menjava pnevmatik - cena

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
[
-na vseh piše na pravi strani platišča OUTSIDE...

ta oznaka je pomembna za vulkanizerja..da ti da gumo na pravo stran feltne...in kakorkoli boš gumo montiral bo potem oznaka OUTSIDE zunaj.

Pomembna je smer vrtenja...ta je označena s puščico..in ta je tebi merodajna, da obrneš pravo kolo v pravo smer (pri takih gumah jih ne moreš menjavati diagonalno...desno na levo, spredaj zadaj..ampak lahko menjuješ samo eno sezono spredaj, drugo zadaj - smer (desna ali leva) pa ostaja vedno isto).

Saj o tem teče debata - asimetrične NIMAJO označene smeri vrtenja. Zato pa stvar izgleda rahlo čudno in mariskdo misli, da so mu narobe montirali gume
shocked-1.gif

Natančneje: velika večina tega nima. Enkrat sem nekje na netu zasledil gumo, ki je tako asimetrična (outside napis) kot tudi usmerjena (označena smer vrtenja), ampak v živo tega nisem nikoli videl.

In potemtakem velja tudi obratno. Usmerjene gume (večinoma) niso asimetrične in jih lahko menjaš tudi po diagonali - nima veze levo-desno, samo da se vrti v pravo smer.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Eno vprašanje za tiste, ki sami premontirate gume. A potem jih centrirate samo takrat ko vam jih vulkanizer namontira gor na feltne, potem pa nikoli več? A ni nobene potrebe po tem, da jih vsakič centriraš?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Eno vprašanje za tiste, ki sami premontirate gume. A potem jih centrirate samo takrat ko vam jih vulkanizer namontira gor na feltne, potem pa nikoli več? A ni nobene potrebe po tem, da jih vsakič centriraš?

Saj mojster tud centrira gumo, ko ta ni na avtomobilu. Potem pa jo gor namontira. Res pa je, da se po nekem času tud geometrija gume lahk osprmeni (npr. velčja obraba na eni strani). Če pa je res to potrebno storiti ob vsaki menjavi, pa dvomim, je bolj v tem da lahko pač zaračunajo (govorim seveda za gume, ki so skoz na isti feltni)
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Sedaj prihaja novo balansiranje gum.Ni vec utezi ampak tak granulat ki se vsipa v gumo in guma se na novo zbalansira ko se zacnes peljat. Zaenkrat se se v vecini uporablja na kamionih.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Malo bedasto sem napisal. Tudi sam malo dvomim, da bi bilo potrebno ob vsaki menjavi na novo centrirati, ampak nisem pa prepričan. Ampak po drugi strani, če feltno pokriviš ob udarcu v kakšno luknjo, je pa verjetno priporočljivo
confused-1.gif
Kar pa se zgodi precej hitro.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.104
113
Saj če bo začelo tresti boš šel Balansirat Gume , drugače pa vstran metanje denarja

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Danes so me oropali pri belem dnevu. Za menjavo gum na cliotu sem bil ob 38€. S tem da so moje stare gume pri tem izginile brez sledu. Že res, da z njimi nisem imel več kaj za počet, ampak gre se pa za princip. Očitno so se enemu šmrkavcu, ki tam dela, zdele gume continental premium contact s še čisto dovolj profila zelo zanimive in je enostavno "probal". Na računu mi te "storitve" niso zapisali, tako da je to sigurno to.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
saj imaš jezik pa bi vprašal kje so stare gume
smirk-1.gif

saj ropajo te povsod, je pa od tebe odvisno kje se boš pustil najceneje oropati
smirk-1.gif

ti svoje usluge (kakršnekoli že so) ponujaš zastonj?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
saj imaš jezik pa bi vprašal kje so stare gume
smirk-1.gif

Saj sem povedal, da gre samo za princip in da se tako ne dela. V mojem interesu je sicer bilo, da gume pospravijo. Če bi stegnil jezik bi pa moral še plačat.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
A kakšne bolj polomljene besede se pa niste mogli spomnit za ime strani in storitve?
stupid-1.gif

Sami uničujemo svoj jezik
uf-1.gif

Edit: K sreči bilo zbrisano...

Nazadnje urejeno:

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Kakšen princip, bi pa ti rad. Da ti deponijo gum še zaračunajo oz reciklažo. Ne razumem tvojga gundžanja. Ali hočeš povedat, da bi stare gume raje obdržal.

Glede cene pa tkole, maš konkurenco, lahko se celo leto voziš z zimskimi, lahko kupiš nove feltne in jih sam previjačiš... 38 eur ni ne vem kaj...

rop pri belem dnevu zate?
13.gif