moramo čimprej odstraniti vozila in druge predmete iz vozišča in izmenjati osebne podatke.Policijo kličemo le v primeru da kateri od udeležencev noče dati svojih podatkov.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
S človekom, ki je "inštruktor" pa zavestno krši CPP namesto da bi bil za zgled v defenzivni vožnji, jaz prav gotovo ne bom o etiki in poznavanju prometa razpredal. Policije enkrat nisem klical, od takrat naprej jo bom pa za vsak prdec (do zdaj 2x) sam nikoli kriv, pa niso nič rekli, da ne bodo prišli, in ne, nobenemu prepotentnežu ne bi prišparal kazni zaradi njegove objestnosti, kar pa je zate očitno etičnost, vozim odgovorno, zbrano, pozorno, by the book in enako upravičeno pričakujem od ostalih udeležencev, kdor se pa tega ne more držat, naj se pa čim prej spravi s ceste, pa če se sam ali pa ga policaji, meni je vseeno.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kdo je nestrpen in napadalen se najbolje vidi v tej temi, ko stardec uporabi 64 zmerljivk in 11 sovražnih stavkov.
Motoristi skupaj smo zmogli 4 zmerljivke. To kaže na to, kdo je defenziven in kdo ofenziven.

Zdaj si pa predstavljajte stardeca, to psihološko bombo na cesti, ko ga dejansko dohiti motorist: "Ne, mimo mene pa ti ne greš, saj vozim po omejitvah!" in začne vijugat, bremzat in bogve kaj še vse.

A vi modeli berete za sabo? V vašem pisanju se točno vidi kakšni kljukci ste.
Flancaš kako jaz elvira, tebe in ostale motoriste ne poznam in da vas žalim.....vi pa se med sabo poznate, in vsi ste umirjeni, spoštujete predpise ste pridni, ko sto mater, ne žalite itd...pol pa napišete, da pač, kao, motor pritisnete, se vrivate na cestninskih postajah in povsod kjer se le da, divjate, kao pač malo itd.... A je to strpnost?
In pol mi bluzite, da sem jaz pa nestrpen tudi na cesti, ker pač tako govorim, pa vendar trdim, da vozim po predpisih, ne podim, se ne vrivam itd...
Torej jaz moram po vašem bit tiho, ker vas, kao, ne poznam in ste na cesti čist drugačni, čeprav ste že vse možne pizdarije, ki jih delate našteli....... jaz pa, ki skoz trobim, da se držim pravil in da se jih držte tud vi, sem pa agresivnež....a vi pa merne poznate al kaj? Jaz vas ne poznam, vi mene pa?
Razlika med menoj in vami je samo ena. Jaz sem za vas agresivnež, ker jaz na forumu povem kar mislim in kar tud v resnici počnem, vi pa se na forumu slinite, prilizujete in zavijate svoje prekrške v celofan itd....na cesti ste pa prvorazredne barabe, prekrškarji, norci, vrivači itd....Ne mi govort da niste, ker ste itak sami povedal.
Zaključek; Vi ste navadni hinavci, ki ste užaljeni, ker ste končno naleteli na nekoga, ki se vam upa povedat kar vam gre in kar v resnici ste. Tle samo nekaj lažete in leporečite....Jasno, saj ste tim, družba, ki drži med sabo....blablabla....na cesti se raj pokažite, če ste res taki kot tle goflate, da ste!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Upam, da so stardec in njegovi somišljeniki prebrali tvoje mišljenje....čim več takih...
Ja in kaj je Mis povedal? Nič druzga kot to, da pač tolerira vaše prekrške in delanje ostalih vaših pizdarij. On se je z vašo neumnostjo pač sprijaznil.Več ko bo takih tolerantov, več bo motorističnih bedakov.
Jasno, v nesreči je treba pomagat, ampak ne mi reč, da motoristi kaj raje pomagate kot avtomobilisti. Jaz sem v nesrečah, že pomagal. Tud ranjenega človeka, ki je potem umrl sem že nesu iz avta....in ta človek je mrtev zato, ker se je nekdo prav tako kot večina vas motoristov, cestna pravila razlagal po svoje.
In vi limonadarji boste meni agresivnež....

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Tovariš, tole ja pa že zelo sovražno nastrojeno....ni lepo, da nas ponovno ocenjuješ kot divjake, barabe itd..
Če bi nas spoznal, bi sigurno govoril drugače.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tovariš, ocenjujem vas po tem kar govorite. Govorite vse lepo o sebi, pocukrano, ko pa debata nanese na hakelc, se pa zarečete in pokažete v tisti pravi luči. Plačevanje cestnine, je bil dober hakelc.
Jaz ne rečem, da mogoče kakšen normalen motorist pa vendarle kje obstaja, (tebe sem že skoraj imel za normalnega) ampak, kje so/ste normalni motoristi? Na cesti vas ni. Razem če je termin "normalen" pri motoristih drugačnega pomena. Torej normalen motorist, je nor in nesramen motorist?

