McDonald recept (jogurtova omaka)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
no, kle smo pa pri kemiji..ko ješ paradajz a zdi se ti k mandarina
No, potem ni razlike s paradajzom v Sparu, Leclercu, Tušu, Mercatorju
Niti s solato.

I

Izbrisan uporabnik 474

Po vseh črevah, ki sem jih prebral tukaj, vidim, da nekateri (pač kakor jim paše) mešajo pojme "kvaliteta", "okus" in "zdravje". Vse troje ni povezano eno z drugim, še najmanj pa v Macu.

Kvaliteta:
kakšen okus ima na koncu izdelek, ni odvisno od kvalitete samih sestavin, temveč od načine predelave. Vem, da je recimo Perutnina Ptuj, ki ima celo v Evropi velik renome, imela kar nekaj težav, da je dosegla kvaliteto, ki jo zahteva McDonald's. Prav tako so se pošteno namučili pri pridobivanju dobaviteljev zelenjave, kako je s tem zdaj, pa ne vem. Mislim, da je PP še vedno dobavitelj piščančjega mesa.
Kvaliteta ne vsebuje samo, kakšnega okusa je izdelek, temveč obesga številne pogoje, recimo izgled, struktura, način pridelave, fitosanitarne inšpekcije itd.

Okus:
Okus je najbolj "nehvaležna" postavka - enim odgovarja, drugim pač ne. Če bi probali samo kruh ali samo meso iz Mc-a, bi po moje vrgel prek. Ampak kot celota so mi sendviči v McDonaldsu okusni, prav tako krompirček itd. Slabši okus mi j recimo v Burger Kingu, pa verjamem, da se 75% ljudi tukaj z mano ne bo strinjalo. Ampak tako pač je. Nikakor pa tega ne zamenjam za pravo pleskavico v lepinji "od doli".
Če komu okus ne odgovorja, potem pač naj ne je, izgovarjat se na slabo kvaliteto in nezdravo hrano je smešno, sploh ker med sabo niso povezani...

Zdravje:
Mislim, da nobeden ni oporekal dejstvu, da je hrana v Mc-u nezdrava. To je priznal tudi McDonald's sam. Veliko maščob pač ne more bit zdravih. Ampak če človek tu pa tam zavije v Mc-a, se mu ne bo nikjer poznalo, kaj šele, da bi ga pobralo... Če pa bo človek živel od fast fooda (pa naj se gre za Mc, pizzerije, horsa, kebab...) bo pač krepnil zaradi holesterola.

Point je, da je kvaliteta sestavin v Mc-u na visokem nivoju, je pa priprava in okus tisti, ki nekaoga odvrnejo - žal ti okus povezujejo (nespametno in naivno) z slabo kvaliteto hrane.

Lahko pa grete in kupite vrhunsko maso za čevape, iz samega najkvalitetnejšega mesa in si jo pripravite, pa vam garantiram, da ne bodo niti približno tako okusni, kot recimo od Ibrota v Sarajevu, ki uporablja samo najslabše meso in staro olje. Verjetno tvegaš še kakšno zastrupitev, ampak bodo pa božanski - vanmarkus bi rekel, da je to "top shit" kvaliteta iz Juga, ne pa naše nekvalitetno sranje.
V Mariboru je bila svoj čas najbolj popularna Vrba, hamburger stanica pri Štuku. Bili so res prvovrstni hamburgerji, ampak, citiram enega od zaposlenih: "verjetno ne izpolnjujemo nit ene točke higienskega minimuma. Če pride inšpekceja, nas verjetno zaprejo vse po vrsti."

LP
Gargy

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Osebe, katere prepriča "dokumentarni"
hysterical-1.gif
film Super Size Me imajo iste težave kot verniki raznoraznih kultov, žrtve majhnih zelenih možičkov, scientologov ipd...

Mek je prav super za parkrat na leto, če kdaj solata ni bila na nivoju sem jo nesel nazaj (mislim da dvakrat v življenju). Obstaja mnogo boljših, bolj zdravih ipd. jedi ampak McDonalds bo vedno pasal 1x na mesec ali še manj. Ta hrana je "inženirsko" ustvarjena, da je ljudem všeč in veliko ljudem JE všeč, čeprav je ameriško "plastična". Noben vas ne sili hodit kje jest, da pa Mek povzroča kakšne okužbe ali pa prebavne...
hysterical-1.gif
Pri tej kopici strank, bi se razvedelo v 10min, da je nekaj narobe in bi zapirali cele verige.

Pa še nekaj kar se tiče Super Size Me.....vsak lahko shujša s tem da je samo v Meku ali pa Burger Kingu ipd. vsak dan. Če mi kdo da par mio€ za dokumentarec ga z veseljem posnamem.
evil.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

A bi kdo vedu ce je kdo delu tm, kako delajo naprimer chicken wings, da so take zakrnele, kot bi bile malo postane, a to pecejo na vrocem zraku varjanta infra al kuga?

pipo

Majstr
19. mar 2008
949
459
63
nič posebnega

Pretty strong evidence in favor of Theory 3: the burger doesn't rot because it's small size and relatively large surface area help it to lose moisture very fast. Without moisture, there's no mold or bacterial growth. Of course, that the meat is pretty much sterile to begin with due to the high cooking temperature helps things along as well. It's not really surprising. Humans have known about this phenomenon for thousands of years

http://aht.seriouseats.com/arc...ng-results.html

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.267
156
63
Celje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Podobno kot cocacola-CC.
CC stane evro plastenka, "spar" cola pa 20centov. V cem je razlika v sestavinah? Okus vem da je razlicen, samo zanima me katera sestavina v CC je toliko drazja da je zaradi nje 5x drazja. Ni mi pa spet jasno zakaj je spar cola cenejsa od vode?
Pa dober tek kjerkoli ze. Ali v mc, horsu v tivoliju, sipcu na stacjon, ali pa za domaco mizo.

Si si že sam odgovoril...Spar Cola je cenejša od vode...že to ti mora dosti povedat o teh izdelkih. Drugače pa se tukaj ne gre toliko za cene sestavin. Ja, v CC so itak dosti boljše in je ta kvaliteta bolj nadzorovana za zagotavljanje vedno istega standarda, ni pa cena sestavin premo sorazmerna s ceno izdelka. So pa tukaj ostale stvari, ki spremljajo izdelek kot tak, recimo od kvalitete pakiranja, renome, okus...

Citat:
Uporabnik s22b pravi:
[ksz]

Kje bi dobil sirup coca-cole?

Dobiš ga lahko pri slovenski CC v post-mix kontejnerjih (18l) ali v bag-in-box pakiranjih (9 ali 18l), vendar kaj ti bodo, če rabiš še avtomat in CO2, ki te olajšata za nekaj tisočakov (konkretno se pozanimaj pri podjetju Gastro v Celju).

Davidov hram in ostali distributerji pa sirupov nimajo...

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Ali pa probaj z Bolero Cola praškom in zmešaj z radensko. Identičnega okusa CC itak ne moreš pričakovati v nobenem primeru, vse bo približek.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Zdej imate na voljo perutničke, če hočete pravo meso. :D

Ujej, bolero prašek sem pa čist pozabil Sicer sem pa upal, da je sirup tudi v prosti prodaji, no ja.