MojBlink invite

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.979
6.600
113
Meni tale mojblink ni najbolj jasen. sem naredila vse po navodilih (preverila, da firewall ne blokira, odprla port na routerju ipd) pa še mi je enkrat zatežil, da nisem povezana. Čeprav zdaj res manjkrat. prvi torrent sem dol potegnila 17.3. in od takrat je qbitorrent skos prižgan, računalnika ne ugašam in uspela do sedaj odsejati 0,01% dol vzetega in to v času 2dni in 8ur. Manjka mi torej še 1 dan pa 5 ur.

ostali torrenti so toliko na slabšem, ta zadnjega pa sploh ni gor na seznamu. enega sem nalašč izbrala, da je FL, pa da je imel v tistem momentu veliko odjemalcev in malo manj sejalcev. Dol potegnjen tik tak, gor ne gre nikamor. tudi razmerje 0,01.

Ne vem, kaj delam narobe.

22. jul 2007
13.443
1.681
113
124
Za začetek bi jaz dol vrgel qbitorrent in naložil klasični utorrent - starejšo verzijo 2.2, mene je tudi ta qbit nekaj hecal z uploadnjem, sicer je to bilo na Partisu če se prav spomnim.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.710
3.321
113
Qbit dela čisto OK, Utorrent je pa res od verzije 2.2 bloatware. Jebe, tukaj preveri, če sistem zazna odprt port na tistem portu, kot si nastavila:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.771
5.917
113
Lahko bi vprašal, jaz imam karme 121.000 pa bi ti kaj odstopil.
Hvala za prijaznost. Ampak sem tik pred ciljem :) še 100 karma točk in jih bo spet 2000 da jih zamenjam za en končan torrent in potem bom pod 40%. Bom pa vzel na znanje v prihodnje, če spet kaj zeznem. Hvala za ponudbo :)

totimaribor

Zelenc'
4. nov 2015
12
3
3
Invajt ni ravno samoumeven, sploh pri novoregistriranih in takih z par posti v par letih.
Haha, pa kaj si ti nor ....Še klanjat se vam moramo? Lepa beseda, lepo mesto najde, kar pa to tu ne velja. Vi ki te tukej že par let in se imateza nekaj več. Če ne pišem še ne pomeni, da me tu ni ....možno je tudi, da sem bil pred tabo (mobisux) in sem geslo za svoj stari nick tukaj pozabil. Ne morem verjet kakšna nadutost

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.710
3.321
113
Ne rabiš se klanjat, lahko si zgolj brez invajta. Pač, kakor ti ustreza. Nadutost je pač precej relativna stvar.

• Všeč mi je
Reactions: Krop

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.979
6.600
113
Mater, zakon, jaz se trudim. nisem še blokirana, ampak tole meni ne dela, kot je treba. odprla port na modemu, na routerju, na firewallu, poleg tega, da sem tukaj že itak aplikacijo že zdavnej skozi spustila. gre nikamor, teži skos. delam si delo, ene dva FL sem dol dala, ki jih sploh nimam namena gledat, z veliko odjemalci. Dol 3GB pade v minuti, gor ne gre nikamor. seje/ne seje/nepovezljivost.

Sem obljubila, da ne bom samo stegnila, ker tukaj bi že zdavnaj. pri tok dela, kot sem si ga naložila s tem in spremljanja, kaj se dogaja, pa še nič dobrega, bom najbrž nabavila tiste karma točke, da se na nulo spravim in da se več ne ukvarjam tem.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.710
3.321
113
A tista stran, ki sem ti jo zgoraj nalepil piše, da je port odprt? Malo še poglej v nastavitve, da nimaš morda označeno, da se uporabi random port.

Sicer pa, povej up.ime, pa dobiš nekaj karme, je imam čez 100.000.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.710
3.321
113
Port used for incoming connections nastavi na neko fiksno številko tam med 10.000 in 60.000, spodaj označiš "use UPnP/NAT-PMP port forwarding from my router in bi to moralo za osnovo biti dovolj. Lahko se sicer še pogleda, če je v modemu označena opcija, da uporablja UPnP, vendar bi, če je port pravilno preusmerjen moralo delati tudi brez.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.771
5.917
113
Port used for incoming connections nastavi na neko fiksno številko tam med 10.000 in 60.000, spodaj označiš "use UPnP/NAT-PMP port forwarding from my router in bi to moralo za osnovo biti dovolj. Lahko se sicer še pogleda, če je v modemu označena opcija, da uporablja UPnP, vendar bi, če je port pravilno preusmerjen moralo delati tudi brez.
Jaz sem se ravno včeraj s tem jezil. Treba je odpret port na modemu, in pogledat koliko ima router na internetni strani ip da se pravilno forwarda. Na PCju najbolje tudi izklopit firewall. Ko dela, pa še na koncu FW na PCju porihtat. Meni odjemalec napiše da so porti odprti (pred nastavitvami mi še ni).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Mater, zakon, jaz se trudim. nisem še blokirana, ampak tole meni ne dela, kot je treba. odprla port na modemu, na routerju, na firewallu, poleg tega, da sem tukaj že itak aplikacijo že zdavnej skozi spustila. gre nikamor, teži skos. delam si delo, ene dva FL sem dol dala, ki jih sploh nimam namena gledat, z veliko odjemalci. Dol 3GB pade v minuti, gor ne gre nikamor. seje/ne seje/nepovezljivost.

Sem obljubila, da ne bom samo stegnila, ker tukaj bi že zdavnaj. pri tok dela, kot sem si ga naložila s tem in spremljanja, kaj se dogaja, pa še nič dobrega, bom najbrž nabavila tiste karma točke, da se na nulo spravim in da se več ne ukvarjam tem.
Če imaš kak poseben antivirusni program, poglej še to, da te slučajno ta ne zafrkava. Če uporabljaš uTorrent se pa tudi ta včasih obesi in ne spusti uploada. Pomaga, da ga zapreš in na novo odpreš.
Če pa potrebuješ karma točke, mi pa javi na ZS uporabniško ime. Lahko jih dobiš nekaj tisoč.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Zdaj ko s tem Partisom očitno ne bo nič, bi še jaz prosil za invite. Ratio tam je bil cca 1:6 (v prid uploadu), tako da obljubljam, da bom tudi tukaj koristen član družbe :)