Motoristi vs. avtomobilisti

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
stardec vidim da ti tudi pojem zadrga ni poznan.Zaj ali si res tako zelo star in ga ne poznaš ali pa si še premlad in še nimaš izpita.
Kaj ima veze zadrga na cestninski? Če so taki kot ti inštruktorji, potem res ni nič čudnega, da je na cesti to kar je.
timecop če do cestninske postaje peljeta dva pasa na cestininski pa je samo ena blagajna odprta bi se pred samo cestninsko postajo naj izvajal sistem zadrge-to pomeni en avto iz levega pasa en avto iz desnega.
Sprašujem se kakšne inštruktorje ste imeli vi, da vas niso o tem poučili.Tako promet poteka bolj tekoče in če bi to upoštevali, tudi ne bi bilo hude krvi ko se en iz levega pasa hoče vključit v desni pas.

Se poslavljam za vikend, se spet oglasim v nedeljo zvečer.Prepričan sem da bo do takrat stardec in njemu podobni s5 napisal 100 razlogov zakaj smo motoristi slabši kot hudič.

p.s:zakaj noben ne komentira nesreče pri ptuju?Samo zato ker vam to ne odgovarja in se tukaj vidi naša vozniška kultura?

l.p.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Ti si pa res vzoren voznik intervencijskega vozila....verjetno voziš kako Sintalovo malo škatlo in preverjaš vlome v trafike....
bonk.gif

Vsi skupaj ste preveč nastrojeni proti drugačnim udeležencem prometa....opazite pa seveda samo tiste, ki izstopajo. 90% noramalnih pa ne....
bonk.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
@gonilnik... ne morem si kaj ampak, spet negiraš samega sebe. 1x govoriš o vožnji mimo stoječih vozil po desni, spet 2gič pa pišeš o sistemu zadrga?! Kje je zadrga, če že vsi stojijo?! Halo?! Daj mi razloži, ker sem očitno tako neumen,
da ne razumem.

@elvir_vr6... da ti bo bolj jasno, vozim vozilo s prednostjo...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Malo se zdaj zgovarjaš o nekih dveh pasovih.
Ko se čaka v vrsti za plačat cestnino ni nobene zadrge. Razen, če se v tistem času ena blagajna slučajno zapre, pol pa logično, da ne bodo uni, ki so prej čakali pred drugo blagajno, vozili rikverc.
Če je vrsta pred cestninsko že formirana se moraš postavit na začelje, ne pa tik pred plačilno okence neko zadrgo špilat.
Pismo kakšne inštruktorje mamo....uhhhh......

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Ok, pač voziš rešilca ali pa miličarski voz in zaradi tega bi moral biti še bolj razumevajoč in strpen....verjetno dnevno videvaš kaj prinaša nestrpnost na cestah...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kolega, bolj kot avtomobilisti, boste morali motoristi razčistit o tej strpnosti.
Motoristom se po večini veliko bolj mudi in se veliko bolj urivate pred avte. Vedno se vam nekam mudi in ste nestrpni. Redko kdaj vidiš, da bi se na cestninski postaji avto urinil pred v vrsti čakajoči motor. Kdo je pol nestrpen?

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Vi avtomobilisti, lahko bi se s tem že sprijaznil. Mi z spoštovanjem zakona nikogar ne ogrožamo, s tem poskrbimo samo za boljšo pretočnost prometa.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Promet zaradi vašega urivanja ni nič bolj pretočen.
Urivanje pred blagajno je nesramno primitivno in nestrpno vedenje. To s zakonom nima nobene veze. To je stvar kulture in vzgoje katero ste nekateri prešpricali.
A če se v trgovini pred blagajno urineš pred ostale, mogoče pa koga ogrožaš?

Nazadnje urejeno:

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Trgovina in cestnina sta dve popolnoma različni zadevi tovariš....
wink-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tovariš motiš se. V trgovini plačuješ blago, na cestnini pa uporabo ceste. In tako v trgovini kot na cestninski postaji čaka blagajna. Čakamo da plačamo, kar smo dobili ali koristili. In kulturen ter olikan človek se postavi v vrsto in počaka da pride na red.
To vrsto vzgoje in snov osnovnega bontona jemljejo že v vrtcih. Eni ste pač to snov prešpricali.

