Menjava vozila

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Za Elf Excellium 5W40 5l kar je predpisano olje za moje vozilo sem dal nekaj čez 30€, kupil sem 2 in dobil 30€ nazaj na kartico. Torej me bo olje prišlo 15€ ob naslednjem servisu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Si upas dati scan racuna za 90 evrov na rudniku. Imam servis na dti za naredit in po mojih infoi niti rudnik niti vis ne naredita servisa za tako ceno.
Kot ti je maci napisala. Sposodi si avte (z zeljenim motorjem, opremo si lazje predstavljas v salonu ali katalogu)) za popoldne ce ne drugace da reskiras nekaj drobiza za najem. Bolje konkretno probati, kot pa se po glavi tolci ko bos cez en teden opazoval sosedov nov avto in ti bo bolj vsec kot tvoj-za isto ceno

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ja v leclercu. Na servisu kot berem lahko dobis za tvojih 10l samo en liter.

Pri olju nas najbolj lupijo, itak. Ko vidim ceno v Leclercu, me prime, da bi nekoga zadavil.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
bleferka, 80€ ravno material kupiš, prej 100€, po mojem še kak evro več.. pa nekaj ti za delo tudi mora vzet, prej bo realno 150€, kar je še vedno ugodno..tisto z 80€ pa kar ti šraufaj.

Vectra C 1.9 CTDI - material 54€ (sam nabavu) pa 20€ menjava = 74€
wink-1.gif
(popoldanc)
Na OPLU 90-100€ z njihovim materialom
wink-1.gif

Toliko stane pri popoldancu servis za vsak avto ne samo za opla.

Uradni servisi so pa približno isto dragi na uradnih servisih kjer je največja razlika v razredu vozila.

LP

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
alje si dal neko vodico? ker sintetika tudi pri ta poceni stane 4 ali 5litrov cc 40 € in več.... tako da ne blefirat... al pa si hudicevo šparal..
Vodica 5W-40 akcijska cena: 28,69 € -> cena za liter olja: 5,74 € je pa za "samo" 30.000km
grims-1.gif

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Si upas dati scan racuna za 90 evrov na rudniku. Imam servis na dti za naredit in po mojih infoi niti rudnik niti vis ne naredita servisa za tako ceno.
Nimam ga, ker sm samo klicu pa sm se pol odloču da sam nabavim material v Taposu...

LP,S

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Popoldanc naredi servis na Mazdi, za 80€, pooblaščen pa je 300.

In ko kaj crkne, taisti popoldanc pravi, da raje pelji na pooblascen servis, ker ne zna porpavit ane? Zna seveda zamenjat olje in filter... in se pri olju lahko hitro zajebe in natoci napacnega ...
bonk.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Ne bo, npr; Mazdo se odpelje "popoldancu" ki dela na Mazda servisu in se spozna a olje znam tud sam zamenjat pa še kj recimo a kaj ko ni placa oz. dvigalke
smirk-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Popoldanc naredi servis na Mazdi, za 80€, pooblaščen pa je 300.

In ko kaj crkne, taisti popoldanc pravi, da raje pelji na pooblascen servis, ker ne zna porpavit ane? Zna seveda zamenjat olje in filter... in se pri olju lahko hitro zajebe in natoci napacnega ...
bonk.gif

Pa dej no
hysterical-1.gif
, tak ki ne ve kakšno olje gre v kakšen avto ni popoldanc ampak je šalabajzar. In to smo že enkrat predelali... kaj misliš da dela v popoldanskem času 80% mehanikov, ki sicer delajo na pooblaščenih servisih?
Poznam veliko več dobrih registriranih "popoldancev" kot pa pooblaščenih servisov in več smešnih, krutih in nevarnih stvari je prišlo iz pooblaščenih servisnih delavnic kot nepooblaščenih.

Ti ko pelješ avto na servis kaj vprašaš ali daš samo ključ? Verjetno bo to ta drugo držalo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
@ksz

Spet je tema zavila v pm. Lahko prosim nehate? Bal sem se, da se bo sprevrgla v debato švabi vs. francozi vs. korejci, pa je šlo še dlje - pooblaščeni servis vs. popoldanci. Come on!

