Menjava vozila

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik sass pravi:
megane ima 6 prestav, vendar je motor prešvoh in je 6. prestava bolj za kruzanje, pospeški so namreč nikakvi v tej prestavi.

To mi je jasno. Sem pa našel dve verziji 1.6 bencin. Ena je stara in ima 100KM in 5 prestav, druga pa 110KM in 6 prestav.
confused-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Nisem nič slabega mislil , ampak naj pove zakaj to kar je pod @Maci napisano v postu .Jst sem dal link od citroena npr za to ceno v tem rangu .

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Kaj je pa narobe s citroenom ? Kot avto je bolj cenjem kot renault

Nič ni narobe s Citroenom, nasprotno, full dober avto je, le prodajalec bi lahko prav napisal ime opreme, ki jo prodaja, ker Selestion ni nobena oprema
smirk-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
pri octaviji vse ostalo okrog motorja preprosto ni na nivoju megana.
A lahko to kako obrazložiš? Ker moj komentar je zgolj tale
hysterical-1.gif

Kvaliteta izdelave in dodelanost je pri Octaviji 3x boljša. Da ne govorimo o zanesljivosti, hehe.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
( ker Selestion ni nobena oprema) .To sem jaz dobil na uradni strani od citroena .Ne razumem
sprasujem se.gif
Posebna serija vozil Citroën Selection označuje bolj opremljena vozila z ... pri vozilih Citroën C4 Picasso in Grand C4 Picasso: VTi 120 KM in HDi 120 KM

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Kaj pa citroen c4 picasso bencinar ?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3561196&show=1

Selestion
hysterical-1.gif

Če te bo zanimal Citroen se obrni name, ti bom zrihtala dober avto za dober denar, drugače pa sem tudi sama bolj za Octavio kot za Megana.

Surprise me. Če bi bil zunaj C4 karavan, bi gledal to. C5 je predrag. 16k € maksimalno. Financiranje s 30% pologa. Lahko na mail kupi.me@gmail.com

Hvala.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Posebna serija vozil Citroën Selection
Posebna serija vozil Citroën Selection označuje bolj opremljena vozila z nižjo ceno.
Vozila serije Citroën SELECTION so opremljena z:
- vetrobranskim steklom ZENITH
- kromiranimi dodatki zunaj, vključno s kromiranimi kljukami
- avtomatsko klimatsko napravo
- nasloni za roke spredaj
- sovoznikov sedež nastavljiv po višini
- 16'' platišči z lepšimi kolesnimi pokrovi
- drugačnim oblazinjenjem Fyber Mistral
- in s črno lakirano armaturo v notranjosti.

Na razpolago sta dva pogonska agregata:
– pri vozilu Citroën C3: VTi 95 KM in HDi 90 KM
- pri vozilih Citroën C4 Picasso in Grand C4 Picasso: VTi 120 KM in HDi 120 KM.
V primeru financiranja preko CITROEN FINANCIRANJE stranki lahko ponudimo še dodatni bonus v višini 1.000 € (z DDV).

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Posebna serija vozil Citroën Selection
Posebna serija vozil Citroën Selection označuje bolj opremljena vozila z nižjo ceno.
Vozila serije Citroën SELECTION so opremljena z:
- vetrobranskim steklom ZENITH
- kromiranimi dodatki zunaj, vključno s kromiranimi kljukami
- avtomatsko klimatsko napravo
- nasloni za roke spredaj
- sovoznikov sedež nastavljiv po višini
- 16'' platišči z lepšimi kolesnimi pokrovi
- drugačnim oblazinjenjem Fyber Mistral
- in s črno lakirano armaturo v notranjosti.

Na razpolago sta dva pogonska agregata:
– pri vozilu Citroën C3: VTi 95 KM in HDi 90 KM
- pri vozilih Citroën C4 Picasso in Grand C4 Picasso: VTi 120 KM in HDi 120 KM.
V primeru financiranja preko CITROEN FINANCIRANJE stranki lahko ponudimo še dodatni bonus v višini 1.000 € (z DDV).

