mnenja o 2.7 tdi v6 motorju, 180 km, v a6 2006

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kaj bolj golega A6 nisi našel na a.net?
smile-1.gif

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
... baje gre za znan agregat, ki ga najdemo tudi v psa, jaguar, ford, ...

Nope. To je kar njihov domači zvarek - 3.0 CR mašina z manjšo kubaturo in drugimi manjšimi spremembami. PSA in angleška druščina pa si res delijo mašino, ki jo je razvil Ford.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
zanimajo me vasa mnenja, poraba, napake o tej masini. baje gre za znan agregat, ki ga najdemo tudi v psa, jaguar, ford, ...

se link ... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2300283&show=1

Ko sm jz kupoval 6ko so mi vsi svetovali naj uzamem 3.0 tdi q in mi ni bilo žal
smile-1.gif

drugače pa... tale 6ka je mal predraga, 2 mesca nazaj sm prodal 3.0 tdi q s-line 2005 za 18500eur.

bo verjetno AvtoFun kej več povedu o tem motorju
grin1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ja seveda je bolje vzet 3.0tdija to je normalno ker je precejsna razlika v moci, vendar je 2,7tdi precej cenejsa verzija se posebej ker se da dobiti brez quattro verzije in komu to zadostuje je dober nakup...
2.7tdi je zelo dober motor z majhnimi stroski vzdrzevanja, ima ketno samo visokotlacna crpalka je gnana z zobatim jermenom

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Opremo je mislil. Notri je bolj "češki". Ni Xenona, osnovna klimatska naprava itd.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ha..dobra sta

xenona marsikdo noče, avtomatika pa še manj.

jaz bi ga mel q, avtomatika, top klima, 4 conska če je, itak usnje, sibedah, bi xenon..sam to sem jaz.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.696
9.915
113
40
MB
xenona kdo noče? samo en dober razlog zakaj ne mi povej
smile-1.gif
pa poudarek na dober razlog

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
recimo jaz ga nisem hotel na espacu.
razlog. sosed ga ma na laguni. vsak mesec, dva crknjena ena luč. strošek ni zanemarljiv. kaj dela, ne vem. ampak ko pogledam ceno VS ceno..in dejstvo, da s svojimi lučmi vidim dobro...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
xenona kdo noče? samo en dober razlog zakaj ne mi povej
smile-1.gif
pa poudarek na dober razlog

Poznam enega ata pri 70h ki ima nočno slepoto in ne vidi ponoči nič pa če mu daš še xenonske daljinke in meglenke; zakaj bi tak ata imel xenon ki je BTW (razlog št. 1 za rajo) precej drag za vzdrževanje.

In glede vzdrževanja ne mislim žarnic .. si že slišal da crkujejo tudi ostale komponente? Recimo ti crkne računalnik pa se boš lepo stegnil ravno za toliko kot je cena turbine oz. kakšne druge drage komponente. Za ene k... luči!?

Torej če ne rabiš xenona (nisi voznik ki dela letno 50k km), potem so navadne halogneke čisto OK. Jasno bi vsi hotli xenon ker lepo zgleda in ne vem še kaj ...

Pa še en razlog, na nekaterih vozilih so xenonke skoraj primerljive z halogenkami. Pri nekaterih vozilih so halogenke boljše kot pri drugih vozilih xenon ... a zdej ko kupuješ avto ne boš kupil nekega ki ima slabo postavitev in optiko žarometov?!

Glede teme pa; 2.7 je izbira za tiste ki ne rabijo 3.0 zaradi vsega kar dobijo zraven (večja stopnja opreme, quattro, avtomatik, ...). Torej 2.7 ni samo slabši motor, ampak v večini primerov čisto drug Audi!
grims-1.gif
Je pa jasno vzdrževanje cenejše, pa recimo za razliko od 2.0 TDI mogoče celo manj problematično ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
tak ata nima sploh kaj na cesti delat.

Večina ljudi po 60m letu ima težave z nočnim vidom - dejansko so slepi. Pa so še vedno na cestah (sicer ponavadi nočejo vozit ponoči) ...

Sicer pa je to isto kot tisti ki vozijo z očai in imajo veliko dioptrijo; a ti tudi niso za na ceste? Je že večja verjetno da ti padejo očala z nosa ali pa leča iz oči kot pa da te preseneti nenapovedan "sončni mrk"!
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
mislim, d aizbria nima glih veze s kilometri an cesti. sploh ke rlahko delas 50kkm dnevnih in ti visi dol za luci.

In utdi eč dleaš 50k km jih načeloam po AC in tam ej vseeon ali imaš xenon ali pa halogenko!
zmaga.gif