Merkur super 10+

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jaz sem imel KD življenje, samo so me nategnil pri pogodbi. Namreč ni bila napisana izplačana vsota ob doživetju ampak samo vsota za smrt. In tako sem popušil 70% vplačanega denarja (sem imel v delnicah).

Sem šel na WS pa so odkupil mojo pogodbo od KDja tko da mam zdj osnovno zavarovanje pri WS.

Se pravi lahko zamenjaš zavarovalnico.

LP

Kdo pa ti je to razložo ? Agent kateri trži WS ?
cheer.gif
Sicer ne navijam za KD,ampak to je bila naložbena polica,zato pa ni napisane vsote ob doživetju,ker se ne ve kakšno bo stanje na "računu"/polici. Če ne upoštevama da so ti v prvih 3h letih pobrali stroške za celotno dobo,ti je del premije šel v delniške sklade ( oziroma katerega ti je agent izbral,ali pa sta ga skupaj ) in ne delnice. V sklad lahko vplačaš minimalno toliko kot je vreden VEP, delnico ( eno/1 ) pa lahko kupiš za toliko kolikor je cena ene delnice. Nekaj takšnega mi je razložo vsak do sedaj.

Itak da lahko menjaš zavarovalnico,saj pa nič ni obvezno
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik retLa pravi:

smile-1.gif
Tu si ga pa malo mimo pihnil... Ne moreš se vozit brez zavarovanja, ker sklenjeno zavarovanje je pogoj za podaljšanje registracije vozila, v nasprotnem primeru moraš vrnit tablice ali pa jih pride policija iskat na dom.

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik retLa pravi:

smile-1.gif
Tu si ga pa malo mimo pihnil... Ne moreš se vozit brez zavarovanja, ker sklenjeno zavarovanje je pogoj za podaljšanje registracije vozila, v nasprotnem primeru moraš vrnit tablice ali pa jih pride policija iskat na dom.

To že,ampak a je problem stonirat ?
confused-1.gif
Kaj vse delajo ljudje..aja pa da nebo kdo mislil da podpiram to.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
koker za kerga... starost, spol, poklic, hobiji.... in kaj on hočeš imeti več in česa manj... kaj ti je bolj pomembno in kaj manj...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
V nasem podjetju imamo v akciji nezgodno zav:
11,11 eur

Gre pa za ZM.

Pogoj da stoji ta cena/kritja je sklenitev žzja min 29eur / mesec zm hibrid .

Individualna nezgoda te v prosti prodaji pride vec, brez da zraven "varcujes".

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Zato pa ima možnost izbire nezgodnega zavarovanja še pri kaki drugi zavarovalnici...

Skratka, najboljša kombinacija je nezgodno zavarovanje, življenjsko zavarovanje za primer smrti (t.i. riziko ŽZ), varčevanje oz. ustvarjanje kapitala pa kje drugje, ne pa v raznoraznih naložbenih in klasičnih in ne vem kakšnih še vse zavarovanjih. Pa boš ti zadovoljen, tudi zavarovalnici bo OK, ker ne bo stornacij, "študentski servis" agent pa bo pač moral easy-money poiskat kje drugje...

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Jaz imam Riziko življ. zav urejeno pri Triglavu + nezgoda.

Za naložbo imam pa Paket flegma,kjer imam naložbo + stanovanje zavarovano. To je pri Generali.

Čez čas pa si bom verjetno omislil kakšen varčevalni načrt pri katerem od DZU. Zlata rezevra pa doma oz na banki.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
As' kr mau podriskov one,
ce'b ti jože vedu kuga sn t' napisu ga neb tkole strelu

res piki jakob, dej preh prever, ze sam zato da se ne osmešiš

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Imam občutek, da so ti glavni vir zaslužka ravno naložbena življenjska zavarovanja... Bom določenega uporabnika vprašal, ki te pozna in ve, kaj in kako si delal oz. delaš.

Veš, Piki, saj bo...
priden.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Sicer pa pomanjkljivost ZM je ravno to, da moraš nezgodno zavarovanje pripet k življenjcu, potem pa ti takšno nezgodno zavarovanje več ni ravno ugodno.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Nezgodno zavarovanje pri ZM ni nujno, da se pripne k življenjcu.

Sklene se lahko popolnoma samostojno.

Ta podatek NE DRŽI.
smile-1.gif

Sem zastopnik med drugimi zavarovalnicami tudi pri ZM.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Pa je strošek nezgodnega zavarovanja enak in če so enaka kritja, če se sklene samostojno ali pa se pripne k življenjcu?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
A lahko prosim naredis izracun za individualno nezgodno zavarovanje z zgornji kritji pri ZM?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ti se vedno ne razumes kaj sem ti jaz napisal, ampak se dobro da je g. Mare tle, ti bo on dav ceno za individualno nezgodo pri ZM. Tolk da bos dojel stevilke (!!). Po dani premiji s strani Mareta si bom pa uzel cas pa ti se nekaj razlozil
wink-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
V nasem podjetju imamo v akciji nezgodno zav:
11,11 eur

Gre pa za ZM.

Pogoj da stoji ta cena/kritja je sklenitev žzja min 29eur / mesec zm hibrid .

Individualna nezgoda te v prosti prodaji pride vec, brez da zraven "varcujes".

MI daš tole ponudbo... star sem 33 let... pa na max let kot lahko narediš?

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Max na 25 let, ceno pa si sam izračunaš.. 11e za ta nezgodni paket + minimalno 29e za naložbeno življ. zav z ZV ne vem kakšno.

Torej 40€
smile-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Nisem zavarovalničar, nekaj stvari pa le poznam...
Nedavno nazaj sem dobil odgovor, da je za NZ s takšno in takšno premijo ter takšnimi in takšnimi kritji potrebno sklenit ževljenjca, h kateremu se pripne to NZ. In da bo v nasprotnem primeru premija NZ precej višja...

Mi je pa (mimogrede) vseeno za tele premije, kritja ipd. Vsak normalen človek bo imel sklenjeno nezgodno zavarovanje s poudarkom na invalidnini, riziko ŽZ z dovolj visokim kritjem... Kje je tole boljše uredit, je pa podobno kot kregarija, katera znamka avtomobila je boljša. Vsak svojega konja najbolj hvali...
Kar se tiče ustvarjanja finančne rezerve, so pa druge inštitucije za takšne stvari. Zavarovalnica si preveč zaračuna za stroške tovrstnih polic (že provizije so precejšnje).

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik retLa pravi:
Max na 25 let, ceno pa si sam izračunaš.. 11e za ta nezgodni paket + minimalno 29e za naložbeno življ. zav z ZV ne vem kakšno.

Torej 40€
smile-1.gif

A sem tebe spraševal?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ima prav. Zato sem tudi dal link za produkt. Po premiji 29eur imas ZZV za smrt 870 eur kar je 10% celotne vplacane premije na dobo 25 let ( 8700 ).

Cist informativno za m 33 let je 50.000 E za naravno in nezgodno smrt za dobo 25 let 13,33 e doplacila.

Bom probal se za nasega prijatelja bolj po domace: v prostri prodaji ga pride ista nezgoda 40 eur, tukaj gre pa 29e se v varcevanje. Stroski gor al pa dol.

Sej bo Mare povedal premijo za individualno nezgodo, da ne bomo odkrival tople vode.

lp
M