Rabil bi en nasvet glede nakupa avta. Po 11. letih se ločujem od Astre GTC 1.7. Zaenkrat ima prevoženih 304k. Razen potrošnega materijala sem obnovil le alternator in zamenjal senzor odmične gredi. Ostalo brez težav. Servisi zadnjih ~6 let na 15k.
Odločam se za nakup novega ("družinskega"). Bencinarja. Do sedaj sem delal ~35k na leto, od ponedeljka naprej maks 10k letno.
Ker mi je Opel tako služil, sem seveda najprej vrgel oči na Opla (bencinarje ~130KM).
- nova Astra karavan, ki mi je pogojno všeč. Pride maks 22k z veliko bombončki.
- nove Insignie karavan 2017 se mi ne da čakati (jesen). ~ 25k
Iz radovednosti (zanimala me je velikost prtljažnika) tudi novega Peugeota 3008, ki mi je takoj prirasel k srcu. Allure z nekaj dodatki je ~ 25k. Danes ga vozil in mi je všeč. Prtljažnik le 20l manjši od Astre karavan. Če smo sedaj z GTCjem in enim otrokom zdržali 6 let, bi tak prtljažnik bil luksus. Tudi, če še pride en otrok. Nisem pristaš nekih dolgih avtov (nova Insignia skoraj 5m). Potem pa mečeš v prtljažnik vse živo.
Škoda octavia combi nova mi je mimo, cena je tudi visoka.
3008 je blizu odločitve. Alternativa torej Astra, Octavia.
Renault, Fordi ne. Mazda, WV dragi. 3008 ni niti nek SUV, le malo višji avto.
Budget je sicer med 20 in 22k. Če mi je avto res top, dam 25k.
Hvala.
Odločam se za nakup novega ("družinskega"). Bencinarja. Do sedaj sem delal ~35k na leto, od ponedeljka naprej maks 10k letno.
Ker mi je Opel tako služil, sem seveda najprej vrgel oči na Opla (bencinarje ~130KM).
- nova Astra karavan, ki mi je pogojno všeč. Pride maks 22k z veliko bombončki.
- nove Insignie karavan 2017 se mi ne da čakati (jesen). ~ 25k
Iz radovednosti (zanimala me je velikost prtljažnika) tudi novega Peugeota 3008, ki mi je takoj prirasel k srcu. Allure z nekaj dodatki je ~ 25k. Danes ga vozil in mi je všeč. Prtljažnik le 20l manjši od Astre karavan. Če smo sedaj z GTCjem in enim otrokom zdržali 6 let, bi tak prtljažnik bil luksus. Tudi, če še pride en otrok. Nisem pristaš nekih dolgih avtov (nova Insignia skoraj 5m). Potem pa mečeš v prtljažnik vse živo.
Škoda octavia combi nova mi je mimo, cena je tudi visoka.
3008 je blizu odločitve. Alternativa torej Astra, Octavia.
Renault, Fordi ne. Mazda, WV dragi. 3008 ni niti nek SUV, le malo višji avto.
Budget je sicer med 20 in 22k. Če mi je avto res top, dam 25k.
Hvala.