Mnenje Škoda Superb 2.0Tdi 140kw DSG - 2017

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
Evo malo občutkov po cirka mesecu lastništva.

Avto je kar se vožnje tiče top, sploh na avtocesti z aktivnim tempomatom se počuti k riba v vodi....

Na DSG sva se z mojo navadila BP. Moti me malo edino da v normal modu po mojem mnenju prehitro prestavi v višjo prestavo.
Še ena moteča zadevca je da se ne da za stalno izklopit start/stop. To bom verjetno dal zrihtat da je stalni izklop. Kdo na forumu to dela?

Pa eno malenkost je treba še urediti vendar moram najti čas da odpeljem na servis. Težava je da ko zapelješ čez recimo ležeči policaj in avto zaniha gor/dol se nekaj sliši pri sprednjih amortizerjih . Sliši se ko se spredni del avta dvigne in ne ko se posede. Servis oziroma prodajalec pri katerem sem kupil avto mi je rekel da so vrjetno puše?

za deaktivacijo start stopa mi piši, ti en v LJ zlo pocen naredi

to da neki poka spredi so gumice na vrhu amortizerja, klasika, se malo podmaže pa je za neki cajta dobr

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Ne kompliciraj, tudi zato ne, ker ne bo nič boljše. Malo WDja in boš šparal ušesa... nekaj časa.

Saj vem, kako je to, človek kupi nov avto in bi rad, da je vse poštimano... Ampak, dajmo se sprijazniti: popolne avte so nehali delati nekje v 80ih letih. Kruta resnica, žal. V avtobiznisu (kot verjetno vsakem) je pomemben le donos na kapital, vse ostalo je 100x manj važno. Že dolgo je tako.

Kar je pomembno je, da ti potrdijo, da ni narobe nič nevarnega.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
690
65
28
Ljubljana
Lepo napisano in se popolnoma strinjam.... Mogoce sem res bolj obcutljiv ker je avto "nov" in se zapnem ob najmanjse zvoke ki jih avto spusti. Fora je tudi v tem ker se ta zvok pojavi samo v prvih parih kilometrih in "zibanjih" ko avto nekaj casa stoji (cez noč) potem pa se tega ne slisi vec... :)

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.271
4.097
113
Lepo napisano in se popolnoma strinjam.... Mogoce sem res bolj obcutljiv ker je avto "nov" in se zapnem ob najmanjse zvoke ki jih avto spusti. Fora je tudi v tem ker se ta zvok pojavi samo v prvih parih kilometrih in "zibanjih" ko avto nekaj casa stoji (cez noč) potem pa se tega ne slisi vec... :)
Malo silikon spreya okoli gumic in puš dela čudeže.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Ta del je bil tudi meni moteč, kakor si umiril vožnjo si imel 1.200 vrtlajejv (in mrtev motor).

Mtl - a je še na forumu pa ne bi vedel.
Pa zakaj ste tako alergični na ubogi startstop? Težava izklopa je v tem, da se ga lahko izklopi samo za stalno in potem ne moreš več izbirati. Ker včasih vseeno paše, da se avto ugasne... Jaz sem nekaj let na prejšnjem vozu to pozimi izklapljal, ker je bilo pozimi najbolj moteče in poleti spet priklopil nazaj. Potem sem pa ene tri leta nazaj to opustil in sem sedaj navajen, da pravi čas pritisnem tipko :). Če malo pobrskaš, je nekaterim to postala rutina in takoj ob pritisku na start pritisne še start/stop :).

Jernej

• Všeč mi je
Reactions: Davidoff

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Pa zakaj ste tako alergični na ubogi startstop? Težava izklopa je v tem, da se ga lahko izklopi samo za stalno in potem ne moreš več izbirati. Ker včasih vseeno paše, da se avto ugasne... Jaz sem nekaj let na prejšnjem vozu to pozimi izklapljal, ker je bilo pozimi najbolj moteče in poleti spet priklopil nazaj. Potem sem pa ene tri leta nazaj to opustil in sem sedaj navajen, da pravi čas pritisnem tipko :). Če malo pobrskaš, je nekaterim to postala rutina in takoj ob pritisku na start pritisne še start/stop :).

