Mejduš meglenkarje!

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Drgac majo pa Seat-i radi tko narejen, da ce hoces zadnjo meglenko przgat mors najprej sprednjo (en poteg gumba), pol pa zadnjo (dva potega) :S

Zakva so tko nardil pa verjetn sam spanci vejo...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Glede na povedano imaš značaj, da bi ga ubil, če bi bil oborožen.

Motiš se.

Čeprav imam tole stvarco vedno v avtu:

mshn92f_008.jpg

cheer.gif

Kakšen fizičen napad?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Drgac majo pa Seat-i radi tko narejen, da ce hoces zadnjo meglenko przgat mors najprej sprednjo (en poteg gumba), pol pa zadnjo (dva potega) :S

Zakva so tko nardil pa verjetn sam spanci vejo...

To so Nemci pogruntal še preden je Seat sploh obstajal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje skoraj težko po pomoti vklopiš meglenke
smile-1.gif

Po večini kar jaz vidim gre za šminkarjenje in čisto objestnost.

Najhujši so pacienti sredi sončnega dneva, ki vozijo z meglenkami in pozicijskimi lučmi.

Sprednje meglenke so itak nepotrebne, saj imaš kratke luči, če je pa super megla pa ti tudi meglenke ne pomagajo.
Zadnja pa je ok, v slabi vidljivosti se vidljivost vozila znanto poveča.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Pomojem sprednej meglenke nikogar ne motijo ,pa naj bo zvečer ali čez dan.
Mene motijo samo zadje meglenke.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
mene pa začuda zadnja ne, sprednje pa ja, sploh da je tako, kot je omenil pediater... mokra cesta
crazy1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Pomojem sprednej meglenke nikogar ne motijo ,pa naj bo zvečer ali čez dan.
Mene motijo samo zadje meglenke.

Verjetno si doma na takih cestah, da te ne motijo. Danes je odlicna priloznost za lep izlet od Godovica do Tolmina, ko se zveceri. Na teh odsekih zelo motijo, ker dobivas en kup ene svetlobe v faco pa ceste niso ravno pristajalne steze za letala. Ja, gledam stran, ker se bo kdo obesil na kako bedarijo.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Bi vas pa prav rad videl pametnjakoviči Ljubljanski, kako se pa bi vi vozili, ko bi morali v službo ob 5.50 in če bi bili doma na prekmurju, kjer je zadnji teden ob jutrih megla kot v riti!! Ja, jaz imam prižgane meglenke, ampak jih takoj izklopim, ko pridem v naselje.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Se pravi jih uporabljaš izven naselja?

Koliko gosta megla pa je takrat, kolikšna je takrat tvoja hitrost? Če je večja od 40, 50 km/h, potem so tvoje meglenke prižgane zgolj kot okras vozila.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Izven naselja - hitrost cca. 50km/h! Res gosta megla! Vidljivost cca. 20m. In ogromno divjadi!

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
meglenke so ok, ker ti v gosti megli stranski del vozišča fajn osvetlijo. Moj avto ima še to funkcijo, ko imam meglenke prižgane in nato prižgem dolge luči, se le-te ne prižgejo v običajnem snopu kateri je širok, ampak v ožjem in tako lahko tudi z dolgimi vozim po megli pa še vidljivost je odlična
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Izven naselja - hitrost cca. 50km/h! Res gosta megla! Vidljivost cca. 20m. In ogromno divjadi!

Ja res na relaciji Černelavci - MS je dosti divjadi zjutraj ob 5:50. (za ostale ki ne poznajo situacije Černelavci-MS je strnjeno naselje vmes mogoče enih 500 m polj in vsa divjad v Pomurju je takrat na tej relaciji).

