McDonald recept (jogurtova omaka)

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Odkar je v Macu tortilja, jem samo še to. Se mi zdi, da poleg cele njihove izbire, je to še najbolj neredilno. Itak pa solata ni niti blizu domače solate.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
no slabo razumeš btw tudi js zaidem tu pa tam v meka
ampak nikoli ne bom trdil kot nekateri tukaj, da ima mec kvalitetno hrano (pazi ni govora o zdravi kar itak ni)
pa ne mi zdej pridige kako eno govorim drugo pa delam ne morem niti js non stop kvaliteto jest
smile-1.gif
pač sem kot zdravnik, ki govori kako je kajenje škodljivo pol pa gre na čik pavzo
aja raje grem na horsa in v druge fastfoode kjer dobim previ hamburger

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
glej ti svojo trditev da mac nima kvalitetne hrane utemeljujes s svojim okusom. Da pac si probal drugje in zato mac nima kvalitetne hrane.

In je razlika med okusom in kvaliteto. In mac ima kvalitetne sestavine, veliko bolj kot razni kebabi, bureki itd.

upam da razumes da to da si ti s svojim okusom nekaj ocenil ni ravno argument

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ej..sam a je mozno, da meki zdrzijp leta in ostanejo isti..ne razpadejo, zgnijejo

men je pri meku vse dobr k je toplo..jabolcna pita mrzla se gre nekak..hamburger nikaor, pomfri itak ne..cocacola po enmu dnevu v hladilniku za v smeti.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
pač sem kot zdravnik, ki govori kako je kajenje škodljivo pol pa gre na čik pavzo

Ne.

Ti si kot zdravnik, ki je kupil doktorat v Banja Luki - rad bi pametoval, ampak nimaš pojma.
crazy1.gif

Ti je že Apollo spodaj napisal: o kvaliteti hrane ne moremo diskutirati, lahko pa o generičnem plastičnem okusu. Prvo je, drugo pa ni stvar okusa.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ne.

Kvaliteta ni odvisna od okusa.

Recimo življenjski primer: ko tvoja jedina zase pripravi kakšno zelenjavno cigu-migu zadevo o kateri je prabrala v Cosmotu, tebe od vsega hudega požene direkt na WC. Ko ti zaroštiljaš prave bosanske čevape, bi jih pa lahko jedel en teden skupaj.

Torej - čeprav je zelenjava precej bolj zdrava (kvalitetna), so čevapi še vedno boljšega okusa. Ergo - kvaliteta =/= okus.
smirk-1.gif

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
Ah očitno so ti lepe macove reklame z veselimi otroci sprale možgane. Kot sem že na začetku rekel greš preprosto v trgovino (lahko hofer) kupi pleskavce speči oz. da bo bolj pravilno prej zmrzni in primerjaj z macom to naredi z vsemimi proizvodi, ki jih mac ima in pol
poročaj, ker očitno kvalitetne hrane še nisi sprobal.

No, ker toliko vztrajaš s tvojimi argumenti (ki btw so trdni kot voda) mi povej po čemu ti sklepaš da ima mac kvalitetno hrano
pa ne mi zopet z nekimi standardi o istem okusu in podobne nesmiselnosti, katere nimajo veze z kvaliteto.

Sestavine pa kot rečeno oba ne poznava ampak mislim, da vsak opazi razliko med yugotom in golfom (ceno na stran).

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če ne bi bila kvalitetna in zadovoljevala določene standarde ne bi imeli restavracij tako obiskanih po svetu. A
zmaga.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aha

pa a se strinjava, d ače naredim čevape iz pljučne z malo loja, je to veliko kavlitetnejše kot pa iz sparove mešanice, ave mešanice itd.

al pa če zelenjavo anbereva na vrtu, al pa kupiva v trgovini

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ej..sam a je mozno, da meki zdrzijp leta in ostanejo isti..ne razpadejo, zgnijejo

men je pri meku vse dobr k je toplo..jabolcna pita mrzla se gre nekak..hamburger nikaor, pomfri itak ne..cocacola po enmu dnevu v hladilniku za v smeti.
Seveda je mozno ce mas zadevo zaprto v plasticni posodi. To je en mel in je pol na netu objavil "sokantne" izsledke da je hamburger po enem letu skoraj enak. Ampak to bi vsaka hrana ostala ce zvali nimajo dostopa, ce bi mel na zraku pa pac muhe pozrejo...