Izbira se je malo razširila
smile-1.gif

1. Škoda Octavia 1.2 TSI Family Combi 16.200
2. Renault Megane 1.6 16V Grandtour Bose Edition 15.990
3. Opel Astra Sportstourer 1.4 T Enjoy+ 16.200
4. Citroen C4 Picasso 1.6 Selection 15.500

Vsi avtomobili izpolnijo moje želje, vsak bi bil dobra izbira. Zdaj bodo vplivale malenkosti. Zaenkrat zmaguje Megane, ker tam res znajo prodajati. In daleč največ opreme za ta denar dobim. Poleg tega dobim pri njih za star avto čisto malo manj kot bi dobil, če bi ga sam prodajal. Astra je kar predolga, koliko prostora ima. Je pa najbolj poskočna.
smile-1.gif
C4 ima samo 5 prestav in ni karavan, kar potrebujem. Ampak ima dovolj prostora. Od vseh teh je, kar se varnosti tiče, najbrž zadnja Škoda. Ima pa najboljšo ceno čez 5 let.....
Stvari zmetat na en papir, seštet pluse in minuse, pa da vidimo. Pa testne vožnje me še čakajo.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
iskrene čestitke za še eno zasvinjano temo
bonk.gif

Meni iskrene čestitke? ... al drkatorjem alla Sajkek ipd?
Dej pejt mal brat temo pa boš videl kdo je začel temo speljevat drugam... Jaz vedno samo odgovorim, temo pa speljete drugam drugi, ker me imate kot žensko na tem področju za manjvredno - moški kompleks.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
3.
2., 1.
4.

Imata pa Škoda in Citroen zračenje za zadnje sedeže
tongue-1.gif

Citroen ima čudno klimo. Mislim, da se ne da nastavit da deluje v MONO načinu s tem, da so komande razmetane okoli po celem avtu. Je pa vožnja enoprostorca čisto drugo kot vožnja limuzine - zame v pozitivnem smislu.
lp

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
js bi tu izbiral med c4 in octavijo

Če boš menjal v naslednjih petij leto citroen, če pa boš dlje čakal z menjavo pa škodo.

Ima pa verjetno c4 največ opreme?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
temo je sprav usral brgo ko je začel z reno religijo, nato pa tvoje pametovanje o servisih. tako da sama sebi prepiši sranje.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zanimivo, kako si različno predstavljamo realnost
smile-1.gif

V bistvu sem samo napisal, da octavia ni avto, ki bi ga kupil v izbiri med katerimkoli modernim avtom in njo, ker je preprosto zastarela. Slučajno je bil med izbiro renault, čez katerega se je zopet neargumentirano pljuvalo.

Nikdar ne bom dojel, kako se lahko nekomu, ki kupuje avto za družino predlaga varnostno zastarel avto, ki nima esp in ima samo 4 airbage. Leta 2011!

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Malo si tečen. Jaz tudi ne razumem, kako se lahko nekdo vozi v starem zmahanem cliotu, ti pa očitno. Sicer pa imata tako Octavia kot Megane na euroncap 4 zvezdice, kar se tiče varnosti otrok, če že tako povdarjaš družino. Je pa Megane zato toliko bolj tehnološko zastarel z tem 1.6 mlinčkom, ki izvira že iz prve generacije.
crazy1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Zanimivo, kako si različno predstavljamo realnost
smile-1.gif

V bistvu sem samo napisal, da octavia ni avto, ki bi ga kupil v izbiri med katerimkoli modernim avtom in njo, ker je preprosto zastarela. Slučajno je bil med izbiro renault, čez katerega se je zopet neargumentirano pljuvalo.

Nikdar ne bom dojel, kako se lahko nekomu, ki kupuje avto za družino predlaga varnostno zastarel avto, ki nima esp in ima samo 4 airbage. Leta 2011!

Family varianta ima ESP. Airbagi so res le 4 in ni avtomatske klime. Za 16k v bistvu dobiš najmanj.

Pravkar sem se vrnil s testne vožnje z Octavio in moram reči da nisem navdušen. Noben hud napredek v primerjavi z mojim trenutnim avtom, razen tega da je novejši in prostornejši.
frown-1.gif
1.2 TSI motor je sicer poskočen, ampak ima turbo "bolezen". Na začetku nič, potem pa vse. To mi ni všeč. Poleg tega sem pričakoval boljšo zvočno izolacijo potniške kabine. Bom videl, kako bo pri ostalih treh.