Mehanik leta 2017

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Cena olja in filtra vas skrbi? Ko pa na vodne pumpe, senzorje, ventile, lopute placujete bolane marze, je pa vse ok...? .

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
A to, da je na zdravilih 100% marža te ne moti?

A te ne moti, da kupiš obleko na razprodaji z 50% popustom (ga prodajalec ne proda z izgubo) in pomisliš, koliko je zaslužil, ko razprodaje ni bilo?

Ko greš v hotel in plačaš za dve osebi še 1x toliko, kot če greš sam, pa je strošek dodatne osebe samo zajtrk, ker sobo je v vsakemu primeru potrebno pospravit?

A ne ne moti, da je cena parfuma sestavljena tako, da 70% cene predstavlja marketing - se pravi, da plačaš 100 EUR za dišečo tekočino?

Ali te ne moti, da ima zavarovalnica milijonske dobičke in kolikšni bi še bili, če nebi Alteraš vsaj 2x letno zavarovalnico nategnil?

Ali te ne moti, da vsak mesec v ceni kabelske TV plačaš 5 EUR za POP TV, da gledaš 264 ponovitev filma Sam doma 2 del?

Tebe moti mehanik zato, ker je olje najlažje kupit na internetu. Druge stvari te ne motijo, ker jih ne vidiš.

Seveda motijo, samo imaš zadeve, ki jih "nujno" ne rabiš.
Tam ko je monopol pa nimaš moči proti državi (poptv, zdravil itd.)

Isto bencin, kjer ukradejo 90%

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.684
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ni nam pa vseeno za nabijanje ogromnih marž na potrošni materjal, ki ga ima trgovina 2-3x ceneje, kot mehanik.
še 1x. Sem že večkrat napisal.
Mehanik "prodaja" dele po popolnoma enaki ceni kot ima redno ceno dobavitelj. če jih dobavi adel al pa auto roma al pač kdo mu jih jih boš ti po redni ceni v tej trgovini kupil za enako ceno kot pri mehaniku.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.801
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:

A te ne moti, da kupiš obleko na razprodaji z 50% popustom (ga prodajalec ne proda z izgubo) in pomisliš, koliko je zaslužil, ko razprodaje ni bilo?

Ko greš v hotel in plačaš za dve osebi še 1x toliko, kot če greš sam, pa je strošek dodatne osebe samo zajtrk, ker sobo je v vsakemu primeru potrebno pospravit?

A ne ne moti, da je cena parfuma sestavljena tako, da 70% cene predstavlja marketing - se pravi, da plačaš 100 EUR za dišečo tekočino?

Ali te ne moti, da ima zavarovalnica milijonske dobičke in kolikšni bi še bili, če nebi Alteraš vsaj 2x letno zavarovalnico nategnil?

Ali te ne moti, da vsak mesec v ceni kabelske TV plačaš 5 EUR za POP TV, da gledaš 264 ponovitev filma Sam doma 2 del?

Tebe moti mehanik zato, ker je olje najlažje kupit na internetu. Druge stvari te ne motijo, ker jih ne vidiš.

1. Zdravila: Seveda, da moti. Če bi se dalo kje zdravila kupiti z manj marže, kot se da motorna olja, bi se jih definitivno in potem bi se sčasoma te marže morda celo kaj znižale.

2. Obleke in popusti - seveda, da moti. Da se ne omenja tega, da se pred akcijskimi popusti dvigne osnovne cene in marže tako ostanejo skorajda nedotaknjene, folk pa vesel (in spet nategnjen).

3. Hoteli: Neprimerljivo. Gre za storitev in ne preprodajo oz. nadaljno prodajo.

4. Parfumi: Seveda, da so tudi to precenjene stvari, kjer skorajda bolj plačaš firmo, kot pa dejansko dišavo. Zato pa, enako kot pri mehanikih in motornemu olju, zelo paziš oz. vsaj jaz osebno pazim, kje se kupuje parfume.

5. Zavarovalnice - neprimeljivo, saj prodajajo lastne storitve in ne preprodajajo produktov, ki jih nekje kupijo veliko ceneje, dvignejo ceno za faktor 2 ali 3 in piči dalje.

6. Kabelska, POPtv in Sam Doma - Jebena scena ja, krneki. Podobno kot prispevek za RTV, ki se mu skušamo izognit ampak v končni fazi je zadeva veliko bolj vsiljena in pa lažja za požret kot pa da ti mehanik po trojni ceni proda olje, ki ga lahko tudi sam kupiš v trgovini z avtodeli.

Tebe motijo Alter in vsa ta mnenja zato, ker si mehanik z očitno enakim načinom dela oz. definitivno vsaj z enako mentaliteto in sedaj po vsej teh straneh še vedno nisi dojel dejanskega problema kjub izredno natančni definiciji in ločevanju zaračunavanja storitve ter zaračunavanja preprodaje materiala.

Disclaimer - sam sem vedno "pustil" svojemu mehaniku, da mi sam priskrbi olje ampak je tip vsaj realen glede cen plus to, da gre za dejansko kvalitetno olje. Bi sam lahko dobil olje še ceneje ampak za taka manjša odstopanja ne kompliciram, kar se pa definitivno spremeni pri podražitvi za faktor 2 ali 3. In pazi to - tipu gre odlično, naročuje stranke za par tednov vnaprej in ja, vozi BMWja. Pa žena tudi, torej se da tko furat sceno
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vidiš, tukaj se pa motiš... mehanik bi za Alterašev blagor moral previseti pol dneva na netu in eBayu ter iskati najugodnejšega prodajalca, založiti denar in potem po isti ceni prodati del Alterašu ali pa mu še dati dodaten popust...
wink-1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik quagga pravi:
Vidiš, imaš point. Če ne bi bili mehaniki tako oderuški, bi že v štartu peljali avto k mehaniku namesto, da študiramo na youtubu!

