Migranti so že (spet) v Sloveniji - 2. del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ne da bi zagovarjal žrtve permisivne vzgoje, oz. študentsko drhal, ampak organizatorji prireditev ponavadi plačajo tudi eno zadevo, ki se ji reče čiščenje prizorišča po koncu dogodka.

Če organizator ne poskrbi za zadostno količino odlagališč za odpadke - na slikah vidim le par polnih košev, bo pač več plačal za čiščenje.

Metaldays letos uvaja bio embalažo, katere odvoz jih bo sicer stal 6x več kot, če bi uporabili plastiko, a to je že druga zgodba iz Butal:
http://www.delo.si/novice/slovenija/zelena-zavest-crnih-metalcev-ni-poceni.html

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Država jim plačuje šolanje, zdravstvo, subvencionira prevoz in prehrano, nekateri dobijo tudi štipendijo.

Organizatorji in Snaga sicer do jutra počistijo, tudi drugje po Ljubljani ob koncih tedna.
Pa kaj potem.
Tudi jaz doma včasih kaj nasvinjam, pa to ne pomeni, da bi moral nekoga povabiti, da mi še on pri meni svinja, jaz pa za njim pospravljam.

Nazadnje urejeno:

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
No, naslednji dan po Skisovi trznici, je bilo ob 8:00 zjutraj, kot da se ni nic dogajalo (vse pocisceno)! In primerjat studente in drhal iz BV.....smeh !!!

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.022
1.235
113
42
A so študenti počistil
smile-1.gif

"Počistil" so tisti študenti ki so plačal vstopnico. In to jih večina nI bila na zel3nici

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Ni kaj. Študentje za zgled. Zelo primerni za kakšne pomembne funkcije. V parlamentu na primer.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36

Vi jih samo kar naprej vabite, a sami za njih ne storite ničesar. Sam veš, da nihče ne bo ničesar storil namesto vas, razen vas samih. Tebi [cenzura] bom povedal... . Jok, brate, odpade. Imam, pa ne dam!

Na poti v Slovenijo skupine migrantov, ministrstvo išče nastanitve

Citat:
Država pa vse zasebnike, ki bi stanovanja želeli oddati brezplačno ali ugodno, še vedno poziva, naj to storijo čim prej. Do danes se namreč ni oglasil prav nihče, vključno z vsemi politiki in poslanci, ki so še pred nekaj meseci vztrajno zatrjevali, da bi jih vzeli celo na svoj dom. Hkrati je ministrstvo za pomoč pri integraciji migrantov objavilo javni razpis, namenjen nevladnim organizacijam – a se tudi na tega ni javila prav nobena organizacija.

A. D., STA

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ta slika v članku me je spomnila na Alan Ford:

"- Možete li mi reæi ko je ono strašilo, tamo uza zid?
- Moja žena.
- Ali… oh… nisam mislio tu, veæ onu do nje.
- Moja sestra.
- Pogrešno ste me shvatili. Pitam za onu rugobu s nosurinom i naočalima.
- Moja kæerka.
- Do vraga, zar su svi ružni ovdje s vama u srodstvu? "

hysterical-1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Ne da bi zagovarjal žrtve permisivne vzgoje, oz. študentsko drhal, ampak organizatorji prireditev ponavadi plačajo tudi eno zadevo, ki se ji reče čiščenje prizorišča po koncu dogodka.

Če organizator ne poskrbi za zadostno količino odlagališč za odpadke - na slikah vidim le par polnih košev, bo pač več plačal za čiščenje.

Metaldays letos uvaja bio embalažo, katere odvoz jih bo sicer stal 6x več kot, če bi uporabili plastiko, a to je že druga zgodba iz Butal:
http://www.delo.si/novice/slovenija/zelena-zavest-crnih-metalcev-ni-poceni.html

na metaldaysih je vedno precej čisto. zelo dobro poskrbijo za red in čistočo, glede na število ljudi.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.022
1.235
113
42
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Ta slika v članku me je spomnila na Alan Ford:

"- Možete li mi reæi ko je ono strašilo, tamo uza zid?
- Moja žena.
- Ali… oh… nisam mislio tu, veæ onu do nje.
- Moja sestra.
- Pogrešno ste me shvatili. Pitam za onu rugobu s nosurinom i naočalima.
- Moja kæerka.
- Do vraga, zar su svi ružni ovdje s vama u srodstvu? "

hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

Dobro da ona nije moja rodbina

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.107
113
blizu močvirne prestolnice
Češki kardinal: Papež ne more razumeti migrantske krize, ker ni Evropejec

