"Modelarstvo"

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Mašina je praktično neuničljiva... koliko motork si videl naservisu zaradi pokvarjenega motorja... ne rečem se tudi naredi vendar v primerjavi z nitro motorjem.... no primerjave niti ni. No pa tud tolk težko obvladljiv spet ni, saj se ga navadiš, malce več dela imaš z gasom pa je.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
To je pa velik plus....ker te nitro motorji so pa..
bonk.gif

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
No no, zgleda da je že kar dolgo kar si imel avtočke... Bajo se vžge na motorkastyle potegneš zvod in laufa ugasneš ga z gumbom. Nitro pa imajo dandanes tudi drugačne štarterje in ne potrebuješ več klem in avta zraven, nekateri imajo prav tako motorkastyle nekateri,jaz recimo, imam ročni elektro štarter, štart boxi pa imajo danes že tudi svoj akumulatorček. Že 10 let nazaj mi je nitro motor zdržal percej več kot praviš. Ta ki pa je sedaj v avtu pa je predihal okoli 5l nitra pa je še kot nov, res pa je, da ko enkrat nekaj prestaviš na fergazarju je konec, potem imaš kup dela da ga nazaj nastaviš ampak ko ti rata, pa trga. Kar se tega tiče je Baja zakon, recimo kolega se neha vozit ker se naveliča, mi pa moramo nehati ker zmanjka bencina ali pa kaj odleti.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Nisem toliko v avtih - samo enega na metalol imamo pri hiši, na 3,5ccm... ampak a so motorji res toliko drugačnih od letalskih? Ker z očetom na avijonu kuriva mešanico z nitrometanom že od začetka, pa motor teče kot nov, pa ima že kar nekaj 5literskih kantic za sabo...
confused-1.gif

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
JA dejnsko so kar velike razlike, tako kot tudi v resničnm življenju je tudi v modelarstvu nekako načelo, da kar leta po zraku naj bi imelo bolj zanesljive pogone... No saj že samo enostven pogleda na kantico bencina ti marsikaj pove.. Kakšno mešanico imaš za avion in kakšno za avto, za avto je verjetno trikrat močnejša mešanica, kar pomeni manj mazanja in večjo explozivnost.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Ja res je že kar dolgo....
No, tak način vžiganja je pa super....
zmaga.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
jaz imam HPI-jev model baja SS, ta, ki ga omenjaš pa je kitajska kopija predhodnega modela HPI Baja RTR.

HPI-jev RTR komplet sicer stane cca 1.000 EUR, so pa materiali in motor neprimerno boljši!!! bolje da vzameš HPI-jev izdelek!

sicer pa gre (gledano kategorijo avta) za zelo enostaven, dojemljiv in vzdržljiv model.

evo ti nekaj slik mojega avteka...

sicer pa, če te zanima več:
ta vikend, 5. in 6. aprila bo v okolici ljubljane tekma v kategorijah 1/6 (to kar gledaš) in 1/8, oboje off-road.
v soboto po 15. uri so treningi, v nedeljo od 10.ure dalje vožnje za državno prvenstvo.

v soboto bom jaz na progi zagotovo od 16.ure dalje; kogarkoli od prisotnih lahko povprašaš kdo je "elo" in zagotovo te bodo napotili name...
wink-1.gif
ti lahko malce bolj razkažem avto, blablabla

evo, še copy/paste

Opis poti do proge:

- Iz Ljubljane se skozi vas Lavrica peljete v smeri Škofljica, Kočevje
- V vasi Lavrica zavijete levo v smeri “Sela” ob odcepu je tudi zelo opazna tabla “Avtoservis Nebec”
- Peljete se skozi celo vas Sela in na koncu vasi zapeljete skozi podvoz pod avtocesto.
- Po izhodu iz podvoza nadaljujete še približno 300m do proge na levi strani.

še link "lokacija"
http://www.najdi.si/maps/locat...14e8941aa223e56

l.p.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Zelo zelo lep! Ej, če bom imel čas, ti pošljem PM.....Se pa strinjam, da je bolje dat 300 EUR več in imeti kvalitetno zadevo.
A ti si dobil že sestavljen model? Koliko pa kaj "leti" tale mašinca? Jaz osebno nisem pristaš šraufanja, zame je "tankanje" in gas....je to tukaj izvedljivo ali je treba veliko brkljat po avtu?

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
zdravo!
ta moja je SS izvedba (supersport), je namenjena tekmovanju in je nesestavljena. je treba vse sestaviti iz nule. poleg tega zraven ni niti RV komande, nič!

RTR (ready to run) verzija je sestavljena, s komando,...nalijež, vžgeš in žgeš!
wink-1.gif

ampak pazi, kupi od HPI-ja, ne nadomestka!!!

l.p.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
A se kdo loteva gradnje takih modelov tudi "zares". Se pravi: kos aluminija, stružnica, rezkar... ?
Na oni strani luže je to precej popularno, ljudje delajo vse živo, od V8 motorjev do parnih strojev....

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
hm.. jaz bi prvo enega kupil pol pa ko bi kaj šlo bi pa rezkal pa tko dalje..
da bi pa zdej nabavil ful strojev za par avtov zložit pa nimam cajta niti se ne splača..
to je moj pogled na to stvar..
druga je da maš to vse že doma..
ampak spet zakaj bi izumljal toplo vodo če pa je že izumljena?

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Ej a ima kdo kakšne izkušnje kako se recimo vozi kako jadrnico ali pa čoln? Kaj je lažje za popolnega začetnika?
Koliko ti sploh nese daljinec? Da nebi čoln s polnim gasom šel na drugo stran Piranskega zaliva... Ali pa jadrnica odjadra na isto lokacijo...

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Sem se pred letu tudi igral s tem modelčki.. avto in ladja.. hude fore. A so lahko elektro avti na dirki konkurenčni benz? Kdo zmaga v absolutni kategoriji?

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Kolega je kar pohvalil nebca kar se tiče rezernih delov za bajo, bojda ima dejansko najcenejše dele daleč naokoli. Ne em pa če je res, mene je enkrat nategnu pa imam dovolj, če ni nujno potem ni šans da grem tja. Komande za avto sem plačal 120€, ENAKE komande so povsod drugje bile 80€.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Tudi jaz imam z Nebcem zelo lsabe izkušnje.....nategun prve klase....
jezen.gif