Mercator nima več....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Kar malce me je presenetilo, da je iz MB sila malo kršiteljev, bi ugibal, da jih je toliko več, ker je bližje AT in HU, kot pa recimo v žabariji...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lepo si je razlagat po svoje, a ne? Gre za posamezne trgovine (in ne celotno trgovsko verigo), kjer niso imeli česa pravilno označenega, ni bilo napisano točno, ni bilo napisano na pravem mestu, so manjkali kakšni papirji...

Da so enake kršitve našli tudi v Sparu in Tušu, pa prav tako nisi opazil
smirk-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Na policah nekdanjega Mercatorja v BiH-u le še peščica slovenskih izdelkov

Da je razlika na policah po prodaji Mercatorja več kot očitna, opažajo tudi kupci. Prevladujejo izdelki verige Agrokor, cene so višje, kakovost nižja, vse je slabše, število kupcev naj bi se zmanjšalo, na hitro ocenjujejo mimoidoči, ki pred kamero dobesedno žalujejo za slovenskim Mercatorjem.
kako žalujejo za slovenskim merkatorjem če so stalno imeli akcije da ga bojkotirajo?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
In kje je zdaj problem? Pač ne boš več tega kupoval oz. greš v drugo trgovino. Jaz ne vem kaj se sploh ukvarjate s tem, kaj prodaja Merkator. Prodajal bo natanko to, kar bodo kupci kupovali. Če bodo bojkotirali HR izdelke jih verjetno več ne bodo vsiljevali.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
S prvim delom se strinjam. Z drugim ne.
Pa še sedaj ne dojameš bistva. Do sedaj je SLO proizvajalec prodajal po Ex Yu regiji (pa čeprav pod blagovno znamko), sedaj bo HR. Saj če te ne boli je zate BV, ampak če pa zaradi tega gre v maloro še ena SLO firma zaradi neumnosti politike... mnjah, slovenci res nismo zreli za svojo državo...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
In zdaj so hrvati krivi, ker mi ne znamo delat z našimi firmami oz. jih prodajamo. Kolikor jaz vem imamo v Sloveniji tržno gospodarstvo. To kar bi pa vi želeli je pa značilno za države v totalitarnem sistemu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Ni problema, samo opozoril sem na to, kaj se dogaja, da bodo morebitni kupci pozorni.

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Večinoma sem kupoval v Spar-u, pa Hofer, Lidl, sedaj pa kar od enkrat, še sam nevem kdaj, sem začel kupovati v Tušu in sem izredno zadovoljen
Mečkatorja pa že od nekdaj nisem obiskoval, nevem no čuden občutek je bil v njihovih trgovinah.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Mercator je meni edino všeč zaradi njihove, po mojem mnenju najbolj kvalitetno/okusno pripravljene, sveže hrane.

Čez vikend se redno gre tja in nabavi za nedeljsko kosilo: ribe, ražnjiče, prsa, bedre in pa pečen krompir.

Pa sem sprobal vse ostale, ki nudijo to, špar in tuš, pa je mercator še nekako najbolje izpadel.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mercator je meni edino všeč zaradi njihove, po mojem mnenju najbolj kvalitetno/okusno pripravljene, sveže hrane.

Čez vikend se redno gre tja in nabavi za nedeljsko kosilo: ribe, ražnjiče, prsa, bedre in pa pečen krompir.

Pa sem sprobal vse ostale, ki nudijo to, špar in tuš, pa je mercator še nekako najbolje izpadel.

In ti sanjas o zdravi prehrani...ahahha nakladalec...

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
ksz

Mercator prodaja svoja jajca 10 + 2 gratis za (mislim, da) 2.59 EUR. Pod to ceno je navedena tudi cena posameznega jajca. Ker je imela jedina slab obcutek, sva se spravila racunati. In dejansko je cena, dolocena za eno jajce, pomnozena z 12, enaka 2.59 EUR. Torej cisti nateg. Dejansko placas 12 jajc in ne dobis nicesar gratis.

Takoj sem poklical prodajalko in ji razlozil, da gre za nelojalno konkurenco ter za zavajanje kupcev. Ta je letela do sefice, me nato poiskala v trgovini in se zacela opravicevati, da so to cene za celotno Slovenijo, da nimajo oni nic s tem in da je cena za eno jajce zgolj informativna. Bolj kot sem ji razlagal, da njena razlaga ne potegne in da dejansko placas 12 jajc, bolj me je prepricevala, da to ni res. Na koncu sem jo zgolj opozoril, da ce pride mimo inspekcija, bodo tezave, in odsel.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Ce bi merkator ostal slovenski, bi propadel. Ker to kar se oni grejo je absurd. Pri njih se je cas ustavil ene 20-30 let nazaj. Vmes je prisla konkurenca, ljudje so se spremenili, nas tempo in nacin zivljenja se je spremenil. Oni pa ne. Najlepse je to vidno v ozjem centru maribora. Tam sta 2 merkatorja, odkar sem na svetu je tam vse enako. Se prodajalke. In potem pride spar, z modernim konceptom, letu 2015 primernim trgovkam, pos terminali in ponudbo. Samo vprasanje casa je kdaj bo ena od teh 2 zaprla vrata.
Merkator vlecejo ven se samo vaske trgovine, kjer imajo monopol.
Namesto da cvilite tu kako so hrvati grdi, rajsi bodite srecni da vsaj probajo resit kar se resit da, ker mi za to nismo bili sposobni