Cocacola ni enaka kot v stacuni ker se sirup mesa tam. In niti ni namenjeno shranjevanju ampak takojsnji konzumaciji. Ce je recimo voda klorirana na obmocju restavracije ima tudi cocacola pol okus po kloru.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kokakola je klasika iz sankomata..hebat ga

lej..jaz sem ziher, da to ni povsem zdrva ahrana, moram pa priznat, da poznam modela, ki je 20 let jedel samo meka in pil kokakolo..je živ, malč čuden..ampak drgač živ

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Zdi se mi, da poizkuša prepričati predvsem sam sebe.

Tudi zelenjava na tržnici lahko prihaja iz povsem istega vira kot v McD, prav tako meso.

Če pa se Mcdonaldsova ideja o tem, kakšna naj bo žemlja, ne ujema z njegovo predstavo o tem, mu pa tudi ni treba biti taka jokica glede tega.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
dej ti meni povej kako oceniš kvaliteten kos mesa če ne poznaš sestavin razen tako, da ga pač okusiš in pogledaš
kar se zgodi pri macovi pleskavci je to da ko jo vgrizneš si vsak VSAK človek, ki je prej probal meso, ki ni iz meca
reče no to nima lih okus po nekem dobrem mesu in ja vztrajam kvaliteta pleskavce se da oceniti od okusa, ker vsak ve kakšen okus ima normalno mleto meso ne pa neko poceni napumpano z aromami iz slabo hranjene živine itd.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
Ah očitno so ti lepe macove reklame z veselimi otroci sprale možgane. Kot sem že na začetku rekel greš preprosto v trgovino (lahko hofer) kupi pleskavce speči oz. da bo bolj pravilno prej zmrzni in primerjaj z macom to naredi z vsemimi proizvodi, ki jih mac ima in pol
poročaj, ker očitno kvalitetne hrane še nisi sprobal.

No, ker toliko vztrajaš s tvojimi argumenti (ki btw so trdni kot voda) mi povej po čemu ti sklepaš da ima mac kvalitetno hrano
pa ne mi zopet z nekimi standardi o istem okusu in podobne nesmiselnosti, katere nimajo veze z kvaliteto.

Sestavine pa kot rečeno oba ne poznava ampak mislim, da vsak opazi razliko med yugotom in golfom (ceno na stran).
Lej da se zediniva kaj razumeva pod pomom kvaliteta. Ce hoces postat dobavitelj mesa, se tvoja roba (vnaprej ti povejo kako pripravljena) po okusu ne sme razlikovat od tega kar imajo ze v ponudbi. In tega ne mores dosezt s tem da bi v te pleskavice dajal neke ostanke, nekaj cemur recemo da ni kvalitetno. Ko sva prej govorila o merjenju temperature - s tem ne ugotavljajo ali je meso dovolj peceno da ga dajo dol z grilla ampak s temi podatki lahko sledijo delovanje masine. Ce ne bi delovala in bi se ugotovilo da so temperature jedra prenizke se tocno ve koliko serij je premalo obdelanih in so lahko zdravju skodljive.

Jaz ne trdim da je mac hrana zdrava ali dobra. Definitivno pa po kvaliteti surovin vodijo pred vecino ostalega fast fooda v sloveniji

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zdej si sel predalec..ker se ti sanja ne kako so pitane zivali. ker če smo glih pri tem, ti gatrantiram, da tak šrot ješ, da se ti sanja ne.

zdej pa okus, okus..okus je okus, kvaliteta pa kvaliteta. prvovrstni kalamari slabo panirani so zanič.
prvovrstna pljučna, ki je izsušena je zanič

arome..ja..arome so spet arome. pekoče po gostilnah so v večini primerov znak slabe kvalitete ali celo pokvarjenosti mesa..ampak..a je začinjena hrana slaba..ne, ni nujno. pekoča juha z rakci iz tajske je super..rakce pojem, juho pustim.

