Citat:
Pluvate čez cerkev potem pa za miklavža hitro darila...
sem že jaz hotel nekaj podobnega napisati.
Kar nekaj jih poznam, ki so se smejali drugim otrokom, ki so šli k obhajilom, birmam...itd. In večina od teh, je naknadno hotela k tem zadevam kasneje. Pa ne zarad cerkve ali zakramenta.Zato, da so kakšn bicikl dobil, pa zato, da so se lahko tud v cerkvi poročil. To pa zato, ker so v ameriških filmih tako videli. Pa otroke obdaroval ob vseh teh "dobrotnikih". Hinavščina na m3!!!
Zdaj tudi jaz pišem marsikaj čez cerkev. Pa ne zarad vere kot vere. Zarad mene lahko nekdo veruje v Boga, Maribor al pa Olimpijo. Ampak zaradi sistema. Govorijo o neki skromnosti in ponižnosti, sami pa kršijo vse kar se da kršiti, pa še kaj več. Da se cerkev vtika v politiko je pa absurd!!! Obračajo milijone medtem ko" faranom " nakladajo o neki skromnosti, ponižnosti..... Rode pa v dvorcu pa ne vem kakšne luksuzne avte. "Faranom pridigajo o neki strpnosti, sami pa izven cerkve sejejo nestrpnost. Celibat.... kaj pa je to? .... Pred leti sem videl Porineka na neki zabavi. Žal mi je, da ga nisem slikal, kako se naslanja na punce .......... pa poplesuje. Seveda mu je ritem tuja stvar, pa čeprav naj bi vlekel mehe. Tukaj je pa tema o njegovem kozolcu.
Tako da , danes ne vem če ima vera še kaj veliko z vero veze....