Mejduš slovenske voznike

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Folku ki ni jasno al naj gledajo policaja al semafor predlagam, da parkirajo na najbližjem parkirišču, prodajo avto ter za ta denar kupijo žetone za BUS!

Sem že videl policaja, ki se je tako postavil v križišče da se ga je videlo samo z enega dela križišča. Torej se je del ravnal po policaju, del pa po semaforjih. Pa tudi znake je spreminjal vsakih nekaj sekund, tako da tovornjaki niti speljat niso mogli. In to v enem najbolj obremenjenih križišč na relaciji MB - Gornja Radgona. Si predstavljaš zmešnjavo, ki jo je povzročil ? No vsaj pokazal je, da se da z policijskim motorjem tudi po zadnji koli vozit...

Na tem križišču policaji pogosto usmerjajo promet, ampak večina ima ključ in spreminja intervale na semaforju. Tisti junak je bil edini, ki je telovadil tam na cesti.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
1. Vsaj na Bavarcu še nisem videl, da bi se policijski vajenci učili usmerjat promet v križišču.
2. Če na Bavarcu ob konicah (ob štirih popoldne na primer) nebi policisti usmerjali prometa, bi šlo vse skupaj še 10x počasneje kot gre. Tam je velik problem, ker se vse zabije proti avtobusni postaji, ker Trg OF premalo pretočen.
3. Sem pa videl kako zgleda učenje policijskih vajencev v nekem drugem križišču v Ljubljani. Zadeva praktično ne ovira prometa.
4. Tisti, ki ne ve ali bi gledal policaja ali na semafor naj takoj nese izpit na upravno enoto.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Haha, sem se spomnil na štorijo. Jaz tudi spušam ljudi, edino če sem na "express" vožnji in mi je vsak meter, sekunda pomembna. In se tako enkrat peljem po regionalni in je bil gužva spustim lepo enega iz stranske. Za mano že en živčen trobi, nisem videl ne avta, ne lastnika, ne registerske. In mi potem začne nekaj za ritjo..pri naslednje ovinku se pa čisto ustavim in spustim tiste ki niso na prednosti da peljejo vsi skozi..ene 10, 20 avtov..seveda oni vzadi čisto živčen...blenda, trobi..mu samo "mahnem". Potem se peljamo dalje kakšnih 200, 300m in gre cesta v dve špure..seveda me hoče po "zunanji" prehitet, in dam lepo po gasu...skoraj se je zakantal v mene od sile. Vidim da je nek jodlar..in ga spustim naprej. Na naslednjem krožnem se model vstavi in vleti celi zelen iz avta, ter začne po "hrvaško"; jebem ti pas milo materno...pa razbija po šipi.

Včasih mi je res žal, da nimam neke palce v avtu. Ampak ne vem če sem kdaj videl tako živčnega človeka...ko me je prehiteval je direkt levo desno po cesti, direkt se je vidlo kak mu nabija v glavi...

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Jaz če vidim, da je križišče zabasano ne silim naprej, ampak stojim pri semaforu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Nima veze, dokler nima na strehi lučk, nima kaj na tak način izvajat agresijo. Če se mu mudi, je to njegov problem.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Bič, a to se ti zdi primerno obnašanje ne glede na to kaj je tisti jodlar pred tem delal?
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Potem se peljamo dalje kakšnih 200, 300m in gre cesta v dve špure..seveda me hoče po "zunanji" prehitet, in dam lepo po gasu...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ni bil jodlar..nek hrvat je bil al bosanac, v avtu z jodlar registracijo.

Pospeševal sem v 3. in to do 40kmh naprej..če bi orenk hotel bi že dal v drugo. Kaj sem kriv da je mel neko dizl kravo ki nikam ne gre.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citirano izjavo sem razumel kot da si namerno močno pohodil gas. Če temu ni tako, se oproščam
wink-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Skoraj vedno lahko rečem, v 99% kadar je oz. predvidevam, da bo kolona spustim enega s stranske ceste, včasih celo dva, če ni nobenga za mano.

Ko pa sam grem s stranske, ni druzga, kot počasi se vsilit, počasi.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Kaj pa tisti zadaj?