ne da se zadeve tako na hitro oceniti.

je pa neki res

mek zadevo pripelje v hladilnikih, hrani v hladilnikih..in ima standard oblačenja, higienski minimum itd..zemo v bureku..ni sans. sem tok gostiln videl iz zadnje strani, pa s tolkimi sodeloval..da ce bi vedel kaj in kako..ne bi jedel.

ce sme iskren..ene 10 let nisme ejdel zunaj..zdej jem amlce vec, nuja, pa mi je zal..edin teli portal plsoc emi ni zal..pa se to..mi bo enkrat zal

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zdej si sel predalec..ker se ti sanja ne kako so pitane zivali. ker če smo glih pri tem, ti gatrantiram, da tak šrot ješ, da se ti sanja ne.

zdej pa okus, okus..okus je okus, kvaliteta pa kvaliteta. prvovrstni kalamari slabo panirani so zanič.
prvovrstna pljučna, ki je izsušena je zanič

arome..ja..arome so spet arome. pekoče po gostilnah so v večini primerov znak slabe kvalitete ali celo pokvarjenosti mesa..ampak..a je začinjena hrana slaba..ne, ni nujno. pekoča juha z rakci iz tajske je super..rakce pojem, juho pustim.

ne da se zadeve tako na hitro oceniti.

je pa neki res

mek zadevo pripelje v hladilnikih, hrani v hladilnikih..in ima standard oblačenja, higienski minimum itd..zemo v bureku..ni sans. sem tok gostiln videl iz zadnje strani, pa s tolkimi sodeloval..da ce bi vedel kaj in kako..ne bi jedel.

ce sme iskren..ene 10 let nisme ejdel zunaj..zdej jem amlce vec, nuja, pa mi je zal..edin teli portal plsoc emi ni zal..pa se to..mi bo enkrat zal

ajd nej ti bo bom odgovoru tebi
smile-1.gif

Prvo kot prvo glede na to, da je v družini mesar vem vrjetno bolje kot ti kako se živali hranijo in vem, da v kr nekaj primerih je krma zanič, da ne govorimo o posebnih dodatkih.

Kalamare se ne panira ampak se jih moka, panirajo jih žabari, ki ne vejo kaj so kalamari. Prvovrsten kalamar bo vedno dober pač "panatura" bo zanič sredca bo še vedno dobra.

Pa vem kaj se dogaja v gostilnah smo preživeli kr nekaj ur tam in ja imaš prav se dogaja svega i svašta. Se spomnem ene scene ko je tipu padla palačinka na tla (ne lih čista) pa jo je hotu dat, kr na krožnik pa sem mu lepo rekel, da mu jo bom zatlačil v usta, ker tu nismo v svinjaku...

dalje pa se mi več ne da pač trdim da v meku ni kvalitetna hrana ostali pa trdite, da je in to bo to
apollo pa še vedno vztraja da je enak okus izraz kvalitete in da za doseganje tega ne moreš uporabiti slabega mesa
ki je brez dvoma zavarovano pred bakterijami boleznimi itd itd

aj čao

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in kaj pol, če maš mesarja v družini..da te še malo zdražim..

mesar je..rezalec mesa in mešalec mas. klavec..no ta mogoče ve kaj več o kvaliteti mesa..ekonomist..ta pa ve o čem je govora.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
privatna mesnico ima stric nabavlja pa meso (ma neki svojega) od zelo dobrega kolega mislim, da ve kako in kaj
v biznisu je 30 let kmetij in masivnih redilnic je videl še in še vrjami
skratka ni govora o špar mesarju (ne mislim nič slabega)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lej..slovenski kemt zase pita z mrvo, za zakol pa silaza, bale, kemija..in večina..ne večina..to konča na policah v trgovinah.

kel se kvaliteta konča..dodaj še kemijo, d amesto ostane napihnjeno, sveže..pa smo na konju.

ko smo glih pri konju..kaj vse se tma en proda..bolano, staro..ker pač konj kot konj ej bolj uporaben kot zrezek..k ni..rata zrezek.