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
In kaj te je pri cestnini tako zmotilo? Zakon nam dovoljuje obvoz kolone, pa tudi fizično z motorjem ni izvedljivo čakat dve uri v koloni. Saj pravim, ti videvaš samo divjake, normalnih ne opaziš, si se žal fokusiral samo na divjake....

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
ker si zadnji...
Dokler me v naseljih prehitevajo ali za mano blendajo in trobijo avti ter tovornjaki, je nesmiselno govoriti o kulturi kogarkoli že.

Nekulturnih voznikov je dosti tako na motorjih, traktorjih, v avtih, tovornjakih, skuterjih.....

Torej je delitev na motoriste in avtomobiliste glede na kulturo vožnje povsem neustrezna.

Ampak občutek na motorju s passatom zadaj na 2m varnostne razdalje je pa fenomenalen.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Točno to se mi je zgodilo na obvoznici...pri 100 km/h se mi je pankert zalepil cca. meter na rit....res so super teli avtomobilisti....Pa zanimivo, vozil sem po predpisih in ker me je taka vožnja ogrožala sem bil prisiljen izvesti prepovedan manever, ki ni bil zakonit....prisiljen sem bil prehitet po desni in to precej hitro, da sem se znebil kretena zadaj...Peljali smo lepo v koloni in avto pred mano je tudi peljal 100 km/h tako, da se nisem oviral prometa na prehitevalnem pasu...Ne vem pa kaj, bi vsemogočni stardec naredil v takem primeru....ali bi se pustil ogrožati ali bi prekršil zakon...????

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Noben zakon ti ne dovoljuje urivati se pred blagajno. Ta zakon ste si sami v roke vzeli nesramni motoristi.
Citat:
Saj pravim, ti videvaš samo divjake, normalnih ne opaziš, si se žal fokusiral samo na divjake....
Od kar poteka debata o motoristih in avtomobilistih sem še posebej pozoren na normalne motoriste, ki naj bi po tvoji teoriji obstajali. Gledam, gledam....pa vas ni na vidiku. Do zdaj jih/vas še nisem videl, pa sem začel fokusirat prav te, kao, normalne, ki jih ti omenjaš.
Obljubim, ko bom videl kakšnega normalnega motorista, bom to z veseljem tukaj objavil. Če se pa slučajno zgodi, da bo šel kakšen motorist 10 km/h počasneje od omejitve, da ga bom moral celo jaz prehitet, bom pa objavil na 24 ur in na RTV Slovenija.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Od časa odprtje teme pa do danes je bilo vreme žal tako, da jih nisi mogel videti....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Od časa odprtje teme pa do danes je bilo vreme žal tako, da jih nisi mogel videti....
Rad bi dočakal enkrat tako vreme, kjer bodo motoristi vozili po predpisih, strpno brez urivanja in varno...
Komaj čakam takšno vremensko napoved.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa dobr no. kok si ti tečen.

dej za vsak post vrž znamkico v šparovc. naj bo znamka 1 cent, pa daj pol kakemu revežu. ker zdej pa že najedaš. oglej mal kroniko kajse dogaja z avtomobilisti in kok je smrtnih žrtev. vsak vozi kakor mu paše.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Jasno da sem ti tečen. Vsaki barabi so tečni tisti, ki jim hočejo barabije preprečit.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Pa kje si sedaj našel barabijo? Barabija je, če kradeš in pobijaš tovariš.....pa še kaj bi se našlo. Zakonsko dovoljena vožnja mimo pa ne spada v to kategorijo....
Tudi Žlender in Zajc tako menita in onadva sta priznana strokovnjaka....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Vprašaj Žlendra če je v zakonu dovoljeno, sploh pa kulturno urivati se pred blagajno!
In če je tako težko čakat v vrsti za plačilo...zakaj pa potem nimate vsi motoristi ABC kartic?

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
zakaj pa potem nimate vsi motoristi ABC kartic?

Zelo, ker se po avtocesti vozimo samo izjemoma. Tudi kot avtomobilist zelo redko vidim motoriste na avtocesti. Izjeme so nemški stardeci na potovalnih BMW-jih ali Gold Wingih. Ti pa so itak zelo kulturni, na pa tako kot slovenska motoristična drhal.