Situacija je podobna, kot jo imam velikokrat priliko doživeti na vožnji zjutraj v službo. Na prednostni vpadnici cijazim v kilometrski koloni in ko pridem do križišča vidim da folk prijazno spušča z desne (neprednostne) tako, da jim niti ustaviti ni treba.
Doživel sem tudi že, da je voznik pred mano dal prednost tistemu, ki je prihajal nasproti in zavijal levo.
Oziroma kot je dejal Franco v filmu Gumball: The first rule of Italian driving: What is behind me, is not important!
Nekateri to zgleda jemljejo preveč dobesedno, zato sem na take šerife malo alergičen.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Slovenske ceste postajajo prev nemogoče
uf-1.gif
Vsak dan več nesreč, same kolone in pacienti po cesti.

Zjutraj te prehitevajo po levi, po desni in po odstavnem pasu. Nebene tolerance, kulture, spoštovanja.

Pa pi.da če je na prihitevalnem pasu kolona od Vrhnike do Ljubljane se vedno najde en [censored], ki pripelje za mano in mi blenda. Ja kam pa nej grem, če vse stoji
jezen.gif
. Potem me seveda proba po desni in ko ga ne spustim nazaj sem spet jest kriv za vse njegove probleme v življenju. Jest si tud želim, da bi šlo hitrejš sam če pač ne gre pač ne gre!!

Odkar so vinjete opažam, da so se vsi debili in pacienti preselili na avtoceste kjer nimajo pojma o vožnji. Res bo kmalu obvezna oprema ena puška ali pištola in se bodo kr pobijali, da bojo prišli tistih 5 min prej v službo.
13.gif

Kjerkoli drugje po Evropi se voziš po cesti teh problemov nimajo. Vsak se ti lepo umakne in te spusti naprej. Breh hupanja, blendanja in podobnih stvari. Tud če imaš največja jajca in dohitiš enga v BMWju se ti ta lepo umakne in spusti naprej.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
Skoraj vedno lahko rečem, v 99% kadar je oz. predvidevam, da bo kolona spustim enega s stranske ceste, včasih celo dva, če ni nobenga za mano.
Saj jaz tudi spuščam ljudi (če le znajo kolikor toliko odreagirat), ampak po dva pa ne. Eden -eden -eden ...
Zakaj bi pa koga spuščal (ali celo dva ...) če ni nikogar za tabo, mi pa ni jasno. Saj se lahko za tabo (ker nikogar ni) vsi potem vključijo ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:

Kjerkoli drugje po Evropi se voziš po cesti teh problemov nimajo. Vsak se ti lepo umakne in te spusti naprej. Breh hupanja, blendanja in podobnih stvari. Tud če imaš največja jajca in dohitiš enga v BMWju se ti ta lepo umakne in spusti naprej.
Ti se pa, kot si sam napisal, ne. Zakaj se torej pritožuješ prav ti?

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Se umeknem, samo, če je gužva in se vozimo po prehitevalnem pasu in je kolona od Vrhnike do Ljubljane se mu nimam za kej umakat! Ker bi tud jest hitreje peljal pa pač ne gre! Zdej so na odstavnem samo še kamioni (vsaj zjutraj), na prehitevalnem pa vsi ostali.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Jaz imam pa v glavnem dobre izkušnje... mogoče zato, ker imam tablice GO na avtu
confused-1.gif

Običajno me vedno kakšen spusti, potem pa v navalu dobre volje spuščam tudi jaz na našem koncu. Zgodi se naslednje: tisti, ki ga spuščam, mi nakloni nekako začuden pogled, tisti za mano pa me preklinja...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Ne bi se strinjal s tabo. Se dnevno vozim iz službe ravno čez omenjena križišča in takrat ko ni nobenih policajev, ki usmerjajo promet, vse poteka tekoče. Jasno, je precej pločevine, vendar ni zastojev. Vsakič, ko je kolona in vse stoji, se izkaže, da usmerja promet pri bavarcu ali pa na križišču pri hotelu lev.
bonk.gif
Hvala jim za tako pomoč in "boljšo" pretočnost...