Zmotila jo je tipkarska napaka - SELESTION, če se ne motim.
smile-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Sam imam že drugo Octavio, prva mi je bila prešvoh (1.6), zato sem jo zamenjal za 1.8 TSI. Z nobenim ni bilo do sedaj nobenih težav ali okvar, s prvim sem naredil 60kkm, drugi se približuje 70kkm. Vozil sem tudi 1.2 TSI in se čisto spodobno premika. Pri hiši je kot drugi avto Clio, ki je imel kljub svojim 40kkm že obnovljen štarter in nekaj težav z elektriko. Tudi izdelava in materiali se ne morejo primerjati s primerljivim avtom VW grupe (polo, ibiza, fabia). Za prvi avto na podlagi lastnih izkušenj NIKOLI ne bi kupil Renaulta.

Sicer mi privrženost Renaultu velikokrat meji na "religijo". Kar nekaj prijateljev / znancev je imelo težave z njimi, pa se vedno vračajo k isti znamki. Zadnji primer je šefinja, kjer so ji na starem meganu šli injektorji (in še nekaj stvari zraven), popravilo še in še keša, potem ga pa proda in kupi novega megana. Edino ex-šef je izstopal, na Laguni mu je dizel padel v iberturo in zaribal, zadevo je za silo pokrpal in kupil Passata. Od takrat se vozi brez težav.

Kar se mene tiče - Octavia brez kančka dvoma, debate o izgledu pa prihrani za takrat, ko se bo kupoval avto za žensko.
evil.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Jeba je tole, ko se odločiš, da bi zamenjal... Sem sam na istem. Zadnjih 15 let vozim Renaulta, ker je pač bila nakupna linija "prava". Z okvarami in podobnim pa nisem nikoli imel težav, tako da še vedno lahko izberem to znamko. No in trenutno sen na sceniku prejšnje generacije. Nekaj pa bi kupil, pa ne vem kaj... Mejo sem si postavil pri 20k +/-
Avta ne rabim velikega, ker se večino voziva v njem samo 2. Predvsem mi je pomembna zmerna poraba, majhni stroški, ne previsoko zavarovanje in registracija pa da ko ga bom čez 3 leta prodajal, da dobim še nekaj za njega. A ja ša če ima kakšne "napredne" funkcije je tudi dobrodošlo. Dobro po eni strani bi imel "SUV-a", pogrešam tudi kabrioleta. Načeloma pa bi raje imel višji avto, ker se bolje počutim.

-Všeč mi je Kia sportage, pa me moti napis Kia
smile-1.gif

-Imel bi tiguana, ampak če hočem takšnega kot bi ga imel mi cena zbezla v nebo
- Tudi ford kuga je ok, sam nekako mi ni bila to to, ko sem jo imel na testu
- Nisan Juke, se mi zdi vseeno premajhen za denar, ki ga moram odkartati za željeno opremljenega
- Nisan "kaška" je notri kar nekaj, kot bi v škodi sedel
wink-1.gif

- ....

trenutno se nagibam na novega Scenica 1.5 dCi z bose opremo, samo kaj pa vem... nič posebnega ni.

Ima kdo še kak pameten predlog?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
pri octaviji vse ostalo okrog motorja preprosto ni na nivoju megana.
A lahko to kako obrazložiš? Ker moj komentar je zgolj tale
hysterical-1.gif

Kvaliteta izdelave in dodelanost je pri Octaviji 3x boljša. Da ne govorimo o zanesljivosti, hehe.

Glede na to, da si že 4 leta na forumu bi se do zdaj že lahko naučil, da je brgota, ko pride do debat o avtomobilizmu najpametneje preprosto ignorirati.
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
mene vedno znova preseneti s to renault religijo...vedno je vau efekt , in češ, kaj temu tipu ni jasno.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Mislim, da je tukaj ravno obratno, kar se religije tiče. Octavia je v primerjavi z meganom preprosto zastarel avto (že leta 2005, ko so jo naredili, je bil to že preizkušen golf), pa tudi če so zdaj vtaknili sodoben mlinček not (za katerega itak noben še ne ve kako zanesljiv je). Zanesljivost sicer meri adac in na njihovi strani so vsi potrebni podatki. Še kakšno vprašanje?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pa kdo bo tebe resno jemal če še dlje od stare zgonjene ibize kar se tiče vag grupe nisi prišel in potem pametuješ o zanesljivosti ter dodelanosti?