mikrovalvona

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Zakaj človek, ki hodi na dializo (težave z ledvicam), ne sme jesti hrane iz mikrovalovke??

Kje si pa to bedarijo slišal?
 

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
...ksz

Evo nabavli zaj to od gorenja, ki je bla v šparu v akciji....... za 45€..... mislim, da bo služila svojemu namenu...... ni neke bogvekaj z xy funkcijami, ampak važno je, da ona segreje meni malco
wink-1.gif
Na še na koncu zacingla "prelep" zvonec..... pa sploh obstaja kak mikrovela, da nima tega pofu.... zvonca na koncu?

Obstaja...
tongue-1.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Zakaj človek, ki hodi na dializo (težave z ledvicam), ne sme jesti hrane iz mikrovalovke??

ne vidim nobene logične (ali nelogične) povezave, saj se hrana v mikrovalovki kemično ne spremeni...
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Zakaj človek, ki hodi na dializo (težave z ledvicam), ne sme jesti hrane iz mikrovalovke??

Kje si pa to bedarijo slišal?

Od človeka, ki hodi na dializo (ima samo eno ledvico). So mu tam rekli al pa njegov dohter.

Tut men je čudno, zato sem vprašu.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Bilo bi logično, vprašanje je kako mikovalovi vplivajo na izločanje soli iz vode oz. raztapljanje le-te. To da se hrana kemično ne spremeni tu nima veze, snovno (fizikalno) se zagotovo spremeni. Je pa res da ko enkrat stvar poješ naredi telo svoje in je isto sranje ali poješ žlico soli in popiješ liter vode ali pa zmešaš sol v vodo pred tem!
 

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

ne vidim nobene logične (ali nelogične) povezave, saj se hrana v mikrovalovki kemično ne spremeni...

Treba je povedati, da to ni povsem res. Nekaj makromolekul v mikrovalovki razpade zaradi segrevanja. Lep primer je folna kislina, ki je nenazadnje tudi izjemno pomemben vitamin.

Catch je v tem, da se bo isto zgodilo tudi na štedilniku in v navadni pečici.
smirk-1.gif
 

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Točno tako, ko telo enkrat vse to prebavi, je popolnoma vseeno, ali je bila ta hrana prej v navadni pečici ali v mikrovalovki.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

ne vidim nobene logične (ali nelogične) povezave, saj se hrana v mikrovalovki kemično ne spremeni...

Treba je povedati, da to ni povsem res. Nekaj makromolekul v mikrovalovki razpade zaradi segrevanja. Lep primer je folna kislina, ki je nenazadnje tudi izjemno pomemben vitamin.

Catch je v tem, da se bo isto zgodilo tudi na štedilniku in v navadni pečici.
smirk-1.gif

torej v bistvu ni nobene spremembe... a boš pogrel zadevo v pečici/na šporhertu al pa v mikrovalovki...
 

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kolikor je meni znano, razen drugačnega načina gretja (pečica preko konvekcije), medtem ko mikrovalovka greje samo v območjih največje gostote sevanja (zato vrtljiv pladenj).

Lep primer je npr. tole:

Sicer je to demonstracija, kako se s pomočjo mikrovalovke, tablice čokolade in metra izmeri hitrost svetlobe, ampak vseeno ql.
smile-1.gif