Jernej
Nekateri novi modeli nimajo več fizičnega gumba, ampak moraš to ugasnit vsakič znova v meniju.
Golf 8 in Peugeot 208 sta že tak primer.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113

Jernej
Se strinjam. Jaz nimam prav nobenih težav s start/stop sistemom, ker ga moj avto nima. :evil:
Drugače je pa ta sistem prav fajn, ko te lepo na vsakem semaforju zatrese in tako zbudi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113

Jernej
Če me spomin ne vara se lahko pri VAG grupi nastavi obratno delovanje gumba - torej po defoltu stalno izklopljen sistem, ko ga želiš, pa pritisneš gumb.

(volk sit in koza breja).

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla in tony

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Drugače je pa ta sistem prav fajn, ko te lepo na vsakem semaforju zatrese in tako zbudi.
Če bi bil start/stop vezan na semafor, bi bilo naravnost odlično, saj bi zelena luč nazaj prižgala motor, ki pa bi zbudil spečega voznika ter bi tako morda kaj prej speljal z mesta kot pa sicer :D

• Všeč mi je
Reactions: tony in sad

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
VW dejansko zna reagirat na to da je avto pred tabo speljal. Ampak se mi zdi da samo če se ustavil z ACC.

• Všeč mi je
Reactions: sad

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Na mojem bimmerju se da na srečo vklopit Start-Stop memory function, da si zapomni zadnje stanje. To je bila prva stvar, ki sem jo skodiral, ko sem dobil avto. Večinoma časa imam sicer itak na off, ker raje vidim, da se avto prej segreje in da se na ugaša takoj po tem, ko ga kje malo bolj pritisneš, kot pa da prišpara tist par deci bencina. Je pa tako, da vedno več (naj)novejših modelov sploh nimajo več start/stop funkcije ampak je ugašanje del hibridnega delovanja kao mild hybrida, tako da niti izklopit ne moreš več.

Jernej
Sicer pa mislim da komentar, ki si ga citiral:
Ta del je bil tudi meni moteč, kakor si umiril vožnjo si imel 1.200 vrtlajejv (in mrtev motor).
ni letel na start-stop ampak na točke prestavljanja avtomatskega menjalnika, ki pri umirjeni vožnji drži (zelo) nizke obrate.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.271
4.097
113
Na mojem bimmerju se da na srečo vklopit Start-Stop memory function, da si zapomni zadnje stanje. To je bila prva stvar, ki sem jo skodiral, ko sem dobil avto. Večinoma časa imam sicer itak na off, ker raje vidim, da se avto prej segreje in da se na ugaša takoj po tem, ko ga kje malo bolj pritisneš, kot pa da prišpara tist par deci bencina. Je pa tako, da vedno več (naj)novejših modelov sploh nimajo več start/stop funkcije ampak je ugašanje del hibridnega delovanja kao mild hybrida, tako da niti izklopit ne moreš več.

Sicer pa mislim da komentar, ki si ga citiral:

ni letel na start-stop ampak na točke prestavljanja avtomatskega menjalnika, ki pri umirjeni vožnji drži (zelo) nizke obrate.
Ampak če je del mild hybrid a ni tak nadležen kot klasika na štarter kjer res lepo zatrese.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Dokler se mi start/stop vklaplja medtem ko čakam luknjo med avti, da zavijem levo (potencialno nevarna situacija) ali pa ko za 3 sekunde počakam nekomu na prehodu za pešce ga bom js še kr rajši izklapljal. Če hočem šparati na bencinu se bom namesto 160km/h+ vozil 130km/h pa na regionalkah ne bom 95% avtov prehitel in bo nek prihranek.