Res je. Ko pa sam ne znaš pomagat, vprašaš Alteraša. In ko ti Alteraš ne zna pomagati je pa zlatar dober.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.801
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ni nam pa vseeno za nabijanje ogromnih marž na potrošni materjal, ki ga ima trgovina 2-3x ceneje, kot mehanik.
Mehanik "prodaja" dele po popolnoma enaki ceni kot ima redno ceno dobavitelj. če jih dobavi adel al pa auto roma al pač kdo mu jih jih boš ti po redni ceni v tej trgovini kupil za enako ceno kot pri mehaniku.

Odvisno kateri mehanik. Ker če bi vsi prodajali olja po takih cenah kot jih imajo dobavitelji, potem ta tema nebi obstajala.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Vse to drži, samo je že javno znano da mehaniki imate tudi po 40%+ rabata na večino delov. O olju in maržah ne bi...
In če mi mehanik proda tak kos po polni ceni, se smatra za preprodajo (prosto po Snecerju).

Za kvalitetno storitev ni problem dati 50€ uro, samo ne me obirat na rezervnih delih ko majmuna....rajši mi zaračunaj 1 uro več (če ne veš ne boli
wink-1.gif
)

I

Izbrisan uporabnik #488

Če jaz v trgovini dobim isti del ceneje, je čudno da mi mehanik proda dražje
smile-1.gif

glede ure se pa strinjam, tam naj si nabije

samo očitno imajo neke priporočene tarife, ali?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.684
113
Citat:
Uporabnik krko pravi:
Vse to drži, samo je že javno znano da mehaniki imate tudi po 40%+ rabata na večino delov. O olju in maržah ne bi...
In če mi mehanik proda tak kos po polni ceni, se smatra za preprodajo (prosto po Snecerju).

Za kvalitetno storitev ni problem dati 50€ uro, samo ne me obirat na rezervnih delih ko majmuna....rajši mi zaračunaj 1 uro več (če ne veš ne boli
wink-1.gif
)

40+ rabata nima noben nikjer. To je isto kot je splošno znano, da imajo učitelji 2000jurja plače in so 3.5 meseca doma pa ob 13 uri že jajca praskajo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Cena olja in filtra vas skrbi? Ko pa na vodne pumpe, senzorje, ventile, lopute placujete bolane marze, je pa vse ok...? .

bodi resen, vodne pumpe so drobiž, ventili? ne poznam , da bi jih kdo kaj diral na avtih s 300k +, lopute? (najbrž kaki dizli, nikoli meli, nikol ne bomo meli oz mel jtd, takoj od hiše j.. traktor)...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Pa že misliš, da epidemija bedastoč mine , pa se spet jovo na novo pojavi kdo, ki ga zagrabi in trobezlja svoje..
bonk.gif

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik krko pravi:

wink-1.gif
)

40+ rabata nima noben nikjer. To je isto kot je splošno znano, da imajo učitelji 2000jurja plače in so 3.5 meseca doma pa ob 13 uri že jajca praskajo.
Ima ima
wink-1.gif
. In ljub takemu rabatu je ta kos pri Autodoc cenejši za 1€
2664188-Zajetaslika.PNG

Priponke

• 2664188-Zajetaslika.PNG
    2664188-Zajetaslika.PNG
    3,4 KB · Ogledi: 201

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.684
113
to kaj je na autodoc ceneje je druga tema. Ko bo autodoc in ostali 2x na dan dostavlal mehaniku dele in podobno potem lahko pride v enačbo. Mehanika ne zanima kje je del najcenejši. Ampak kje ga imajo na zalogi in kdo ga prej pripelje.

Glede tega popusta pa pošli na zs pri kateri trgovini maš to in za katere stvari.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
poskusi začeti še brati. govoril je o potrošnem materialu. tule so mi recimo za 5 litrov olja računali 70 EUR + DDV, medtem so ga v trgovnah prodajali po ceni 25 - 30 EUR

I

Izbrisan uporabnik #488

tisto v trgovini je fake olje... sem že slišal zgodbe o ponaredkih

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.677
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:

Me ne moti, ker imam vedno opcijo, da kupim cunje ceneje. Ali drugo cunjo, ali pri drugem prodajalcu, ali počakam na popuste.

V hotelu ne plačaš še enkrat toliko za drugo osebo. Sicer pa primerjaš neprimerljivo.

Parfumov ne kupujem. Je žajfa čisto dovolj. Poleg tega plačevanje imena nima veze z nabijanjem marže na potrošni materjal.

Zavarovalnica? A lahko primerjaš še krompir z jeklom?
bonk.gif

Nimam kabelske
evil.gif

In ja, olje je najlažje kupiti na internetu. 30s dela s katerimi prišparam 50+ €. A ni faj?

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
to kaj je na autodoc ceneje je druga tema. Ko bo autodoc in ostali 2x na dan dostavlal mehaniku dele in podobno potem lahko pride v enačbo. Mehanika ne zanima kje je del najcenejši. Ampak kje ga imajo na zalogi in kdo ga prej pripelje.

Glede tega popusta pa pošli na zs pri kateri trgovini maš to in za katere stvari.
Ok glede prvega ti dam absolutno prav, nekateri mehaniki imajo celo 2x dnevno dostavo.

Kar se tiče rabata bom obdržal zase kje in kdo ima tak popust. Lahko samo rečem, da je za večino delov.

Ajde, če sem pretiraval s 40% rabatom potem s tem, da že res skoraj vsak mehanik, ki malo več šraufa (tudi tisti pod kozolcem na črno) ima 35% nisem falil....

In še 1x ne moti me, da ima toliko rabata, samo naj mi ne prodaja po polni ceni.