Menjava oken - štajerska

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Pozdravljeni, zanima me če je v zadnjem času kdo menjeval okna v stanovanju (hiši). Želel bi namreč menjati par oken in zbiram mnenja na katerega izvajalca oz. podjetje se obrniti. Še najbolj me zanimajo PVC okna in termo stekla.

Zaželjena ugodna cena in kvalitetna storitev.

Področje: Štajerska

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.167
1.142
113
Koliko oken pa menjaš?
Če jih vsaj ene 5, potem ti pridejo od koderkoli to zmontirat.
Ne se omejevat samo na svojo okolico.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Mi smo decembra menjavali - vzeli smo Secom, 6 komorni profil, 3slojna, 3 tesnila. Dobra cena, hitra dobava, montaža ok...tako da smo zadovoljni.
Prihranek pri ogrevanju pa je ogromen - prej cca 3000-3500 litrov olja na leto, v tej kurilni sezoni smo pa porabili cca 1500 litrov zaenkrat. Res pa je, da so stara okna res slabo tesnila + uredili smo še izolacijo na podstrešju (20 cm po tleh).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zanimivo.

Meni so praktično vsi odsvetovali Secom.

Vzel sem pri Termoglasu, 31 pozicij, skupaj z vhodnimi vrati.

Pa edinu tu niso zahtevali niti centa avansa, nekateri bi pa dali pri 100% avansu 3% popusta.

S pedračunom oz. naročilom bo treba pohiteti da ujameš zimski popust.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
V torek se začne sejem Dom na Gospodarskem razstavišču, kjer bo po vsej verjetnosti veliko ponudnikov oken. Idealna prilka za najti ponudnika. Drgač pa so moja okna od kovinoplastike Lož, vrata pa AJM (Logatec).

Nazadnje urejeno:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Midva imava Satlerjeva okna, tudi v redu zadeva. Sicer pa kolikor so nama razložili, si ponudniki med sabo štukajo zaloge (midva imava nekaj oken z nalepko Aluplasta) tko, da bolj važno je kje ti jih dobro vgradijo in ponudijo najboljše pogoje oz. ceno. Takrat ko sva midva kupovala so bili najdražji pri AJM.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Ko sem se sam odločil za menjavo oken, sem si naredil izbor približno osmih ponudnikov, naredil skice oken, ki naj bi jih zamenjal in jih poslal vsakemu posebej, da mi izdela predračun. Pozoren bodi, da bodo vsi predračuni vsebovali iste podatke. Naj ti posebej izpostavijo kolikšna je cena oken, cena za zamenjavo, ali je vključen prevoz-odvoz starih oken, zakjučne letve in dokončna obdelava "špalet". Prav te zadnje postavke ti naredijo razliko v ceni.
Pri meni je bil naj ugodnejši Mik.

lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zanimivo.

tudi jaz sem slišal in imel slabe izkušnje s secomom, kolega je pa ravno pri njih dal celo bajto zasteklit, razen vrata mislim, da je pri ajm vzel. Zaenkrat mi ni še nič pojamral, da kaj ne bi bilo vredu. Morda je tudi to kej, ker dela obnovo hiše z nule, pa se kake napake ne vidjo tolk.

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Sicer pa kolikor so nama razložili, si ponudniki med sabo štukajo zaloge (midva imava nekaj oken z nalepko Aluplast ) tko, da bolj važno je kje ti jih dobro vgradijo in ponudijo najboljše pogoje oz. ceno. Takrat ko sva midva kupovala so bili najdražji pri AJM.

Aluplast je proizvajalec plastičnih profilov, iz katerih večina naših proizvajalcev izdeluje PVC stavbno pohištvo. Jaz sem vzel pri AJM, čeprav niso bili najcenejši. Cena ne sme biti poglavitni razlog za izbiro dobavitelja.

Sicer pa če nimaš ravno pasivne hiše, izberi 5-komorni profil, 3 tesnila in navadno steklo. Če pa je višek €, pa morda še ALU blende...

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Glede lokacije sem zapisal zgolj informativno. Če bo cenejši ponudnik od drugod bom naročil tam. Sicer pa, kot je nekdo omenil, je važna tudi kvaliteta. Stekla bi dal namesto navadna, polnjena s plinom, ker imam s tem dobre izkušnje iz ene etaže višje. Namen imam menjati nekje 4 okna in morda ena balkonska vrata.

