Mnenje o navigaciji

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Nisem prebral na netu. V eni oddaji na TV je tip iz carine to povedal. Kak mesec nazaj.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.703
3.307
113
Iz strani CURS, predvsem spodnji odstavek

http://www.carina.gov.si/si/carinski_postopki/uvoz/uvoz_blaga_preko_poste/

Kaj pomeni, če izdelek nima oznake CE? (20. 12. 2011)

Oznaka CE je obvezna za določene kategorije izdelkov in pomeni, da so ti skladni z zakonodajo EU. Izdelka, ki nima CE oznake, pa je ta zanj obvezna, carinski organi ne smejo sprostiti v prost promet. Če carinski organi pri kontrolah uvoženega blaga ugotovijo, da manjka oznaka CE ali predpisana dokumentacija ali da imajo izdelki značilnosti, na podlagi katerih je mogoče sklepati na obstoj nevarnosti za zdravje in varnost potrošnikov, zadržijo sprostitev blaga v prost promet in o tem obvestijo organe, pristojne za nadzor trga, ki ukrepajo v skladu s svojimi pristojnostmi (Tržni inšpektorat RS, Zdravstveni inšpektorat RS).

V skladu z Zakonom o tehničnih zahtevah in o ugotavljanju skladnosti veljajo obveznosti glede skladnosti izdelkov za gospodarske subjekte. Pri blagu, ki se uvozi za lastno uporabo fizičnih oseb, carinski organi ne preverjajo označenosti z oznako CE.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Itak je pomemben samo zadnji stavek za fizične osebe. Kaj sem pa jaz drugega zgoraj napisal ? Če boš naročil komad ali dva nekega izdelka, ti noben ne bo težil, če boš naročil večjo količino istega izdelka, pa se bo verjetno nekdo vprašal. Nisem imel nikoli problemov pri GPS napravah, kamerah, kamerah za čelado, CB postajah, itd...Pa je vse priletelo iz ne EU držav.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.703
3.307
113
Moj namen ni bil ponavljat tebe ampak le pokazat kje to piše. Nimam navade pisat KSZ...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Da, srapos, lahko boš naložil sledeče:

- iGO Amigo
- iGO8
- iGO Primo 1.0
- iGO Primo 1.1
- iGO Primo 1.2
- iGO Primo 2.0
- Navigon
- Sygic (Drive, Fleet)
- NDrive
- Route66
- OziExplorer
- Mireo
- Miomap
- Garmin XT (pogojno)
- LK8000
- TomTom (pogojno)

in morda še kaj...

Zadovoljen?
grin1.gif

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Včeraj sem dobil po pošti iz Anglije tole zadevo. naložil sem Igo primo. Dela brez problema, tako kot tudi vse ostalo. Glede na to, da je bil strošek skupak s poštnino 80 EUR, nakup zelo priporočam. Dobro dela tudi bluetooth in fm oddajnik, navigacija BP, no ostalo bom pa še sprobal in potem kaj več napisal.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
No, nikakor ne rečem, da ni ugodno, pa vendar, če pogledamo še iz druge strani, lahko pri nas za 15 eur več kupiš na papirju boljšo navigacijo z precej hitrejšim procesorjem ter 2 letno garancijo in rezervnimi potrošnimi deli (nosilci, kabli..). Je pa res, da za povprečnega uporabnika razlike pri sami uporabi ni opazit..dokler deluje
grin1.gif

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Meni zadeva ugaja zaradi velikega zaslona. To je bila specifikacija,ki je meni pri nakupu prevesila tehtnico.