Mehanik leta 2017

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Tebe motijo Alter in vsa ta mnenja zato, ker si mehanik z očitno enakim načinom dela oz. definitivno vsaj z enako mentaliteto in sedaj po vsej teh straneh še vedno nisi dojel dejanskega problema kjub izredno natančni definiciji in ločevanju zaračunavanja storitve ter zaračunavanja preprodaje materiala.

Ne no, on pa res ne dela v avto branži, čeprav ve vse v podrobnosti. Tudi kako na Policiji al kjerkoli že tisti vzdrževalec dela, kradejo al preprodajajo dele in ne vem kaj
smile-1.gif

Tole branžo zagovarja na tak "fašističen" način, kot tvoj najboljši prijatelj Eazy svojo vero
grin1.gif

Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik krko pravi:
Eno se je pogovarjati, drugo je spisati ovadbo in začeti nek konkreten postopek.
Vse bolj imam občutek, da delaš v avto branži in si tudi odvisen od raznih razpisov v JU.

Ne eno in ne drugo.

Prevec zajeban in nezanimiv posel.

Uvadbe pa ne pisem jaz, ker je to stvar tozilstva.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
O.K., malo resnosti, ker ste tukaj znalci.

A morda kdo, ve ali kdo v Sloveniji prodaja izdelke od Brabusa? Iscem modul Brabus D6 S 2 za povecanje moci motorja za GLE 350d. Pa seveda kdo bi to zmontiral.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Sem pogledal. Kontaktiral oba po mailu in od nobenega nisem dobil odgovora.

Sem tudi klical v Brabus, pa nocejo poslati v Slo., ces, da imajo zastopnika v Slo. Ki pa se ne odziva...

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Vseeno je, ali je uraden ali ne, ker kupujem doticni produkt. In pa nekoga, ki bom tole montiral tako, kot se temu spodobi.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.684
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Sem pogledal. Kontaktiral oba po mailu in od nobenega nisem dobil odgovora.
da bi pa poklical slovenskega zastopnika pa nisi pomislil?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
A ves, da sem res. Mail sem napisal zato, ker sem bil v tujini in mi je bilo tako lazje. Jih sicer nameravam poklicat, mi je pa malo cudno, da se na mail nihce ne javi. Malo neresno.

Ceprav sem dobil dobre feedbacke za Performance 69.

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
378
36
28
KSZ. Normalno da dobi mehanik rabat, saj naredi dobavitelju 20, 30, 50k prometa letno. Tako laufa stvar v vsaki branži ne samo pri avtomehaniku. Aja vi bi pa zdaj kar imeli 40% dol če dobi mehanik po taki ceni? Vzemi še ti za 50k robe pa boš dobil ni problema.

Nazadnje urejeno:

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik kelih pravi:
KSZ. Normalno da dobi mehanik rabat, saj naredi dobavitelju 20, 30, 50k prometa letno. Tako laufa stvar v vsaki branži ne samo pri avtomehaniku. Aja vi bi pa zdaj kar imeli 40% dol če dobi mehanik po taki ceni? Vzemi še ti za 50k robe pa boš dobil ni problema.

Sva se narobe razumela. Jaz se strinjam, da ima mehanik tak rabat. Problem so prodajalci nadomestnih delov, ki dajo isti rabat pezdetom, ki kupijo en filter in mehaniku, ki naredi 50k eur prometa.

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
378
36
28
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
S takim odnosom boš imel vedno več takih "ki jih ne boš pogrešal" Samo bo nekoč tudi zmanjkalo tistih, ki sploh hodijo k tebi.

