Menjava fazne varolalke oderuštvo

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Ma ne morem verjet, da je menjava ene varovalke 40 Eur?

Trgovinska cena varovalke 5 Eur
Čas + pot, ki je bila potrebna el. vzdrževalcu 8min vključno z vožnjo tam in nazaj + menjava

Cena 40 Eur.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.645
4.375
113
Kaj si jo pa skuril.
Sicer pa bi rad videl mojstra ki z vso papirologijo naredi to v 8. minutah

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Ti imaš srečo da je do tebe mogoče res samo 8 min, obstajajo pa rajoni, kjer rabiš tudi 30min ali več v eno smer pozimi tudi peš. NE vem sicer koliko je ura dela v tvoji službi, ampak poleg tega rabi avto da pride do tebe in mora biti 24ur v pripravljenosti, kdaj bo šel komu menjat varovalko se to pač plača. In če bi rekel da je njegova ura recimo XX€ in bi ti računal še kilometrino, pa bi se jezil zakaj nimajo blizje svojega sedeža. Varovalka ne crkne brez razloga in ko sem ga jaz klical je prišel v nedeljo ob 22.00, brez slabe volje, prijazen kjub pozni ur in zamenjal.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ko ga boš nesel naredit k majstru za izdelovanje ključev, bodi previden, ker ti ga lahko zapleni.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Btw
Ce mas nov stevec, daljinsko odcitavanje porabe, ni pamozno spremljat trenutne porabe
A zaznajo vecjo varovalko takoj na daljavo ali ne?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Huh -
grin1.gif
večjo varovalko? Govorimo o pancerkah kajne.
To ne vem. Kupiš jo lahko v vsaki elektro štacuni, vendar nima natisnjenega emblema od vzdrževalca omrežja. Tako se že od daleč vidi, katere varovalke so (+) in katere niso.

Nazadnje uredil moderator:

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Meni se ne zdi veliko 40€. Pac clovek ni na minimalcu kot 80% slovenije.moral se je pripraviti pa v avto ,zamenjat varovalko popisati in se vrniti v delavnico...zagotovo je bil ob eno uro in ne ob 8 minut in 16 sekund...

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
jaz mam kar odklenjeno omarco, samo cop vn pa nova not
smile-1.gif

mam pa 3*20

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Povprečna starost slovencev je 40 + let in imamo še vsi v spominu, da je bila menjava pancerk do izpred nekaj let brezplačna. Sedaj ko imamo v elektrogospodarstvu "fizično" ločene distribucijo in vzdrževanje, je pa seveda logično, da zadeva ne more biti več brezplačna.

Nadležno pa je. Ko ti pancerka crkne, si lahko brez štroma tudi do 24 ur - v tolikšnjem času so obvezani zamenjat varovalko. Pa za eno pancerko 40 Ejev tudi ni tako malo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
V bau imajo Wanted listo ključev. Pa tudi sami mojstri ključarji pilijo ključe tam.
Že na otip ve kater ključ je od kakšnega rajona.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
Po drugi strani pa če imaš od števca elektriko urejeno, ti ne sme odbiti pancete. Ti mora prej kaj odleteti.
Softi:kak izgovor bi imel če bi te dobili z močnejšo pancerko. Kakšna je kazen?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Mja, če imaš 20A pancerke nekje v hribih in greš s cirkularjem drva žagat, se bo kmalu kaj naredilo.
rolleyes-1.gif

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kakšna je kazen?

jaz sem imel skoz 3x25, so mi take lokalni ponudniki pred leti not dali, sploh nisem vedel. Plačeval sem pa skoz 3x20.
Lani je pa nek njihov "inšpektor" iz centralne baze hodil okorg in to ugotovil, jih zamenjal in poslal opozorilo. Nič kazni ni.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
V elektro soglasju imaš napisano največjo moč odjema. Če ti pregori glavna varovalka, si prekoračil to najvišjo moč. Če prekoračiš pogodbeno določilo ti pač sledi kazen.
Menjava glavne varovalke se sestoji iz: cena varovalke, pavšalni potni stroški, delo elektrikarja in kazen za prekoračitev odjemne moči. Tako cena menjave ni enaka med delovnim časom, ponoči, v nedeljo...
Če bi se v bodoče rad izognil tem stroškom pač povečaj odjemno moč in vsak mesec plačuj kak €€€ več.

PS- menjava glavne varovalke uradno ni bila nikoli zastonj. Ti jo je pa zamenjal DES-ovec (na črno) za kakšno pivo ali šilce žganja. Sedaj pa imajo v avtomobilih sledilnike in tega ne morejo več početi.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Ni mi crknala zaradi preobremenitve ampak je mojster kabel prevrtal ko je steno rušil.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.711
9.918
113
40
MB
enako zadnjič pri nas, električna peč je na tri faze, pa je ena šla, kličemo elektro, se pripelje menjat, razdalja 2 km max in menjava 3 min, račun 48 e
smile-1.gif

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Pri nas je enkrat vrglo varovalko malo po 9i uri zvečer. Sem ujela dežurnega gospoda še v zadnjih minutah in mi je prišel zamenjati varovalko malo pred 10h zvečer, računal ni nič. Naslednjič je šla dopoldne, račun okoli 80 € - Elektro Gorenjska :X