montaža wc školjke

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja tistadva vijaka sta totalna jeba za odšraufat, se mi je že zgodilo da ju niti odžagati/odsekati nisem mogel in je bila edina opcija razbitje školjke
redface-1.gif
in kasnejša odstranitev vijakov

rajši se poglobi v kotliček, manj problemov

vodovodarsko delo ni prav lahko, hmm?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
saj sem v zgornjem postu vse opisal dokaj točno
kotni ventil pa nornalno zapret ,z 19 ključem odvij matico cevi in pol snami kotliček še prej pa izpusti vodo iz njega

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik kroja pravi:
no, sedaj puščam tisto vodo pri kotličku raje na miru, in se posvečam dvema s šraufoma spodaj pri školjki, sta totalno zarjaveta, še zagrabita na šrufenciger težko.. tako da to moram najjprej ločit, toliko vsj da vimim, da se bo lahko školja ziher ločila od ploščic- 40 let stara školjka.

pol pa jo razbij pa ne cele samo pri vijakih
bonk.gif

pozdrav.gif

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
uf sem videl da pišete tukaj na drugi strani, sem na koncu prve strani, popravil post.torej kupim fleksarco, pa bo najbolje?

školje nočem razbit niti ne pri vijakih, ker potem mislim, da ne bo več uporabna, edin če hočem da je premična.

torej najprej želim ločit vsaj toliko da sem ziher, školjko od ploščic, predno karkoli naredim, vsaj logično mi je tako:)

Nazadnje urejeno:

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
bom probal, čeprav mislim da ne bo šlo, še zadnji poskus danes...drugače pa fleksarca ni druge, itak jo rabim, školjka pa upam da bo zdržala in ploščice spodaj upam da tudi, pa da bom odžagane vijake lahko stran spulil iz školje in ploščič, koliko pa so vijaki dolgi približno?

sej v končni fazi par dni ne bom sral, bom pa mogoče znal ploščico zamenjat, če bo treba finese popravit, školjko zamenjat,nauču se bom fleksarco uporabljat, silikon, monterat tesnilo, pač bom ratal mojster drekač:)))))

Nazadnje urejeno:

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
žagin list je obrodil sadove, čeprav sem dvomil v zadevo,ločil sem školjko, potem sem vijake iz školje lepo s kladivom ločil stran brez poškodb školje, so pa vijaki, ki so našraufani v vložke, ti pa v ploščicah čisto zabiti. nevem kako to rešiti, da bo školjka v isti legi kot je bila.

cev med kotličkom in školjko je bila znucana dosti, pa še vmes mi je počla, čeprav sem kotliček nekoliko dvignil, itak jo moram zamenjat.

jutri nadaljujem, čeprav nevem kje točno začeti.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Žal so ti dali napačen nasvet z žaginim listom, sedaj bo res jeba ostanke vijakov ven spravit. Ker je meni glave vijakov tudi "požrlo" sem jih s fleksarico previdno odbrusil tako, da sem imel po odstranitvi školjke še vedno za kaj prijeti z kombinirkami.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ne vem v čem so napačni nasveti
sprasujem se.gif
kakčne vijake imaš ,če so poglobljeni v školjko ni šans da jih odbrusim ne da bi poškodoval školjko . pa rudi vijaka iz tal ni problem dobiti ven pa čeprav je skoraj raven z tlemi samo znajti se moraš.

pozdrav.gif

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
sem kupil eksentrično "tesnilo", se bojim da bi bilo navadno bolje..okey, grem malo gledat..nabavil sem še steklarski kit, dva vijaka z vložki in cev s kompletom. morda rešim zadevo z vijaki, ki so ostali v ploščicah.

drugače pa lahko malo zamaknem ker imam tako manšeto in luknje na novo naredim, samo se bojim da bi navadna bila bolje, nekako bolj pretočna:)

Nazadnje urejeno:

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
čist štala ratala.