Od meglenk ni nobenih koristi, kvečjemu nasproti vozeče slepijo, ali pa zadaj vozeče. Sam če že uporabljam meglenke jih rabim kot dolge luči(jih ugasnem, ko iz nasprotne smeri prihaja vozilo, in jih prižgem nazaj ko se mimo, je pa res da je malo več dela s tem, ampak, zakaj bi moral nasproti vozeči trpeti, če jaz malo slabše vidim v megli)

Zadnje meglenke pa ne uporabljam, mogoče ob kakšnem nalivu, ko se res nič ne vidi, ali pa na avtocesti, ko je res res megla in je možnost naleta. Na navadnih cestah zadnje meglenke ne uporabljam, ker so hitrosti ob zmanjšani vidljivosti nizke in je tako ali tako kolona.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmm a je že kdo pomislil da ima marsikdo vklopljene sprednje meglenke sredi sončnega dne zato da ne kuri xenonk na kratke relacije? Torej po domače... Če greš iz stanovanja na kavico ali v trgovino 500m ali 2km od doma ne boš uničeval s tem xenonk, kajti to je smrt za xenonke (vklop, izkolop, vklop, izklop) in boš zato vklopil sprednje meglenke, da boš pač tistih nekaj metrov opazen v prometu in je to to... Prvič slišim za to teorijo da bi kdo imel meglenke vklopljene zato da bi bil "žešč" ali pa šminkerski ali kakorkoli že vi to rečete?!?!? No mogoče se to kakšnemu čefurju dopade, se strinjam! Na mojem avtomobilu spredaj svetijo meglenke čist bledo rumeno in mislim da čez dan nikogar ne oviraš če vklopiš za tistih nekaj metrov meglenke, tudi jaz jih včasih na kratke relacije če se spomnim... No to je moje mišljenje, zdaj pa kar napadite, važno da sem vrgel kost
smile-1.gif

PS:. Sem tudi šel zdaj ven gledat in jih vklopil in moram rečt da dnevne luči veliko bolj slepijo kot te meglenke, zdaj pa nevem ali so moje meglenke oz. svetila že zelo zelo boga ali pa...
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hmmm a je že kdo pomislil da ima marsikdo vklopljene sprednje meglenke sredi sončnega dne zato da ne kuri xenonk na kratke relacije?

Si ti tisti pacient, ki je šparal ksenon lampe že na Suxu?
confused-1.gif

On: meglenke imajo kaj iskati v prometu samo v pravi megli ali v hudem AC nalivu (tega so me navadili Švabi). Je pa res, da se pri nekaterih avtih v takem primeru ne da prižgati samo zadnjih meglenk, ampak na AC sprednje nikogar ne motijo, ne? In jasno, lepo bi bilo, če bi jih folk znal ugašati, ko se kdo pripelje za njim. Najhujši so pri tem terenci, ki ti svetijo direkt usred čela
uf-1.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik pediater pravi:

Niti me ne motijo če jih imajo prižgane na suhi cesti, se samo malo nasmehnem. Ko mi pa pridejo nasproti po mokri cesti in ko oslepim za trenutek pa resno popizdim.
10.gif

Res je!

Zato mamo eni nastavljene dolge luči tko da k poblendam zaslepim tud tovornjakarja in to na par km
grims-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hmmm a je že kdo pomislil da ima marsikdo vklopljene sprednje meglenke sredi sončnega dne zato da ne kuri xenonk na kratke relacije?

Si ti tisti pacient, ki je šparal ksenon lampe že na Suxu?
confused-1.gif

On: meglenke imajo kaj iskati v prometu samo v pravi megli ali v hudem AC nalivu (tega so me navadili Švabi). Je pa res, da se pri nekaterih avtih v takem primeru ne da prižgati samo zadnjih meglenk, ampak na AC sprednje nikogar ne motijo, ne? In jasno, lepo bi bilo, če bi jih folk znal ugašati, ko se kdo pripelje za njim. Najhujši so pri tem terenci, ki ti svetijo direkt usred čela
uf-1.gif

Hmmm sicer nevem kerega tipa misliš (nevem o čem govoriš) ampak če ti to veliko pomeni, SEM JAZ TA JA! Evo zopet kost
wink-1.gif

Lp