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
@stardec: elvirja poznam osebno in ti lahko 100% zatrdim da ne poznam motorista ki bi bolj vozil po predpisih. Kar se strpnosti tiče. Glede na tvoje pisanje te tudi v tem premaga. Jezikom nestrpnosti v tej temi pišeš edino ti pa še un voznik rešilec ali miličnik ne vem kaj je in me niti ne zanima ker verjetno naklada. "gonilnika" žal ne poznam bi ga pa rad spoznal... mogoče na kakšnem motozboru
grims-1.gif
Se pa vidi da obvlada zadevo za razliko od tebe in unga profija. Vajino pisanje je navadna provokacija na ravni 14-15 letnikov.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Kdo je nestrpen in napadalen se najbolje vidi v tej temi, ko stardec uporabi 64 zmerljivk in 11 sovražnih stavkov.
Motoristi skupaj smo zmogli 4 zmerljivke. To kaže na to, kdo je defenziven in kdo ofenziven.

Zdaj si pa predstavljajte stardeca, to psihološko bombo na cesti, ko ga dejansko dohiti motorist: "Ne, mimo mene pa ti ne greš, saj vozim po omejitvah!" in začne vijugat, bremzat in bogve kaj še vse.

lp

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Točno tako, sedaj je pokazal svojo strpnost....taki vozniki so v prometu zelo nevarni in nezaželjeni.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Evo s5 se oglašam jaz čeprav bi sedaj moral biti v Novem mestu v vojašnici.Sem tudi v rezervni sestavi slovenske vojske in bi moral biti na usposabljanju.
Zakaj nisem? Ker sem imel z avtomobilom prometno nesrečo.Me je en med prehitevanjem ruknil,tako da je moj avto ocenjen totalka.
Me je šel prehitevat na viaduktu na ormoški obvoznici prek polne črte,jaz sem se peljal 95kmh on pa še več.Zadel pa me je zato ker se ni prepričal če me lahko varno prehiti in me je začel prehitevat takrat ko je njega že prehitevalo drugo vozilo.ko je potegnil levo je tega zadel se ustrašil in potegnil volan desno ter zadel še mene.
Izpolnili smo evro poročilo in šli vsak na svoje.policije nismo klicali saj noben na srečo ni bil poškodovan in ker se mi je zdelo bv da bi onadva plačevala kazen(oba sta prehitevala prek polne črte in povzročitelj pa še bi še zaradi nesreče).
ko smo vse naredili se mi je opravičil jaz pa sem mu segel v roko in mu zaželel varno vožnjo)
stardec prepričan sem da bi ti v mojem primeru klical policijo mu je*al vse po spisku in preklel vse živo.
Jaz sem mu rekel se zgodi,hvala bogu da je samo pleh.Na mojem vozilu ni dosti manjkalo da bi se mi presekala guma in v tem primeru bi se lahko zgodilo da bi zapeljal prek čez zaščitno ograjo in zanesljivo v smrt.
@ghibli če boš na kakšnem srečanju videl koga na banditu z usnjenim brezrokavnikom z našitkom jürjovüki zmaji,bom to jaz.Z veseljem spijeva kakšno in kakšno rečeva
nahrung002.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Točno tako, obstaja neko tovarištvo oz. bratstvo, tega pa med avtomobilisti ni....

Jao no, skoz neki jamrate, pač stanje je tako kot je. Morate pazit pazit in še enkrat pazit, prvič hitro ste na brzni ki je avtomobilisti nismo vajeni (en trenutek ga ne vidiš, spelješ, pa že izsiljuješ pa četudi si pogledal 2x najmanj....), drugič ste brez kakih zmečkljivih con ali airbagov (no, neki se zdaj dela na tem, Dainese pa Honda pa tak naprej), tretjič, sprijaznite se z določenimi ekstremnimi egoti v prometu, kateri ubožčki imajo tako dolgocajten lajf da bi najraje storili samomor in jih pokonci drži samo še drag race od semaforja naprej... pa še bi lahko našteval.

Mimo mene boste prišli BP. Tudi ne bom posploševal, ker negativnih izkušenj z vami nimam. Kadar je mogoče, se umaknem malo desno, da ni problem me prehitet, tako kot vam ne sme bit problem potrpet če jaz koga slučajno spregledam in se ne umaknem takoj. Itak večina motoristov ne prehiteva dokler ne vidi mene da sem ga/jo zagledal v vzvratnih ogledalih. Niti nisem imel problemov z izstrelki, ki so med vami (hvalabogu) ponavadi v majci s kratkimi, pa v kavbojkah, pa po tazadnji od semaforja do semaforja in nazaj. Si pač mislim svoje, in upam da ko se tak bedak spravi s sveta, da se bo sam, ne pa še koga nič hudega slutečega zraven.

