menjava pnevmatik - cena

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Samo resno, 40€ za 20min dela to niso normalni
stupid-1.gif

Mam srečo da je kolega vulkanizer, ki to naredi za 2 pira
nahrung002.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
cene so samo zato takšne ker to delajo samo 2× letno, v temu času morajo zaslužiti za celo leto.
pa tudi najemnine niso najcenejše v LJ, plače pa so sigurno višje kot pa kje drugje v Sloveniji.

v LJ so nenormalno visoke najemnine za poslovne prostore
crazy1.gif

noben se pa ne vpraša kako lahko enga hyundai-a ali pa kio (proceed z nekaj opreme 15k€) prodajajo za 11k€
smirk-1.gif

nekaterim se zdi to še dobra kupčija
stupid-1.gif

hyundai ima celo enega SUV za 50k€
crazy1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
prednost delavnice v LJ je ta da imaš lahko več strank kot pa če bi jo imel kje na vasi.

in ja imaš bumbarje ki imajo delavnico v najemu pa imajo samo vulkanizerstvo. lahko bi delal še servise na avtomobilih pa jih ne dela, lažje je jamrati da ni posla in da je kriza.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Prejšnji teden sem dal za premontažo gum na lita platišča 20eur za vse skupaj + shranitev zimskih gum za nedoločen čas
smile-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Evo, jaz sem šel včeri menjat stare gume na litih feltnah dol, pa nove gume gor. Centriranje . Menjavo gum bom sam delal (čeprav je to že vštet v ceno in je reku, da če se mi nebo dal, nej samo z računom pridm nazaj in mi zamenjajo gume dol/gor). 4,5€/gumo+centriranje.
Malo manj kot 30€.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik fantom20 pravi:
Kje in za koliko kupiti obicna 15 colska platisca za zimske gume, da potem to lahko kar sam naredis z dvigalko na dvoriscu? Verjetno se investicija lahko hitro povrne glede na te cene...

lp

Vsi vulkanizerji prodajejo tudi platišča. Zdaj lahko malo kalkuliraš...npr. za poletje kupiš lita platišča, za zimo navadna jeklena/aluminijasta.

Jaz osebno (vsaj zadnja leta) vedno kupujem gume in platišča pri Lašiču v Brežicah (za pravo ceno je treba poklicat)....pa se splača kljub razdalji (100 km v eno smer).

Na vsak način pa, v kolikor imaš možnost kje menjavati gume, da to počneš sam.
Kupi spodobno dvigalko (jaz sem najprej dvigoval kar z avtomobilsko priloženo...pa to ni to..uničiš dvigalko, kakor tudi poškoduješ podvozje, potem sem kupil eno ceneno iz Bau-a za par evrov....(je.bi ga..100 x sem si že rekel da šrota ne kupujem več, pa še vedno nasedem)...potem sem se pa razjezil pa kupil eno konkretno dvigalko (pri Acosmosu...sem vzel najboljšo, ki so jo imeli, dali so mi dober popust (treba it do enega starejšega možakarja, bolj konkretnih kilogramov)...tak da sem ruknil 130 EUR...to pa je to, ja). Kupiš še v trgovini z avtodeli ključ za šravfanje (jaz ima teleskopskega, pride nekje 15 EUR, pa se super obnese).

In to je to. Ko je vreme lepo, sobota...premontiraš in zdravo. Se ti pa naložba v orodje zelo na hitro povrne, Hkrati si vzameš čas, pogledaš malo še zavore, podvozje, v miru pripraviš feltne (one, ki jih boš montiral, kakor one, ki jih jemlješ dol - čiščenje, poliranje, zaščita z voskom),...

....jaz imam v planu ravno to soboto preobuti tri avtomobile....

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Okolica Ljubljane - Radomlje ( če ve kje je to)

Car Center Cerar
Številka 040-350-420

Če je to reklama pa potem info na pm

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kakšen pa je ta ključ za 15€?

enega sem nabavil za nekaj čez 10€ teleskopskega pa sem ga zvil pa še nastavek se je takoj obrabil
crazy1.gif

zdaj vem zakaj se pri orodju ne varčuje
smirk-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
težko ti rečem kakšen
smile-1.gif

ni nek denar (Pa saj mogoče je tja do 20 EUR)..samo že par let čisto dobro opravlja svojo funkcijo (in to na večih avtih..tako da ga kar 'uporabljam').

sam sem ga kupil vBTC-ju LJ, hala A, v kleti (saj so eni trije, ki prodajejo te reči, pa mislim da jih imajo vsi).

Najbolj me je razpizdilo pri dvigalki, ker je imela premajhno naležno površino, in je vsakič, ko si dvignil avto, poškodovala 'rob' ki je predviden za dviganje. Seveda je potem tam veselo rjavelo...pa še enkrat mi jo je spodneslo..tak da....sem imel polno kapo. Ta zdaj je pa tank...pa čeprav jo rabiš 2 x letno se splača reskirat denar.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Najboljsi kljuci za menjavo koles so krizni. Teleskopski je meni malo neroden ker se ne da okrog sukat. Dvigalka je meni tista hidravlicna na kolesih za 12 EUR cist dobra, samo med avto in hidravliko je treba podlozit kak debel kos gume.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
če imaš avto za vsaj nekaj let, se res splača kupit felne in zimske gor poknit in potem samo prešraufaš. Ker ti vulkanizeri so vedno večji kriminalci. leta 2006 jeseni sem plačal 3600 sit pri pukšiču v mb
confused-1.gif

sem pa peljal službenega na avto jarc v mb. To pa se ti lahko zmeša
bonk.gif

hvala qurcu jim je na firmi končno kapnilo da je vulkanizerstvo pri skoraj 100 avtih lep strošek in so nam vsem felne kupli. zakon

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Ko sem mel Golf 2 sem melm tudi celo leto zimske , nalite seveda.Vse 4 za 70eur drzale so pa 2 sezoni.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Sej mogoče bodo "all weather" gume spet popularne ratale?

Zase vem, da sem pri gumah vedno izbiral med najboljšimi modeli, kar je pomenilo tudi relativno visoko ceno. Ampak pri 30k letno sem to znal še nekako opravičit. Da jih delam pol manj pomeni to 10k z letnimi, 5k z zimskimi na sezono. Po 6 letih bo pri obeh še dovolj profila, a kaj, ko bo guma otrdela in samo še za v smeti.

Imam rajši celoletno in menjam 1x na 3 leta, kot kombinacijo obeh in menjam na 6 let.

Sploh če si umirjen voznik to ni slaba izbira, kaj praviš? Sicer nimam izkušenj s temi gumami ampak v nekem testu se je takšna GY v snegu obnesla enako kot naša Eskimka.

In do stroškov prešraufavanja sploh še nismo prišli...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pri treh avtih pr hiši se ti je že v enem letu povrnla investicija v orodje. Pa še hitrej si mel narejeno kot če bi vse 3peljal k vulkanizerju in čakal v vrsti.

v Dobovi pr felgi sem dal za preobutev 30€. Sem avto kr tam pustu in je bil čez 2uri šele končan.