Piše: Uredništvo -
10. maj 2016 ob 10:59

Papeževo mnenje o migrantski krizi je dobro znano, a več kot očitno je, da marsikdo od kardinalov in škofov na problem množičnih migracij v Evropo gleda nekoliko drugače.
Eden takšnih je češki kardinal in nadškof Prage Dominik Duka, ki je v intervjuju za češki časopis Lidove noviny stališče papeža Frančiška pripisal temu, da prihaja iz povsem drugačne socialno-družbene realnosti Južne Amerike.
“Občutljivost papeža Frančiška do socialnih vprašanj je drugačno našemu v Evropi,” pravi praški nadškof, kar pojasnjuje z dejstvom, da Bergoglio prihaja iz Južne Amerike, kjer je družba precej bolj razslojena in so razlike med bogatimi in revnimi mnogo večje.
Duka je komentiral še Papeževo pot na Lezbos od koder je v Rim pripeljal nekaj družin beguncev kot lepo gesto, ki pa nima dovolj vsebine.
“To je bila samo lepa poteza. Ko mediji kažejo kako se papež srečuje z begunci na Lampedusi bi tudi jaz jokal in rekel: moramo pomagati tem ljudem. Ampak to ni celovita rešitev. Papež nato pošlje kardinala Parolina OZN, kjer pozove k humanitarni intervenciji. A tega mediji ne kažejo, skoncentrirani so le na papeža.”
Ob primerjavi sedanjega papeža z njegovima predhodnikoma je po prepričanju Duka prav dejstvo, da Frančišek ni Evropejec tisto, kar dela razliko. “Tudi sveti Janez Pavel II. je znal pridobiti zanimanje množic, a je govoril s popolnoma drugačne situacije. Najprej je bil Evropejec. Poznal je zgodovino nacizma in komunizma ter je vedel kako težak je bil boj za svobodo. Vedel je, da se svoboda ne more deliti. Če primerjate besednjak obeh evropskih papežev s sedanjim, boste v njih videli veliko razliko. Res pa je treba vzeti v račun razlike v družbenem razpoloženju.”
Krivda na Merklovi in federalistih
Kardinal Duka krivce za migrantsko krizo vidi v nemški kanclerki Angeli Merkel in evropskih federalistih. Ti po njegovem mnenju s vsiljevanjem svoje “kulture sprejemanja” za vse begunce iz Bližnjega Vzhoda razdeljujejo Evropsko družbo in ogrožajo njeno varnost. Tovrsten pristop Merklove po njegovem spodkopava številne osnovne principe Evropske unije, varnostno ureditev in Schengenski dogovor.
Češki visoki klerik še ocenjuje, da Evropa ni sposobna integrirati tako velikega števila migrantov s povsem drugačnega kulturnega in civilizacijskega okolja. Prepričan je, da lahko ti poskusi povzročijo ogromno humanitarno in gospodarsko katastrofo.
“Najboljša rešitev za begunce je ponovna postavitev državnih aparatov v državah njihovega izvora, tako bi jim zagotovili dostojno življenje na njihovih domovih”, pravi kardinal, ki je ob koncu intervjuja zavrnil trditev, da Čehi niso dovolj gostoljubni do beguncev. “V zadnjih 20. letih je na Češko prišlo skoraj pol milijona beguncev, večinoma iz postsovjetskih držav.”
Poljska ne bo sprejemala beguncev iz kvot EU
Predsednik vladajoče poljske stranke Zakon in pravica Jaroslaw Kaczynski je včeraj povedal, da Poljska ne bo sprejemala nobenih dodatnih beguncev. Ti so po njegovem mnenju grožnja varnosti v njihovi državi, zato bo Poljska nasprotovala zakonu, ki ga predlaga EU.
Ta med drugim predvideva, da države EU, ki nočejo sprejeti beguncev, plačajo nadomestno finančno breme v višini 250.000 evrov po zavrnjenem posamezniku.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.107
113
blizu močvirne prestolnice
Si vzel kakšnega k sebi domov? Nisi? Zato lahko nehaš s propagando pa še nekaj vas je tukaj podobno mislečih.
Zakaj ne napišeš kako je v Salzburgu nek begunec katerega so srčno sprejeli na dom zlorabil štiri letnico?

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.603
113
Čisto racionalno:

Kaj smo rešili s temi 28-imi globalno?
Integracija že vštartu, poudarek poudarek. Na bruhanje mi gre. Zdaj jih bo potrebno na silo spreobrnit al neki? Tako mediji.
4 samski. ??? Kaj bodo tile tu delali? delili seme? Se bomo malo mešali?

Res ne vidim prave poante.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Čisto racionalno:

4 samski. ??? Kaj bodo tile tu delali? delili seme? Se bomo malo mešali?.
Za samske ne vemo, kaj bodo delali, za poročene pa vemo, da bodo štepali otroke in vlekli socialo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.910
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Čisto racionalno:

Integracija že vštartu, poudarek poudarek. Na bruhanje mi gre. Zdaj jih bo potrebno na silo spreobrnit al neki? Tako mediji.
4 samski. ??? Kaj bodo tile tu delali? delili seme? Se bomo malo mešali?

Res ne vidim prave poante.

Rešili nismo absolutno ničesar, le Cmerar in Borat se bodo lahko slikali z Fato Angelco, Junker Pijancem in drisko Tuskom.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.