Gretzky ima tudi prav glede semaforjev, ponavadi če prvi spelje do cajta (to velja za oboje, avtomobiliste kot motoriste), gre več folka skozi semafor, kot če en spi tm in preden spusti ročno pa najde prvo mine 90% intervala in se pol živčneži zadaj zdrenjajo v rumeno in rdečo...

Okoli pomoči - treba je pomagat kolikor moreš kadar se pač kaj zgodi. Ne glede na to kolk ti gre mogoče kdo na jetra. Da ne nastane še večja pizdarija. Me je ena motoristka par let nazaj prehitela, potem pa par ovinkov naprej padla. Nov motor, pa ni bila glih vajena al kaj, mislim da ne bi smela tm kar tako. No, imela je srečo, ni blo hujšega, jaz sem samo zavaroval kraj nesreče, smo pobrali motor in je poklicala domov da jo pridejo iskat. Ustavili pa so zraven tako avtomobilisti kot motorist ki se je pripeljal s skuterjem (z motoristično obleko
smile-1.gif
), ki je povedal da se vsak vikend pelje s tem (50ccm) po Sloveniji... Štekam, vi uživate v svojih hobijih, jaz pa v svojih. Glede na to da bordam, vem kako je ko neka druga skupina misli da si tam z njimi zato da jih "ogrožaš", v bistvu so si pa sami sebi najbolj nevarni z neobvladovanjem, nepozornostjo in pretiravanjem.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
timecop če do cestninske postaje peljeta dva pasa na cestininski pa je samo ena blagajna odprta bi se pred samo cestninsko postajo naj izvajal sistem zadrge-to pomeni en avto iz levega pasa en avto iz desnega.
Samo v primeru, da bi drugi koloni pobiralec/ka zaprla okence pred nosom ker je šel/la scat, drugače pa ne bi šel pred mene nihče, ker ne gre za povečano pretočnost prometa ampak za nekulturno vrivanje tistih, ki se jim ne da čakat! Zadrgo vedno upoštevam, kadar gre za pretočnost, če gre pa za bebavo ignorantsko urivanje, ker se vam ne da čakat, pa ne.
Citat:
Me je šel prehitevat na viaduktu na ormoški obvoznici prek polne črte,jaz sem se peljal 95kmh on pa še več.Zadel pa me je zato ker se ni prepričal če me lahko varno prehiti in me je začel prehitevat takrat ko je njega že prehitevalo drugo vozilo.ko je potegnil levo je tega zadel se ustrašil in potegnil volan desno ter zadel še mene.
Ja bravo, nobelova za mir sledi...prišpral si kazen neodgovornemu bedaku, ki je kršil vse po spisku. Se zgodi, to bo ja, neodgovornim bebcem, ki jim kot "inštruktor" še potuho daješ, pa še škodo mu plačaj, boš še bolj dober izpadel! Ne vem koliko je omejitev na tisti obvoznici, samo najbrž ste bili vsi v krepkih prekrških, pa ste se raje tako izvadili, kako že gre, gliha vkup....
priden.gif

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Upam, da so stardec in njegovi somišljeniki prebrali tvoje mišljenje....čim več takih...
aplauz.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Imaš pijačo v dobrem.
nahrung002.gif

Ponavadi so strpni ljudje strpni tudi na cesti. Kdor pa je objessten, agresiven, konflikten,..., pa to pokaže tudi na cesti in verjetno tudi na forumu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
danes sem šel trikrat mimo trzina v žabarijo in nazaj. vsakič sem peljal 80-85 (omejitev 70). prehitel so me vsi razen kambusa. in niso prehiteval k polži.

zdej pa re sne vem kdo je norc.

glede opažanja pa sam tole. ko sem se odločil, da bi imel vectro karavan, sem jo začel srečevat na 5 minut. prej s ene spomnim, da bi videl kako. podobno velja za eklaso, pathfinderja in petico.

jugota pa ze dolgo nisem videl. moram mal pogledat za njimi