sem malo na pamet kupil, sem mislil, da bo automatično pasalo eksentrično tesnilo, sej pasalo je, samo je nekako iz dveh delov, nisem ga mogel dat do konca nastavka pri školjki ker je tako narejena, tako da školjka je bila v luftu za 10cm ko sem postavil v odtok. potem sem z olfo odrezal en del te gromozanske manšete, tako da sem nekako dobil navadno manšeto dolžine med 6-7cm potem jo lepo nastavim na školjko in skušam postaviti školjo z manšeto v odtok, pa seveda je toliko debela(sem jo zelo na tesno komaj pritrdil na školjko) da je bila luknja v odtoku enostavno premajhna, sem skakal po školjki samo da bi padla v luknjo, pa ni šlo. Tako da bi rabil, eno zelo tenko tesnilo morda milimeter ali dva, ker to ima vsaj 3-4 milimetre , pa še tiste kar debele okoli ima,okoli oboda manšete, tiste raze, kot vijak, , če veš kaj mislim, da manšeta lepo sede v luknjo. potem sem to pustil na miru in sem nekako z eno zelo švoh bor mašino zvrtal luknje, vsaj toliko da sem videl, da rešim zadevo z vijaki, da bo pač školjka vsaj nazaj pasala kot je bila na isto mesto. To mislim, da mi bo celo uspelo, samo bom rabil močnejšo bor mašino, da vijake globoko pritdim, mislim, da školjka bo sedla na isto mesto, tudi če ne dobim bolj tenke manšete, navadne, da bo morda glih sedla školjka v luknjo. sem pa razmišljal, da bi na manšeto kar pozabil, pa morda tisti milimeter ali dva lufta med luknjo in školjko, predno postavim na mesto namažem s silikonom, pa mislim, da bo tudi zadihtalo, brez manšete.

pa notri v luknji odtoka in v školjki, je bilo nekaj čudnega, nekako posušeno, ki je odpadalo, upamd a je to kamen in ne kaj drugega:)

lahko bi tudi tisti vložek, ki je notri v ploščicah odtoka zamenjal, malo širšega, samo tisto se raje ne pipam, da ne bo štala.

potem sem se še malo igral z cevjo, ki sem jo kupil, in sem nekaj podrezal spodaj, kjer gre cev v kotliček, in sprozil, kot da bi vodo potgnil, malo mi je kopalnico zalilo ampak okey, ni trajalo dolgo, par sekund.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
namesto manšete naredi klobaso iz steklarskega kita če si ga že kupil
smile-1.gif

tako so včasih delali

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
ja, namesto manšete lepo ob nastavku školjke ki se vtakne v luknjo ali celo notranjo stran luknje nafilma okoli s kitom ali silikon in bo zatesnilo. še prej preverim da bodo vijaki od školjke prijeli, cev med kotličkom in školjko porežem na pravo mero in pokitam še spodaj med školjko in ploščicami da malo zravnam..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.145
6.960
113
pri taščici
Uf tole se pa bere kot A JE TO. No tudi sam sem sposoben kdaj kaj podobnega.
Tista plast na skoljki je pa res najbrz samo plast nekaga kamna lai kaj podobnega. Ce ti v 40 letih ni zabila cevi, potem tudi sedaj ne panicari.

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
hanzi, pač nimam prakse, in se sproti učim.

mislim, da sem zrihtal zadevo, na iste luknje sem položil, sicer novo školjko. staro sem naslonil malo čudno(ki je imela izhod od spodaj celo daljši od podna školjke., zato tudi manšeta ni sedla skupaj v luknjo. pač stara školjka. zato tudi ne more stati stabilno, ko jo enkrat dobiš ven iz odtoka, ..se je spodmaknila(z mojo pomočjo) in počila. sem kupil novo, za katere so tudi manšete namenjene. lepo je sedlo notri, mislm, da bo za nekaj časa okey, manšeta mora zdržat leta in leta. dobro školjka malo niha (kak milimeter)ko jo pritisnem spredaj ali zadaj, ker sta samo ob straneh šraufa. kit bo tudi čez nekaj tednov trd, tako da mislim, da bo potem še bolje. cev me kotličkom in školjko sem pa kupil kar gibljivo.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kakšno gibljivo cev??

Školjko pa na spodnjem robu okoli in okoli zakitaj s sanitarnim kitom, to bo ustavilo "muvanje". Spodnji rob se vedno zakita.

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
to cev med kotličkom in školjko. kako se strokovno reče pa nevem.

sej sem zakital z nekim steklarskim kitom, kjer piše da se "utrdi" čez nekaj tednov. že predno sem školjko postavil na mesto, sem jo okoli obrnil in napacal z kitom, potem ko je bila na mestu in prišraufana nekoliko, sem še s prstom šel okoli stika školjke in ploščic z kitom.

Nazadnje urejeno: