Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Točno tako, obstaja neko tovarištvo oz. bratstvo, tega pa med avtomobilisti ni....
Jao no, skoz neki jamrate, pač stanje je tako kot je. Morate pazit pazit in še enkrat pazit, prvič hitro ste na brzni ki je avtomobilisti nismo vajeni (en trenutek ga ne vidiš, spelješ, pa že izsiljuješ pa četudi si pogledal 2x najmanj....), drugič ste brez kakih zmečkljivih con ali airbagov (no, neki se zdaj dela na tem, Dainese pa Honda pa tak naprej), tretjič, sprijaznite se z določenimi ekstremnimi egoti v prometu, kateri ubožčki imajo tako dolgocajten lajf da bi najraje storili samomor in jih pokonci drži samo še drag race od semaforja naprej... pa še bi lahko našteval.
Mimo mene boste prišli BP. Tudi ne bom posploševal, ker negativnih izkušenj z vami nimam. Kadar je mogoče, se umaknem malo desno, da ni problem me prehitet, tako kot vam ne sme bit problem potrpet če jaz koga slučajno spregledam in se ne umaknem takoj. Itak večina motoristov ne prehiteva dokler ne vidi mene da sem ga/jo zagledal v vzvratnih ogledalih. Niti nisem imel problemov z izstrelki, ki so med vami (hvalabogu) ponavadi v majci s kratkimi, pa v kavbojkah, pa po tazadnji od semaforja do semaforja in nazaj. Si pač mislim svoje, in upam da ko se tak bedak spravi s sveta, da se bo sam, ne pa še koga nič hudega slutečega zraven.
Gretzky ima tudi prav glede semaforjev, ponavadi če prvi spelje do cajta (to velja za oboje, avtomobiliste kot motoriste), gre več folka skozi semafor, kot če en spi tm in preden spusti ročno pa najde prvo mine 90% intervala in se pol živčneži zadaj zdrenjajo v rumeno in rdečo...
Okoli pomoči - treba je pomagat kolikor moreš kadar se pač kaj zgodi. Ne glede na to kolk ti gre mogoče kdo na jetra. Da ne nastane še večja pizdarija. Me je ena motoristka par let nazaj prehitela, potem pa par ovinkov naprej padla. Nov motor, pa ni bila glih vajena al kaj, mislim da ne bi smela tm kar tako. No, imela je srečo, ni blo hujšega, jaz sem samo zavaroval kraj nesreče, smo pobrali motor in je poklicala domov da jo pridejo iskat. Ustavili pa so zraven tako avtomobilisti kot motorist ki se je pripeljal s skuterjem (z motoristično obleko
), ki je povedal da se vsak vikend pelje s tem (50ccm) po Sloveniji... Štekam, vi uživate v svojih hobijih, jaz pa v svojih. Glede na to da bordam, vem kako je ko neka druga skupina misli da si tam z njimi zato da jih "ogrožaš", v bistvu so si pa sami sebi najbolj nevarni z neobvladovanjem, nepozornostjo in pretiravanjem.