Mercator nima več....

gr69

Guru
15. dec 2009
11.643
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Sve se ne konca pri tebi ali meni. So kraj v Sloveniji ,ki imajo samo Mercator. ...

Imaš pravo - sve na završava u Slovenija, vse pa bi že nekako lahko.

Vse bolj se mi zdi, da sploh ne prebereš kaj citiraš - ali pa dejansko "ne razmeš", ali pa nočeš razumeti.

"Lokalc", ki je do sedaj dobavljal izključno M tam sigurno ni dosegel neke poštene cene (ni M "preplačeval" dobaviteljev - če pa jih je, je pa končni potrošnik to plačal - torej se le-temu ne spremeni situacija, če bo to dosedanje "preplačilo" porabil za daljšo pot do trgovine).

Razdrobljenost naselitve v SLO je pa druga tema - in ta problem se ne rešuje s "Mercator v vsako vas, vas pa je vse kar je več kot dve hiši" ampak s jasnim in doslednim prostorskim planom.
Ampak neeeee - pri nas špila samo "nacionalni interes".

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
KSZ

Dokler majo Mercator pir, bom kr tih in veselo užival. Samo po tem piru nisem drug dan napol živo truplo
smile-1.gif

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
...
Najvecji nacionalni trgovec je "osnovna infrastruktura"... Prodaja taksnega podjetja je za IMHO veleizdaja.
hysterical-1.gif

Povej kdo je nacionalni trgovec v Nemčiji, Franciji, Češkem...?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
ksz

Ma pa Merc zdaj dobro reklamo na TV - "Odsekane cene" - samo mi ni jasno ali je tisto Velebit ali Kamniške v ozadju.
17758-icon_confused.gif

Lederhoze so pa v vsakem primeru "naše"(vključno z Redneck rdeče-črno karirasto srajco sekača).

PS: uporabniku Sony Trinitriona naj nekdo razloži zakaj se gre - dvomim, da ma to na VHSu posneto
pred časom je nekdo na alterju iskal točno take srajce. Ima prste pri izdelavi reklame?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.082
113
v lokalni ostariji
mercator v zadnjem obdobju je čisto ok plačeval. stiskajo pa VSI kupci. tudi Hofer... in postavljqajo neke čudne zahteve itd itd... to ni specifika M....

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Meni se gre da če že kupim mleko, jogurt, skuto ... iz ljubljanskih mlekaren da je iz mleka pridelanega v slo.
Zgleda pa da bo počasi potrebno hodit po slovenske proizvode v hofer in tuš.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.407
5.658
113
Štibla...pa ne da si šo v 90's "u Filadelfiju"
sprasujem se.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Ksz...

Kar se prodaje, privatizacij tiče imam jaz takle pogled..pustimo zdaj Mercator kot tak...a če bi ta naša podjetja imela sposobne vodilne in njihove nadzornike, bi le ti skrbeli za rast in razvoj podjetja ne pa izkorščali položaj za lastno bogatenje in izčrpavanje podjetij.
Zdaj kako so ti ljudje prišli na vodilna mesta je svoja zgoda. Leta so tekla podjetja so stagnirala, so se izčrpavala in namesto da bi sama kupovala druga podjetja se je to zgodilo njim. Prodala in prodajajo se v najslabšem stanju in temu ustrezna je ponujena cena za njih.

Torej s tega stališča lahko sklepamo da država kot taka ne more biti lastnica podjetij ker ne zna upravljati z njimi, ker na vodilne položaje postavlja nesposobne in pokvarjene ljudi, ki delajo predvsem za lastno korist (in korist teh, ki so jih ustoličili) seveda na škodo podjetja. Torej je bolje da se ta prodajo.

Kdaj se prodajo v kakem stanju in na kak način pa spet...zgodba zase. A če 25 let zadeva ni špilala je malo verjetno da bo tudi prodaja.

Realnost je da se z našo ndržavo igra nekaj sto ljudi ki imajo v rokah oblast, banke in podjetja..posledično še vse ostalo (sodstvo itd itd)...igrajo se pa žal monopoly kjer je smisel igre da čim več zaslužiš.