Laufa tko že 27 let brez problema, pa nisem automehanik btw, se pa s takimi pacienti kot so v tej temi srečujem dnevno. Če bi kdo od njih imel jajce ter odpr s.p bi vedel o čem je govora, tko pa bodte hlapci v firmi še naprej, ko pa mehanik zasluži več od vaših 700€ pa jok pa na drevo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.333
9.564
113
EU
KSZ
Glede frizerke. Naša ima striženja sedem Eur. Po mehanikarski tarifi bi računala striženje pet Eur, lak za lase petnajst in končni račun striženja bi bil dvajset.
Naslednjič bi sigurno prinesel svoj lak za lase
hysterical-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.677
113
Citat:
Uporabnik kelih pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
S takim odnosom boš imel vedno več takih "ki jih ne boš pogrešal" Samo bo nekoč tudi zmanjkalo tistih, ki sploh hodijo k tebi.

Laufa tko že 27 let brez problema, pa nisem automehanik btw, se pa s takimi pacienti kot so v tej temi srečujem dnevno. Če bi kdo od njih imel jajce ter odpr s.p bi vedel o čem je govora, tko pa bodte hlapci v firmi še naprej, ko pa mehanik zasluži več od vaših 700€ pa jok pa na drevo.
Imam jajca in imam s.p. Še kaj?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.677
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Problem so prodajalci nadomestnih delov, ki dajo isti rabat pezdetom, ki kupijo en filter in mehaniku, ki naredi 50k eur prometa.
Aha, problem so ti tisti, ki probajo biti konkurenčni na trgu in ti hodijo v zelje
evil.gif
V jok in na drevo, ker ne moreš več obrati vseh pezdetov

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik kelih pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

veš da res sočustvujem s tabo. namreč da imaš vsak dan opravka s pacienti, ki zaslužijo 700 EUR in te stalno buzerirajo, zakaj računaš za potrošni material 3x toliko, kot ga dobiš v vsakem večjem supermarketu.
skratka, naj se vsak sam odloči, kam bo vozil servisirat avto. k nekomu, ki slabo ceni svoje delo in ima nizko urrno postavko. tak ne bo razmišljal, kaj je narobe z avtom, ampak bo raje menjal pol avta, saj ima visoko maržo na dele. ali morda h komu, ki obvlada svoje delo in ima temu primerno visoko urno postavko. tak bo raje poskušal avto popravit, saj ima več dobička na delu, kot na materialih. končni račun pa itak plača stranka, a ne tommy?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.660
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
tisto v trgovini je fake olje... sem že slišal zgodbe o ponaredkih
Če naročaš z Belorusije potem mogoče res
evil.gif

In ta kvaliteta skrbi Snecerja ki v starodobnika naliva SF/CD reciklirano olje iz Lidla
smile-1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Problem so prodajalci nadomestnih delov, ki dajo isti rabat pezdetom, ki kupijo en filter in mehaniku, ki naredi 50k eur prometa.
Aha, problem so ti tisti, ki probajo biti konkurenčni na trgu in ti hodijo v zelje
evil.gif

Ne vem, katerega dela ne razumes. Ne kupujem v teh trgovinah, ker avto servisiram na pooblascenem servisu. Je v garanciji. In tudi ko ne bo vec, ga bom se vedno tam servisiral.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Sicer mi je na prvem mestu kvaliteta storitve in ne cena, ampak do neke mere seveda.
wink-1.gif

Me pa res boli k... ali ima Merkator kredit za trgovino ali dostavljajo robo z McLarnom P1 namesto s kombijem - vseeno ne dam 5 EUR za liter mleka.
smirk-1.gif

Aja ne vlačim svojih delov na servis, važna mi je skupna cena servisa, kaj me briga kako jo prikažejo... Za davčne utaje imamo kup lenuhov, ki bi morali tole kontrolirat, ki jih mastno plačujem z davki, to ni moje delo.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.677
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
evil.gif

Ne vem, katerega dela ne razumes. Ne kupujem v teh trgovinah, ker avto servisiram na pooblascenem servisu. Je v garanciji. In tudi ko ne bo vec, ga bom se vedno tam servisiral.

Na tistem servisu kjer sam delaš ane
evil.gif