Hvala za info o sejmu. Sem bom morda oglasil.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zanimivo.

tudi jaz sem slišal in imel slabe izkušnje s secomom, kolega je pa ravno pri njih dal celo bajto zasteklit, razen vrata mislim, da je pri ajm vzel. Zaenkrat mi ni še nič pojamral, da kaj ne bi bilo vredu. Morda je tudi to kej, ker dela obnovo hiše z nule, pa se kake napake ne vidjo tolk.

Verjetno ni ponudnika oken, ki bi imel same zadovoljne stranke. Meni je OK, tudi na forumu podsvojostreho ni zasledit nekih hudih kritik na Secom...cena je pa že v štartu zelo ugodna + pri popustu so bili precej radodarni (veze in poznanstva.press
cool-1.gif
)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Mi imamo (na hiši, ter midva v stanovanju) od Slatin-a (s Koroške). Vgradnjo pa je delal njihov monter za podorčje Ljubljane (čeprav je korošec). Pa lahko rečem kar se tiče oken da so tipi topi, pa še daleč najcenejše so bili.
V stanovanju imava dvojno zsteklitev, 5 komorni okvirji. Doma po večini 3 zasteklitev, 5 komorni okvirji.

Pa zdajle zgodaj spomladi boš povsod dobil dobre popuste (prektično še zdaj marca...potem se že začne sezona).

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
213
16
18
Gottschee
Samo ne vzeti pri Maton-u
Neresnost ter sprenevedanje že 4 mesece glede dobave, montaže ter zdaj tudi uveljavljanja reklamacije.....Ob 100% avansu!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all: a ima kdo kaj konkretnega za povedat, kakšna stekla naj vzamem? Na kaj moram biti sploh pozoren? Potrebujem pa tako dobro zvočno in toplotno izolacijo, pa verjetno bo potrebno skleniti kompromis...

S kom imate solidne izkušnje? Sam sem poslal spisek oken (dimenzije) na več firm, nekaterim se niti ne zdi vredno narediti predračuna oz. poklicati stranko... Je pa v igri cela hiša (okna, balkonska vrata, vhodna vrata).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Bakki33 pravi:
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Sicer pa kolikor so nama razložili, si ponudniki med sabo štukajo zaloge (midva imava nekaj oken z nalepko Aluplast ) tko, da bolj važno je kje ti jih dobro vgradijo in ponudijo najboljše pogoje oz. ceno. Takrat ko sva midva kupovala so bili najdražji pri AJM.

Aluplast je proizvajalec plastičnih profilov, iz katerih večina naših proizvajalcev izdeluje PVC stavbno pohištvo. Jaz sem vzel pri AJM, čeprav niso bili najcenejši. Cena ne sme biti poglavitni razlog za izbiro dobavitelja.

Sicer pa če nimaš ravno pasivne hiše, izberi 5-komorni profil, 3 tesnila in navadno steklo. Če pa je višek €, pa morda še ALU blende...

in AJM uporablja tudi Aluplastove profile.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Kakšna okna? za lesena jaz mirne vesti priporočim polskavo . Sem zadovoljen z izdelkom, montažo itd. So pa trdi za pogajanja, vendar pa že v osnovi ugodni. Če koga zanima, naj mi pošlje ZS, da mu sporočim katerega monterja naj zahteva. Sicer za nikogar ne dam roke v ogenj, a pri meni se je izkazal, po priporočilu pa tudi pri dveh kolegih.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all: a ima kdo kaj konkretnega za povedat, kakšna stekla naj vzamem? Na kaj moram biti sploh pozoren? Potrebujem pa tako dobro zvočno in toplotno izolacijo, pa verjetno bo potrebno skleniti kompromis...

S kom imate solidne izkušnje? Sam sem poslal spisek oken (dimenzije) na več firm, nekaterim se niti ne zdi vredno narediti predračuna oz. poklicati stranko... Je pa v igri cela hiša (okna, balkonska vrata, vhodna vrata).

Jaz ti blj svetujem da si narediš izbor parih ponudnikov, ter jih pokličeš na izmero. Če gre za celo hišo verjemi da bojo z veslejem rišli....zmerili, ter ti tudi poslali račun. Recesija je tu in borba zakruh se je začela. Pa tudi...če ga imša na izmeri, ve da si resen, ter ti bo tako tudi poslal predračun.

Stekla?....čegre za hišo, bi ti na pslošno svetoval da vzameš 3 slojno zasteklitev (U=0,7)...cenovno ni velike razlike (nekje...drugi to tržijo kot zlato žilo),,,na dolgi rok pa se ti splača. Zvočna izolacija pri novih oknih ni vprašljiva...ne boš mogle verjeti, ko bojo enkrat montirana.